#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Κράξιμο... στο Βερολίνο!

Πήγε στο Βερολίνο να στοκάρει ο ημιπρωθυπουργός και του βγήκε ξυνό. Σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ και κατά την διάρκεια σαρδαμικής ομιλίας του επίορκου λακέ του Κεφάλαιου του την έπεσαν καμμιά σαρανταριά έλληνες φοιτητές, όλοι καλά παιδιά, ένας κι΄ένας, και έγινε το "έλα να δεις έναν κόπανο, που πάει να βγάλει και λόγο"!
Έπεσε χοντρό μπινελίκι, κανονικό λούσιμο, περάσανε όλοι καλά. Μη φανταστείτε τίποτα ξενερέ σε στυλ, διαμαρτυρόμεθα εντόνως κτλ, αλλά χοντρό λιμανίσιο ξεχέσιμο, να σπάει ο τσαμπουκάς των καβουριών και να περπατάνε ίσια!

Εκεί που τον διαλοστέλνανε, να τα μαζέψει μαζί με τα άλλα κοθώνια και να την κάνει από την χώρα, τους μαζέψανε αδίκως και τους πετάξανε και πάλι αδίκως έξω! Ούτε το πανώ που κουβαλήσανε τα παιδιά δεν επιτρέψανε ν΄ανοίξουν! Όχι δηλαδή ότι θα τα βάψουμε μαύρα για το πανώ, αλλά δεν ξέρουμε ρε γαμώτο τι έγραφε! Πάντως μεγάλη αδικία που δεν εδόθη στην σπουδάζουσα νεολαία πανωξεδιπλωτική ευκαιρία!

Μπράβο πάντως στα παιδιά και μην ακούσω από κανέναν να λέει ότι η σημερινή νεολαία είναι για τα πανηγύρια.

ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΣ

ΚΡΙΣΗ: ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥΤου Λευτέρη Ριζά

            Οι λαοί των αναπτυγμένων καπιταλιστικά χωρών βιώνουν τα τελευταία χρόνια μια τέτοιας έκτασης οικονομική και κοινωνική κρίση που δεν την περίμεναν, που ακόμα αδυνατούν να την εξηγήσουν και να χαράξουν δρόμο για να βγουν από αυτήν.
            Η οικονομική ανάπτυξη που ακολούθησε  το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου , η δημιουργία της ΕΟΚ και ύστερα της ΕΕ και της ΟΝΕ – υπό την προστατευτική ομπρέλα του ΝΑΤΟ – παρουσιάστηκαν στους λαούς σαν απόδειξη και εγγύηση για μια διαρκή και με ασφάλεια ανάπτυξη και ευημερία. Το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και αργότερα η κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» ήρθαν να ενισχύσουν αυτή την πεποίθηση που δεν  κατάφεραν να κλονίσουν σοβαρά οι μικρές και μεγάλες κρίσεις που ακολούθησαν και διέκοψαν  την ανοδική πορεία της οικονομικής ανάπτυξης για μικρά ή μεγαλύτερα διαστήματα.
          

Και μη ξεχνατε....Ο ασφαλιτης βλαπτει σοβαρα τη πορεια

Επειδη μπορει την Τεταρτη να προσπαθησουν να μπερδευτουν ξανα μεσα στο κοσμο... ας θυμηθουμε λιγο τις φατσες τους!!!Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


του Πωλ Λαφάργκ 
 
 

Τα αποσπάσματα που παρουσιάζουμε, προέρχονται απ' το βιβλίο του Πωλ Λαφάργκ Η Θρησκεία του κεφαλαίου. Το βιβλίο αυτό αποτελεί τα πρακτικά ενός (φανταστικού) Διεθνούς Συνεδρίου που έγινε στο Λονδίνο (δεν καθορίζεται η ημερομηνία), κατά τη διάρκεια του οποίου, οι εκπρόσωποι των πιο επιφανών αστών συντάσσουν τα Πρακτικά μιας νέας θρησκείας που θα λατρεύει το Χάος που δημιούργησαν και που ονόμασαν «πολιτισμένο κόσμο». Μιας θρησκείας ικανής όχι μόνο "να σταματήσει την επικίνδυνη εξάπλωση των σοσιαλιστικών ιδεών» αλλά και να δώσει στον χαοτικό και καπιταλιστικό αυτό κόσμο την φαινομενικά οριστική μορφή του. Πρόκειται βέβαια για μια απολαυστική φάρσα του συγγραφέα του πασίγνωστου βιβλίου «Το Δικαίωμα στην Τεμπελιά» (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ελεύθερος Τύπος και Νησίδες) που τύγχανε να είναι και γαμπρός του Μαρξ. Δυστυχώς το κείμενο αυτό, στο μεγαλύτερο μέρος του, παραμένει ακόμα επίκαιρο...


Η ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Ποδόσφαιρο...Κάθε φορά που η ασχήμια και η βαρβαρότητα δείχνουν το πρόσωπό τους στους αθλητικούς αγώνες, η Ελλάδα εκφράζει την έκπληξή της. Σκίζει τα ρούχα της για το «αίσχος» που ξέρει ότι δεν είναι το πρώτο ούτε το τελευταίο και πως σίγουρα θα υπάρξουν και χειρότερα. Οι εφημερίδες (υπάρχουν και 2-3 εξαιρέσεις) γράφουν πριν τα λεγόμενα ντέρμπυ όσο πιο προκλητικά μπορούν, προετοιμάζοντας το έδαφος για όσα ακολουθήσουν, οι χουλιγκάνοι είναι «φτιαγμένοι» από πριν και το τελευταίο που ενδιαφέρει είναι αυτό καθ’ αυτό το αθλητικό θέαμα. Σταμάτησα να πηγαίνω στα γήπεδα ξεκινώντας από το μπάσκετ γιατί εκεί οι χώροι είναι κλειστοί, περιορισμένοι και η αλητεία εκδηλώνεται με μεγαλύτερη ένταση. Φέτος έκοψα και το ποδόσφαιρο. 

Το κουταβάκι. Κουταβάκι...Μικρούτσικο πλασματάκι της οικογένειας των...σκύλων.
Αγαπησιάτικο. Ακακο. Παιχνιδιάρικο.
Το μπάζεις στο σπίτι σου
Το στρώνεις να κοιμηθεί δίπλα στο κρεβάτι σου. Ισως και πάνω.
Το ταιζεις το γαλατάκι του, καμιά...σκυλοτροφή, ενίοτε και...μπριτζόλα.
 Το εμπιστεύεσαι...
Δαγκώνει από...αγάπη.. , λερώνει από...ανάγκη...
 - Στη συνείδηση της πλειοψηφίας του Λαού μας, ο Γ.Παπανδρέου είχε καταγραφεί
ως...κουταβάκι!!...
  Ηρεμος άνθρωπος. Εντιμος πολιτικός. Ηθικός. Αξιόπιστος.
Εργασιομανής. Υπάκουος. Ανεύθυνος.
Λάτρης των ελληνικών χορών και της ελληνικής παράδοσης. Ελληνάρας.
Προτιμά να καταναλώσει ένα ντόπιο σουβλάκι, παρά ένα ξενόφερτο μπέργκερ.
Γνήσιος πατριώτης. Εκπαιδευμένος
  Στις εκλογές του Οκτώβρη του 2009 ο Λαός εμπιστεύτηκε το...κουταβάκι,
κλωτσοπετώντας τον...μολοσσό Φυγά-Καραμανλή
  Χρειάστηκαν μόλις λίγοι μήνες για να διαπιστώσουμε πως το κουταβάκι ήταν
τελικά...σκύλαρος!!  Μοβόρικος και Λυσασμένος.
Δαγκώνει με σχέδιο.  Λερώνει από πρόθεση.
  Κάθε λίγο και λιγάκι προστίθεται ένα κομματάκι στο παζλ της "επικείμενης χρεω-
κοπίας της χώρας". Καταρρίπτοντας τον μύθο του μονόδρομου προσφυγής στο
ΔΝΤπου έντεχνα και μεθοδικά καλλιεργούσε το...κουταβάκι, που ήταν τελικά...

Κανείς δεν έχει τσίπα σ' αυτή την κυβέρνηση;

ΠΑΣΟΚ+ΨΕΜΑΤΑ=ΔΝΤ: Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ!Οι δολοφόνοι στον τόπο του εγκλήματος


thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
 

Η δήλωση του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009, ούτε δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα μας, παρότι δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, για πολλούς ήταν κεραυνός εν αιθρία.
Το ρεπορτάζ της χθεσινής Καθημερινής έλεγε για την ακρίβεια ότι ο Στρος - Καν έκανε τη σχετική δήλωση σε ντοκιμαντέρ του...

Φόβος: Ο Δούρειος Ίππος της Εξουσίας

Για να μην Ναυαγήσουμε ... Εγκαταλείψετε τους καναπέδες!!!Γράφει ο Chris
http://saktsak.blogspot.com/

Τι φιλελεύθερος και πόσο ανεξάρτητος λαός είμαστε εμείς οι Έλληνες. Σε όλες τις έρευνες κοινής γνώμης πάντα βγαίνουμε πρώτοι σε συμπαράσταση των εξεγέρσεων των απανταχού καταφρονεμένων. Πόσες εκδηλώσεις συμπαράστασης, πόσα μελιστάλακτα ρεπορτάζ μας έχουν κάνει να συγκινηθούμε και να εξοργιστούμε με την καταπίεση των ολοκληρωτικών καθεστώτων που στερούν τα βασικότερα και αυτονόητα δικαιώματα Έχουνε να το λένε οι λαοί του Τρίτου κόσμου για το πόσο πρόθυμοι είμαστε να βοηθήσουμε στον αγώνα τους για ελευθερία. Πόσο πολύ μας έχει απορροφήσει, στους καναπέδες μας που καθόμαστε, το ενδιαφέρον μας για την επιτυχία των εξεγέρσεων των καταφρονεμένων. Τι τυχεροί πρέπει να νιώθουμε που οι δικές μας ελευθερίες είναι διασφαλισμένες….

ΛΙΒΥΗ: Ο γιός του Gaddafi προειδοποιεί για εμφύλιο. Διέφυγε ο δικτάτορας για Λατινική Αμερική;

 

http://sxoliastesxwrissynora


Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση της Λιβυής, Seif al-Islam Gaddafi, μετά απο 6 ημέρες αιματηρών συγκεντρώσεων ενάντια στο καθεστώς κυρίως στην Benghazi και Al Bayda , προειδοποίησε τους διαδηλωτές οτι ρισκάρουν την ανάφλεξη ενός εμφυλίου πολέμου όπου ο πλούτος πετρελαίου της χώρας “θα καεί“, τονίζοντας οτι ο πατέρας του θα επικρατήσει και επισημαίνοντας οτι “δεν είμαστε Τυνησία ή Αίγυπτος“. Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι σειρές, εκδηλώνονται πυρά εναντίον πολιτών που έχουν κατέβει στην Πράσινη Πλατεία και σε διάφορες συνοικίες της πρωτεύουσας Τρίπολης να διαδηλώσουν. Ο επιβεβαιωμένος αριθμός νεκρών έχει φτάσει συνολικά απο την Πέμπτη τους 230 και οι τραυματίες τους 1000, σηματοδοτώντας τη σκληρότερη καταστολή στο ντόμινο εξεγέρσεων που εκδηλώθηκαν στον Αραβικό κόσμο με αφετηρία την Τυνησία.

Ανατροπή τώρα!!! Πέρα από την κρίση: Για την επώδυνη γέννηση μίας νέας ΕλλάδαςΠλήρης διάλυση του συστήματος ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης. Καταβαράθρωση των μισθών στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα. Διάλυση του κοινωνικού ιστού. Ξεπούλημα του εθνικού πλούτου. Πτώση της ποιότητας όλων των βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης. Εξαφάνιση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. Ταξική λειτουργία του φορολογικού συστήματος. Υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Θρασείς πολιτικοί, βαθύτατα διεφθαρμένοι, που ενοχοποιούν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.  Αυτιστική λειτουργία του πολιτικού συστήματος, οικογενειοκρατική, ολιγαρχική και διεφθαρμένη κοινοβουλευτική «δημοκρατία». Συγκέντρωση της ιδιοκτησίας των Μ.Μ.Ε. σε ολιγαρχικά, οικονομικά συμφέροντα που εποφθαλμιούν κοινωνικές ιδιοκτησίες και δημόσιες υποδομές και ο κατήφορος δεν έχει τέρμα.