#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Στους μεταγενέστερους.....
Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕΤσεκούρια, τόξα και βέλη...Από το http://anti-ntp.blogspot.com/

Καθώς η πορεία με το μπλοκ της ΔΕΗ ανέβαινε την σταδίου ξαφνικά μπήκαν σε αυτό 15 άτομα με τσεκουρια τόξα και βέλη και χτυπησαν μια γυναικα... άρχισε ο τσακωμός μεταξύ τους και τα ΜΑΤ φωνάζανε να τους τους παραδώσουν γιατί δεν μπορούσαν να μπούνε στο μπλόκο....Και μετά ακολούθησαν όσα είδατε-ακούσατε-μάθατε...

Το κατοχικό δάνειο και η θεία από το Σικάγο


Tου Στάθη ΣΤΑΣΙΝΟΥ

Η ελληνική κοινωνία δείχνει να περνάει σιγά σιγά από όλα τα στάδια της θλίψης. Πρώτα από την άρνηση (δεν υπάρχει κρίση, η κρίση δεν θα μας αγγίξει), ύστερα από την οργή, και τώρα έχει αρχίσει τα παζαρέματα. Συγκεκριμένα ψάχνει να βρει έναν μαγικό τρόπο να επιστρέψει στην πρότερη κατάσταση. Κι αυτό η κυβέρνηση το εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Είτε με μεμονωμένες ομάδες που ελπίζουν “να τη γλυτώσουν” από τη σφαγή, είτε με την κοινωνία ως σύνολο.
Ένα τέτοιο γκραν παζάρεμα είναι και τα πετρέλαια. Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι και λέει “υπάρχει πετρελαϊκό δυναμικό” θέλοντας λίγο πολύ να υπονοήσει πως τα προβλήματά μας θα λυθούν από το μαύρο χρυσό. Είτε για να κερδίσει χρόνο, είτε για να προσφέρει φιλετάκια στους ιδιώτες με τους οποίους διαπλέκεται, είτε για να τα χρησιμοποιήσει ως επικοινωνιακό χαρτί σε κάποιο μεγάλο στρατηγικό συμβιβασμό.

VIDEO απο την Απεργία

Τότε και ....τώρα!


Tότε ..
Τώρα...

Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com

Τι θα συνέβαινε αν βγαίναμε από το ευρώ;


Συγγραφέας: 
Νικόλας Μπινιάρης
 
Δημόσιο Χρέος, Ελληνική οικονομία. Αδιέξοδο;
 
Παρουσιάστηκε πρόσφατα ένα άρθρο του κυρίου Χατζηπέτρου σχετικά με το δημόσιο χρέος και το Μνημόνιο. Επ’ αυτού θα ήθελα να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις.
Κατ’ αρχάς οι θετικές: Είναι πολύ εύστοχα τα σχόλια του άρθρου σχετικά με τις απόψεις του ΚΚΕ και ανεξάρτητων οικονομολόγων. Πιο σωστά από όλα, όμως είναι τα σχόλια για τη άμεση σχέση οικονομικής αντιμετώπισης της πτώχευσης της χώρας και εθνικής ασφάλειας. Και τα δύο είναι αλληλένδετα και καθοριστικά για τα συμφέροντα της Ελλάδος.
Έρχομαι τώρα στην ουσία των οικονομικών παρατηρήσεων.

Φωτογραφία Σοκ! ΤΩΡΑ: Ο Σαμαράς στην πορεία με τους Πασόκους!


 
* Και... η...

Ο εργασιακός κύκλος

Αναγνώστης

Ιστορική αφίσα

21129                                                                

Αναγνώστης

Μόνη λύση η εξέγερση! για να φύγουν κυβέρνηση – τρόικα

Για να κερδίσουμε το παραμικρό, πρέπει ο ελληνικός καπιταλισμός και οι διεθνείς του σύμμαχοι και «κηδεμόνες» να κινδυνεύσουν να χάσουν τα πάντα!
FREE photo hosting by Fih.gr

http://avantgarde2009.wordpress.com/
Δέκα μόλις μήνες μετά το Μνημόνιο, τα πράγματα ξεκαθάρισαν απόλυτα – για όσους δεν θέλουν ακόμη να εθελοτυφλούν. Τώρα ξέρουμε: Η κρίση θα είναι μακρόχρονη – αυτό σημαίνει ότι οι σημερινές οδύνες για την εργατική τάξη και τους καταπιεσμένους δεν είναι μια «παρένθεση» αλλά ο «νέος κόσμος» που ετοιμάζει ο καπιταλισμός για μας, γι’ αυτό η μόνη απάντηση από της κοπιά της Αριστεράς πρέπει να είναι ο σοσιαλισμός. Τώρα ξέρουμε: Βαθιά κρίση σημαίνει κίνδυνος για το σύστημα – αυτό σημαίνει ότι το σύστημα θα υπερασπιστεί τον εαυτό του και την κυριαρχία του με κάθε μέσο. Τώρα ξέρουμε: Ο ελληνικός καπιταλισμός περνάει τη μεγαλύτερη κρίση μετά τον πόλεμο – αυτό σημαίνει...

Με προκήρυξη της η Επαναστατική Οργάνωση, "ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ", αναλαμβάνει την ευθύνη, για τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα σε βάρος του Ελληνικού Λαού!!


Με προκήρυξη που εστάλη στον τηλεοπτικό σταθμό "ΜΕΓΑ- ΠΑΣΟΚ-ΠΑΘΟΣ" η Επαναστατική Οργάνωση"ΣΥΝΟΜΟΣΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ" αναλαμβάνει την ευθύνη, για τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα σε βάρος του Ελληνικού Λαού!!! Από το περιεχόμενο της προκήρυξης προκύπτει ότι είναι μια πολύ καλά οργανωμένη συμμορία ντόπιων και ξένων τρομοκρατών, και προσδιορίζεται ως "ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ" Χαρακτηριστικά στη προκήρυξη αναφέρει:


"Τώρα ήρθαμε στη πόρτα σας , στο σπίτι σας, και στη τσέπη σας. Την επόμενη φορά θα μας βρείτε στο κρεβάτι σας...με ότι αυτό συνεπάγεται.....

Σαν σήμερα τον Φλεβάρη του 1943 ιδρύετε η ΕΠΟΝΣαν σήμερα τον Φλεβάρη του 1943 ιδρύετε η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (Ε.Π.Ο.Ν.) Υπήρξε η πιο μαζική οργάνωση νέων κατά την κατοχή και υπολογίζετε ότι από τις γραμμές της πέρασαν περίπου 600 νέοι.(Δείτε το βίντεο που φτιάξαμε με τον ύμνο της ΕΠΟΝ και σχετικές φωτογραφίες).

Η ΕΠΟΝ από τα ιδρυτικά της κείμενα έθετε ως βασικό στόχο την απελευθέρωση της χώρας από τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και του Βούλγαρους κατακτητές, ενώ παράλληλα όμως πρόβαλε κοινωνικά και πολιτικά αιτήματα, ανέπτυξε αξιόλογη πολιτιστική και επιμορφωτική δράση και πρόβαλε ένα συνολικό όραμα για τη μεταπολεμική Ελλάδα.


Οι Επονίτες και οι Επονίτισσες πήραν ενεργά μέρος στην αντίσταση του ελληνικού λαού στους ξένους κατακτητές. Χαρακτηριστικές στιγμές της δράσης τους αυτής ήταν η μαζική συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια για την αποτροπή της επιστράτευσης τον Μάρτιο του 1943, στη «μάχη της σοδειάς» -κυρίως στη Θεσσαλία και την Ήπειρο, το καλοκαίρι του 1944 με σκοπό τη διαφύλαξη της αγροτικής παραγωγής- ή στις μάχες που διεξήχθησαν σε συνοικίες της Αθήνας το 1944. Τα αγόρια και τα κορίτσια της ΕΠΟΝ στελέχωσαν επίσης ένοπλες ομάδες, οι οποίες εντάχθηκαν στα στρατιωτικά σώματα του ΕΛΑΣ και συμμετείχαν με ηρωισμό στις μάχες που διεξήχθησαν με τις δυνάμεις κατοχής, καταβάλλοντας σημαντικό φόρο αίματος.


Πλούσια υπήρξε η προπαγανδιστική και η επιμορφωτική δράση της ΕΠΟΝ. Παρά τις συνθήκες τρομοκρατίας, κατά την περίοδο 1943-1944, στις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδος εκδόθηκαν εκατοντάδες έντυπες και χειρόγραφες εφημερίδες από τις κατά τόπους οργανώσεις της ΕΠΟΝ, διανεμήθηκαν προκηρύξεις και φυλλάδια, διοργανώθηκαν θεατρικές παραστάσεις, μορφωτικές εκδηλώσεις, μαθήματα, ομιλίες και εκδρομές, συγκροτήθηκαν τα «αετόπουλα» όπου εντάχθηκαν χιλιάδες μικροί μαθητές. 
 


http://tsak-giorgis.blogspot.com/

ΔΩΣΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Μια άλλη Ευρώπη

Το παρόν άρθρο περιλαμβάνεται στο βιβλίο Ευρώπη. Ποια Ευρώπη; Κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εναλλακτικές πολιτικές, επιμέλεια Σταύρος Τομπάζος, Πολύτροπον, 2008, και αναδημοσιεύτηκε στο υπό κατασκευή μπλογκ του Πάνου Αγγελόπουλου -http://panosangelopoulostraductions.wordpress.com- με τη σύμφωνη γνώμη και την άδεια του επιμελητή.
Τον ευχαριστούμε που μας το υπέδειξε.

Μια άλλη Ευρώπη

Στις Προτάσεις για μια άλλη Ευρώπη (εκδ. Félin, 1997) κατέθεσα κάποιες αναλύσεις για ζητήματα που άπτονται της συγκρότησης της Ευρώπης, της δυνατότητας ενός ευρωπαϊκού λαού να αναλάβει το ρόλο πολιτικού υποκειμένου, των σχέσεων ανάμεσα στα υφιστάμενα κράτη και την διαδικασία ευρωπαϊκής συγκρότησης, της ανάγκης για μια ευρωπαϊκή συγκρότηση με πολιτικό όραμα τον κοινωνικό μετασχηματισμό, των λόγων που κάνουν την σημερινή Ε.Ε. να μην ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. Εδώ, όπως μου ζητήθηκε, επικεντρώνομαι σε εναλλακτικές προτάσεις, πρώτα επί του περιεχομένου, ακολούθως επί των θεσμών.