#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Τετάρτη, 23 Φλεβάρη 2011


 Παίρνουμε τους δρόμους.
Βγαίνουμε στις πλατείες.
Φτύνουμε τους καναπέδες.

Παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας
.
Υπερασπιζόμαστε τις Ζωές μας.
Αγωνιζόμαστε για το Μέλλον των Νέων.

Αποφασιστικά. Οργανωμένα. Δυναμικά.

Με τον γείτονα, τον φίλο, τον συνάδελφο.


Η Χώρα ανήκει στο Λαό...

ΟΧΙ στους τεχνοκράτες.

ΟΧΙ στους τροϊκανούς.

ΟΧΙ στους Νεοφιλελεύθερους.


Ας τους Τρομάξουμε....


Μια Φωνή...Μια Γροθιά...

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Όλοι αύριο στους δρόμους!
Όχι στον νεοφιλελεύθερο εφιάλτη!
Όχι στην εξαθλίωση!

Όλοι στους δρόμους, να γίνει η απεργία η ταφόπλακα του πασόκ!

http://vraxokipos.blogspot.com/

H εξέγερση των αραβικών λαών

Δεν έχει καταλάβει…

...ότι η κατηγορία «ληστεύεις το λαό» δεν είναι απλή άποψη για συζήτηση... κοντεύει να οπλίσει με πέτρες χέρια απλών νοικοκυραίων...


 «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό»!
  
thumb
Από το Μαρικάκι
   Ούτε εκτός συνόρων είναι τα πράγματα τόσο εύκολα πια για τον 79ο global thinker  του Foreign Policy. Η χθεσινή διάλεξη για την οικονομία στο Πανεπιστήμιο Humboldt – προθέρμανση πριν τη σημερινή συνάντηση με τη Μέρκελ - είχε επεισοδιακή εξέλιξη καθώς διακόπηκε από έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες του Βερολίνου, τεντιμπόιδες και τεντιγκέρλισσες μάλλον θα ήτανε, που φωνάζανε το σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό».
Ο Παπανδρέου διαλλακτικός και ήπιος  όπως πάντα όταν βρίσκεται μπροστά από κάμερες, κάλεσε τους φοιτητές να ορίσουν ένα εκπρόσωπο για να μιλήσει στο βήμα. Πόση, μα πόση δημοκρατία!
Δεν έχει καταλάβει ότι η κατηγορία «ληστεύεις το λαό» δεν είναι απλή άποψη για...
 συζήτηση που επιδέχεται αντίκρουση με αοριστολογίες του τύπου «σώζουμε τη χώρα» κάτι που άλλωστε καταρρέει με μια απλή παράθεση στοιχείων. Είναι μια βαριά κατηγορία.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ο Β’ απτόητος συνέχισε το παραμύθι -που στα καθ΄ημάς ενίοτε γίνεται «κι εγώ θα διαδήλωνα εναντίον μου αν ήμουν στη θέση σας»- και τους ζητούσε να τον ακούσουν πρώτα (λες και θα είχε καμιά αποκαλυπτική επίδραση πα΄νω στους φοιτητές η ομιλία του – ίσα ίσα που θα τους εξόργιζε περισσότερο).
Αφού οι φοιτητές απομακρύνθηκαν από την αίθουσα συνέχισε λέγοντας πως « η δημοκρατία δεν είναι εύκολη» προσθέτοντας «Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των παιδιών». Και συνέχισε:«Κανείς δεν είναι λέει ότι είναι εύκολη υπόθεση οι αλλαγές που κάνουμε στην Ελλάδα, αλλά είμαστε έτοιμοι να το υποστούμε». Το ποιο; Το ξεφτιλίκι της κατακραυγης ακριβώς επειδή η αλλαγές δεν είναι υπόθεση της δημοκρατίας αλλά αυταρχικής επιβολής (σε πλήρη συννενόηση με τους διεθνείς τοκογλύφους);
Αν δε αποκαταστήσουμε το αίσθημα δικαίου σε αυτή τη χώρα, έλεγε όταν ήταν να πέσουν οι υπογραφές, «Θα μας πάρουν με τις πέτρες». Δέκα μήνες μετά το βίαιο ξήλωμα κάθε δικαίου κοντεύει να οπλίσει με πέτρες χέρια απλών νοικοκυραίων...
"Το Ποντίκι"

Λιάνα Κανέλλη

Το ''δόγμα του σοκ''

 
Το δόγμα του σοκ, βασισμένο στο βιβλίο της Naomi Klein, είναι μία φιλοσοφία της εξουσίας σχετικά με το πως να πετύχεις πολιτικούς και οικονομικούς στόχους. Σύμφωνα με αυτή τη φιλοσοφία, η καλύτερη περίοδος για την επιβολή καινοτόμων ιδεών υπέρ της ελεύθερης αγοράς είναι μετά από ένα μεγάλο σοκ! Αυτό μπορεί να είναι μία φυσική καταστροφή, ένας πόλεμος, μία οικονομική κατάρρευση, μία τρομοκρατική επίθεση. Θεμέλιος λίθος του δόγματος είναι ότι οι κρίσεις, τα σοκ και οι καταστροφές, δημιουργούν σύγχυση, λυγίζουν τις κοινωνίες και δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για να υλοποιηθεί αυτό που οι οικονομολόγοι ονομάζουν ''οικονομική θεραπεία σοκ'', δηλαδή την πλήρη μεταμόρφωση μιας κοινωνίας, όχι σταδιακά, αλλά με ριζική αλλαγή. Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο και τα συμπεράσμα δικά σας...


Η γεωμετρία του χρόνου


Ν. Λυγερός

Ένας τρόπος για να προσεγγίσουμε τη γεωμετρία του χρόνου προσφέρεται από τη μιγαδική ανάλυση. Η αναπαράσταση των μιγαδικών συναρτήσεων μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τη διάσταση του χρώματος. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει τη μελέτη αντικειμένων, τα οποία χρειάζονται τυπικά τέσσερεις διαστάσεις. Αυτή η ιδιότητα μπορεί να εμπλουτίσει κι άλλους γνωστικούς τομείς, όπου η γεωμετρία είναι απαραίτητη. Ένας από αυτούς είναι κι η στρατηγική, η οποία ανάλογα με τι συνδυάζεται μπορεί να μετατραπεί σε γεωστρατηγική και τοποστρατηγική. Σε κάθε περίπτωση, η γεωμετρία του χρόνου μπορεί να αναδειχθεί με τη διάσταση του χρώματος. Η εφαρμογή αυτής της ιδέας δεν είναι δύσκολη, διότι συνήθως οι χάρτες μας εκμεταλλεύονται μόνο δύο χωρικές διαστάσεις. Μπορούμε τώρα να φανταστούμε καλύτερα αυτή την προσέγγιση. Συνήθως, το χρώμα είναι στατικό, είτε στους πολιτικούς χάρτες, όπου απλώς ενισχύει την έννοια των συνόρων, είτε στους φυσικούς χάρτες, όπου αντιπροσωπεύει τη τρίτη διάσταση του χώρου, με άλλα λόγια λειτουργεί ως υψόμετρο. Ενώ η χρωματική αναπαράσταση των χαρτών είναι ικανή να αναδείξει τη δυναμική και να ενσωματώσει τη γεωμετρία του χρόνου. Με αυτή την προσέγγιση είμαστε τώρα σε θέση να ενεργοποιήσουμε αυτό το εργαλείο στην τοποστρατηγική κι ειδικότερα στα διαγράμματα Voronoi και στην τριγωνοποίηση Delaunay στο Αιγαίο. Η ιδέα δεν είναι απλώς ο χρωματισμός των κυψελών του Voronoi, πράγμα το οποίο θα ήταν μια απλή αναπαραγωγή του ίδιου νοητικού σχήματος που αποτελεί το υπόβαθρο των κλασικών χαρτών. Ο χρωματισμός είναι ένα πεδίο ανάλογο με αυτό που βρίσκουμε στα δυναμικά συστήματα κι ειδικότερα με τις έννοιες των συνόλων Julia και συνόλων Fatou. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε παραδείγματος χάριν να ερμηνεύσουμε τις κυψέλες Voronoi ως δεξαμενές έλξης των σημειακών ελκυστών. Σε δεύτερη φάση, η ενοποίηση των κυψελών Voronoi που έχουν κοινή βάση, όπως είναι ένα νησί, μάς δίνει τη δυνατότητα να το ερμηνεύσουμε ως ένα νέο ελκυστή συμπαγή που επηρεάζει την ενοποιημένη δεξαμενή έλξης. Αντιλαμβανόμαστε ότι τότε έχουμε στη διάθεσή μας μια ριζικά διαφορετική εικόνα του Αιγαίου, η οποία αναδεικνύει την ανθεκτικότητά του.

Μην τσιμπάτε πλέον (Το ίδιο ματς εδώ και 40 χρόνια...)

ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.....


Image and video hosting by TinyPic

http://mesastigourna.blogspot.com/

Εξεγερμένα αδέρφια μας, νεκρά και κομματιασμένα…

blackpanther http://wp.me/pPn6Y-6s2
(η φωτογραφία των νεκρών εξεγερμένων είναι προς το τέλος του κειμένου.Εδώ φαίνεται μια άλλη φωτογραφία που αποθανατίζει την ακατάλυτη φιλία του εργολάβου του ΔΝΤ με τον αιμοσταγή δικτάτορα Καντάφι.Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι…)
Αυτοί οι νέοι άνθρωποι που κομματιάστηκαν, πάλεψαν για την ελευθερία τους, την αξιοπρέπεια τους, τα δικαιώματα τους, την Ζωή τους…
Μια αδίστακτη φονική εξουσία τέτοια που είναι φωλιασμένη σε κάθε εξουσιαστικό κράτος με στρατούς, φυλακές, αστυνομία, βασανιστήρια, τους τιμώρησε με τον πιο φρικαλέο τρόπο.
Χρειάστηκε να γίνει η Λιβύη για να αντιληφθούμε το μέγιστο επίτευγμα της Αιγυπτιακής Επανάστασης:να εξουδετερώσει τον στρατό με τέτοιο τρόπο ώστε αυτός να μην σκοτώσει ούτε έναν εξεγερμένο.
Οι 350 δολοφονημένοι στην Αίγυπτο υπήρξαν από την φονική δράση της αστυνομίας και των παρακρατικών, οι χιλιάδες δολοφονήμενοι στην Λιβύη υπήρξαν αντίθετα από την φονική δράση του στρατού και μάλιστα της πιο σύγχρονης εκδοχής του: των μισθοφόρων.

Οι Γερμανοί θέλουν ελληνικά νησιά τώρα!


του Μ. Γελάνταλι

Αναλυτές, βουλευτές και τύπος πιέζουν για ασφάλιση του χρέους της Ελλάδας, με αντάλλαγμα παραθεριστικούς προορισμούς.  

Διακαής πόθος έχει γίνει για τους Γερμανούς η πώληση ελληνικών νησιών.

Τη στιγμή που το ΙΣΤΑΜΕ, επίσημο think tank του ΠΑΣΟΚ, διαψεύδει ότι μελέτη του κλείνει το μάτι για πώληση νησιών, οι Γερμανοί... ξανάρχονται. Οι τελευταίες αναφορές στον βερολινέζικο τύπο έρχονται να καταδείξουν πως ούτε οι τελευταίες νουθεσίες του IWH (Ινστιτούτο για την Οικονομία και την Ανάπτυξη) ήταν τυχαίες ούτε οι προ ενός έτους προτροπές γερμανικών ΜΜΕ εκτός γραμμής.