#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Εξεγέρσεις πεινασμένων και στην Ευρώπη


 http://www.prin.gr/

Ο διαβόητος Χένρι Κίσινγκερ είχε πει κάποτε ότι όποιος ελέγχει τα τρόφιμα ελέγχει και το λαό. «Όλοι παραδίνονται όταν βλέπουν τα παιδιά τους να λιμοκτονούν», είχε πει κυνικά ο αποκαλούμενος και «μάγος» της εξωτερικής πολιτικής. Η ιστορία λέει ότι στα μέσα του 18ου αιώνα οι Γιάνκηδες υπέταξαν τους Ινδιάνους εξολοθρεύοντας τους βίσονες που αποτελούσαν την τροφή τους και το 1900 οι Βρετανοί αποικιοκράτες τους Μπόερς στη Νότια Αφρική μετέφεραν τον πληθυσμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου τους άφηναν να πεθαίνουν από την πείνα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Γράφει ο Gianapo

Ζούμε στην γΕλλάδα του 2011, στην γΕλλάδα του ΔΝΤεξακολουθούμε να καθόμαστε αραχτοί στον καναπέ του σαλονιού μας αφήνοντας τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. και της Τρόικας κι όμως
Όμως ποιοι άλλοι; Ποιοι θ' αγωνιστούν για τα δικά μας προβλήματα και γιατί;
Όταν η πολιτική εξουσία αδιαφορεί για τα προβλήματα του λαού, όταν οι πολιτικοί μας ξεπουλάνε τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας, μία είναι η λύση.

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της σύγχρονης Ελλάδας


Του ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ
 


Οι λογιστές που μας κυβερνούν έχουν την αίσθηση ότι το Βατοπέδι ήταν «το σκάνδαλο», ενώ το ξεπούλημα 50 δισεκατομμυρίων δημόσιου πλούτου σε περίοδο κρίσης, με χρονοδιάγραμμα αναγκαστικής εκποίησης, θα είναι «εθνικό έργο» αξιοπρέπειας και καλής διακυβέρνησης.
Βέβαια, οι αγοραστές δεν θα έχουν παρά να περιμένουν να τελειώνει ο χρόνος για κάποια από τις επόμενες δόσεις, οπότε η κυβέρνηση θα ξεπουλήσει όσο όσο, μιλώντας για υποχρεωτική εκποίηση διότι «το επιβάλλει ο μονόδρομος». Προκλητικά δε θα μας καλούν να τους πούμε τότε ποιους εναλλακτικούς αγοραστές έχουμε υπόψη μας.

Οι σημερινοί «νονοί» του ποδοσφαίρου και η χυδαιότητά τους...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου
http://www.resaltomag.gr/
 
Μόνο όσοι είναι τυφλωμένοι από οπαδικό, φανατικό κρετινισμό δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί την «ποίηση» της σήψης και βρωμιάς…
Όσο σαπίζει ένα καθεστώς
, τόσο και πιο βάρβαρα «ξερνιούνται» και αποτυπώνονται τα εκκρίματα του «πολιτισμού» του στο ποδόσφαιρο…
Σε παλιότερες εποχές
υπήρχε μια «δημοκρατική» ισορροπία: Η ισορροπία της «δημοκρατικής» απάτης και «εναλλαγής» που ζούσαμε και στον πολιτικό στίβο μεταξύ των δύο μεγάλων αστικών κυβερνητικών παρατάξεων…
Τα δύο «μεγαλομαφιόζικα» σωματεία,
ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, είχαν επιβάλει το καθεστώς του ελέγχου του ποδοσφαίρου, των στημένων παιχνιδιών και της «δημοκρατικής» εναλλαγής στα πρωταθλήματα, με τις ίδιες «εκλογικές» νοθείες που ...

Νίκη Σοσιαλδημοκρατών...


...ε, και;;;;
oι spdεδες είναι αυτοί που θέσπισαν για να δουλεύουν οι εργάτες με 1,25.- € την ώρα... 
Το περιβόητο Hartz IV
  Νίκη των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με επικεφαλής τον Όλαφ Σολτς, πρώην υπουργό Εργασίας του "μεγάλου συνασπισμού" της Μέρκελ (CDU-SPD), στις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Αμβούργου της Γερμανίας. 
Δραματική ήταν η πτώση του κυβερνώντος, μέχρι τώρα στο Αμβούργο, Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) που είχε το χειρότερο αποτέλεσμα μεταπολεμικά.

    Στο Αμβούργο, σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος του ινστιτούτου Infratest Dimap, το SPD πήρε 49,5%, +15,4%, οι Χριστιανοδημοκράτες CDU 21,2%, -21,4%, οι Πράσινοι GAL 11,4%, +1,8%, η Αριστερά LINKE 6,7%, +,3% και οι Φιλελεύθεροι FDP 6,0% +1,3% διασφαλίζοντας και την επάνοδό τους στην τοπική βουλή. Η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 63%.

    Οι εκλογές στο Αμβούργο ήταν η πρεμιέρα για εφτά συνολικά εκλογικές αναμετρήσεις σε ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας κατά το τρέχον έτος 2011. Οι σημαντικότερες είναι οι εκλογές στη Βάδη Βυρτεμβέργη και Ρηνανία Παλατινάτο στις 27 Μαρτίου.Έχουμε υπογράψει το ξεπούλημαthumb

Σε επικοινωνιακές κορώνες εσωτερικής κατα­νάλωσης αποδίδουν Βρυξέλλες και Ουάσι­γκτον τις «αντιδράσεις» της κυβέρνησης για το ύψος των αποκρατικοποιήσεων. Υψηλά ιστάμε­νος αξιωματούχος του ΔΝΤ, που μετείχε στη διαδι­κασία και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με την τρόικα από την πρώτη στιγμή, αναφέρει ότι οι όροι είναι ξεκάθαροι ως προς την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας και πλου­τοπαραγωγικών πόρων.
Όταν η τρόικα μας καλεί να πουλήσουμε (χαρί­σουμε) τα πάντα - και μάλιστα επιχειρεί να προ-καταλάβει τον τρόπο και το αντικείμενο των πω­λήσεων προειδοποιώντας ακόμη και για τη διαφά­νεια στη διαδικασία του ξεπουλήματος - δεν το κάνει ως... σύμβουλος, αλλά ως αντισυμβαλλόμε­νος και δικαιούχος.

Οι νουνεχείς ψηφοφόροι κι ο ρατσιστικός παραλογισμός της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας

 http://www.antibaro.gr/
Κανείς πλέον δεν τολμά να αμφισβητήσει το ότι ως Έλληνες της Κύπρου, διανύουμε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας μας. Φτάσαμε στο σημείο να προσπαθεί εναγωνίως η ηγεσία μας, να βρεθεί ο τρόπος να νομιμοποιηθεί η κατοχή μέσω της "λύσης" Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (Δ.Δ.Ο.), των δύο συνιστώντων "στέϊτς", με εκ περιτροπής προεδρία και παραμονή Τούρκων εποίκων. Μιας "λύσης" την οποία αποδέχεται η Τουρκία (αυτό έκανε το 2004) και η οποία θα φέρει πίσω την Τουρκοκρατία, οδηγώντας τους Έλληνες της Κύπρου στην πόρτα της εξόδου (στη φυγή από την Κύπρο). Αυτά συμβαίνουν, ενώ η χρεοκοπία της "σώφρονης πολιτικής" των "σοφών" της "ρεαλιστικής σχολής σκέψης", ήταν ξεκάθαρη στο δημοψήφισμα του 2004, όπου το τελικό προϊόν της "πολιτικής" αυτής, κρίθηκε και απορρίφθηκε με το συντριπτικό 76% από τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Εθνικοποίηση και εργατικός έλεγχος στις τράπεζεςTo Δ.Σ  της Άλφα, σε μακρά συνεδρίασή του το βράδυ της Παρασκευής, απέρριψε τελικά και τη δεύτερη πρόταση της Εθνικής για «φιλική συγχώνευση» (η πρώτη, το 2001). Σύμφωνα με τη λιτή ανακοίνωση, οι όροι της πρότασης «κρίνονται ασύμφοροι για τους μετόχους της Άλφα». Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η Εθνική Τράπεζα πρότεινε συγχώνευση με ανταλλαγή μετοχών που θα εξέδιδε η ίδια, με τους μετόχους της Άλφα να παίρνουν 8 νέες μετοχές της Εθνικής για κάθε 11 υφιστάμενες της Άλφα. Με αυτή την πρόταση, οι μέτοχοι της Εθνικής θα έλεγχαν το 71% και της Άλφα, το 29% του νέου σχήματος, ενώ η άμεση συμμετοχή του Δημοσίου θα ανερχόταν μόλις στο 0,9% και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης σε 12%.

Εξαγγελίες Πρωθυπουργού για εξετάσεις οδήγησης στην Τουρκική γλώσσα και τουρκόγλωσσα ΚΕΠ!!!


Ολέθριο σφάλμα του Πρωθυπουργού στη Θράκη, ο οποίος από την πλέον ευαίσθητη περιοχή της χώρας, εξήγγειλε κατά την επίσκεψή του στο ακριτικό Δημάριο της Ξάνθης, ότι οι προφορικές εξετάσεις των οδηγών θα γίνονται πλέον και στην Τουρκική γλώσσα, ενώ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα προσληφθούν υπάλληλοι που θα γνωρίζουν Τουρκικά!!!

Κρατικές δηλαδή υπηρεσίες, μέσα στο ελληνικό έδαφος, θα συναλλάσσονται με τους Έλληνες πολίτες στην τουρκική γλώσσα και όχι στην επίσημη μέχρι τώρα ελληνική, αλλάζοντας δεδομένα και ισορροπίες, προσφέροντας γόνιμο έδαφος στην προπαγάνδα του Προξενείου και της Άγκυρας! ...»

Ο Κορνήλιος Καστοριάδης για την υπαρκτή δημοκρατία


«…Ζουμε (μιλω για τις πλουσιες δυτικες κοινωνιες) υπο καθεστωτα φιλελευθερης ολιγαρχιας, που σιγουρα ειναι πολυ προτιμοτερα, απο υποκειμενικη και πολιτικη αποψη, απ’ ο,τι υπαρχει αλλου στον πλανητη. Τα καθεστωτα αυτα δεν γεννηθηκαν αυτοματα και αυθορμητα, ουτε απο την καλη θεληση των προηγουμενων κυριαρχων στρωματων, αλλα μεσω κοινωνικο-ιστορικων κινηματων πολυ πιο ριζοσπαστικων, των οποιων ειναι καταλοιπα ή υποπροϊοντα (η Γαλλικη επανασταση ειναι ενα παραδειγμα).

Αλυσιδωτές εκρήξεις λαϊκής οργής στον αραβικό κόσμο


Ο λαός στο δρόμο αποδεικνύει ότι έχει τεράστια δύναμη, ωστόσο κρίσιμο ζήτημα για ριζικές αλλαγές είναι ο προσανατολισμός της πάλης σε ρήξη με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Η αγανάκτηση φουντώνει στο Ιράκ

 
Από τη μία στην άλλη αραβική χώρα, μοιάζει να μεταπηδά η σπίθα των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων (αναμοχλεύοντας την εσωτερική αντιπαράθεση και στο Ιράν, αν και μη αραβική χώρα). Παρότι κάθε χώρα έχει και δικά της χαρακτηριστικά, υπάρχουν σημαντικά κοινά στοιχεία: Εκρηκτική ανεργία, κυρίως μεταξύ των νέων, καπιταλιστική εκμετάλλευση, εκτεταμένη διαφθορά, ανυπαρξία δημοκρατικών, συνδικαλιστικών, πολιτικών ελευθεριών.

SOS!O Codex Alimentarius έρχεται στην Ελλάδα!


Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!
 

Τα γεγονότα προχωρούν με τρομερή ταχύτητα δίχως να μας αφήνουν περιθώρια για αδράνεια. Όσο οι αλήτες τηλεκανίβαλοι, κάνουν προπαγάνδα κρατώντας μας υπνωτισμένους, κάποιοι σχεδιάζουν το μέλλον μας αθόρυβα. Στείλτε παντού το παρόν άρθρο, όσο είναι νωρίς. Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!
Εάν υπάρχει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο, αυτό είναι η ίδια του η τροφή, το αγαθό με το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του.

Η ΖΥΜΗ ΤΩΝ 30ΑΡΗΔΩΝ

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Υπάρχει μια γενιά, οι σημερινοί 30άρηδες, που τείνει να χαθεί κυριολεκτικά, έχοντας συνθλιβεί όχι μόνον απ' τις ραγδαίες εξελίξεις, αλλά κι από την ταχύτητά τους. Είναι η γενιά που δεν προλαβαίνει να σκεφτεί, αδυνατεί να σχεδιάσει και, προπάντων, δεν πρόλαβε να αφομοιώσει την εμπειρία τεράστιων προαναγγελθέντων γεγονότων με
εξέχουσα βαρύτητα, όπως ο πόλεμος κι εν τέλει η εξάρθρωση της Γιουγκοσλαβίας.
Είναι η γενιά που έμεινε απλησίαστη από τις πολιτικές πρωτοβουλίες, για λόγους που δεν χωράνε στην παρούσα στήλη, ποτισμένη με ψευδαισθήσεις και παροράματα, πολύ καλά εκπαιδευμένη, αλλά εξειδικευμένα μονοδιάστατα.

Συμπληρώματα...κακίας...


- Η τρόϊκα έδωσε συνέντευξη Παρασκευή απόγευμα. Μας ενημέρωσε για τις
επερχόμενες αξιοποιήσεις-εκποιήσεις-πωλήσεις δημόσιας περιουσίας.
 Η ελληνική κυβέρνηση "αντέδρασε" μετά από ώρες. Αναρωτηθήκατε γιατί;;;
 Γιατί περίμενε να...σχολάσουν στην Ουάσιγκτον!! Να σκοτεινιάσει καλά κι εκεί.
Ετσι κέρδισε ένα ολόκληρο 48ωρο να...κάνει αντίσταση!!
 - Οργισμένος, χολωμένος, εκνευρισμένος. Ησαν μερικά από τα κοσμητικά που
μας σέρβιραν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για τον πρωθυπουργό μας.
Ο αντιστασιακός Γιωργάκης...και τα επαναστατικά φερέφωνα.
 - Πεταλωτής: παρενέβη στα εσωτερικά μας η τρόϊκα.
Πεταλωτής...

Φτάνει πια! Ως εδώ και μη παρέκει

FREE photo hosting by Fih.gr 
Μανώλης Γλέζος
Οταν η οργή των εργαζομένων και των συνταξιούχων για την περικοπή των ημερομισθίων, των μισθών και των συντάξεων δεν εκφρασθεί σε κοινή δράση, τότε θα περικοπούν ακόμη περισσότερο. Όταν η αγανάκτηση των πολιτών για τη μείωση των εισοδημάτων τους, για την ανεργία, για την ύφεση της οικονομίας δεν εξελιχτεί σε κινητοποιήσεις ανατροπής αυτής της πολιτικής, τότε η χρεοκοπία της οικονομίας της χώρας είναι αναπόφευκτη. Η απεργία της 23ης Φεβρουαρίου, προσφέρει την ευκαιρία να εκδηλωθεί η πλήρης αντίθεση του λαού στα σχέδια υποδούλωσης του. Παρέχει τη δυνατότητα να ακουστεί καθαρά η λαϊκή βούληση: Να φύγει η κυβέρνηση της υποτέλειας. Φτάνει πια! Ως εδώ και μη παρέκει.
Δεν αρκεί η οργή, η αγανάκτηση, ο θυμός. Απαιτείται η έκφραση τους, η εξέλιξη τους, η μετεξέλιξη τους, η μετάλλαξη τους σε κοινή διαμαρτυρία, σε κοινούς αγώνες, σε κοινή εξέγερση εναντίον του δικομματισμού, του Μνημονίου, της τρόικας, εναντίον της υποταγής και της υποτέλειας και υπέρ της Εθνικής Ανεξαρτησίας.
Η απεργία της 23ης Φεβρουαρίου, προσφέρει την ευκαιρία να εκδηλωθεί η πλήρης αντίθεση του λαού στα σχέδια υποδούλωσης του. Παρέχει τη δυνατότητα να ακουστεί καθαρά η λαϊκή βούληση: Να φύγει η κυβέρνηση της υποτέλειας. Φτάνει πια! Ως εδώ και μη παρέκει.

Επιστολή αγωνίας του Δημάρχου Μεγίστης για το νησί του και για την ελληνική ΑΟΖ στην Αν.Μεσόγειο

Σοβαρότατες ανησυχίες και προβληματισμό προκαλεί στη Μεγίστη (Καστελόριζο) η έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών ότι η ελληνική κυβέρνηση «έχει αποδεχθεί να εξαιρεθεί το ακριτικό νησί από την γενικότερη διαπραγμάτευση Ελλάδας - Τουρκίας για την οριοθέτηση των δικαιωμάτων κάθε χώρας» και ειδικότερα στα θέματα της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας.
Με αφορμή αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τα συνεχόμενα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Δήμαρχος της νήσου Μεγίστη (Καστελόριζο) Π. Πανηγύρης έστειλε μία επιστολή στην εφημερίδα της
Ρόδου, «Δημοκρατική της Ρόδου» όπου προσπαθεί να εκφράσει τα συναισθήματα και τις σκέψεις των κατοίκων του νησιού του για αυτό το ελληνοτουρκικό διπλωματικό παιχνίδι που παίζεται πίσω από τις κλειστές πόρτες και αφορά το νησί τους και την ελληνική ΑΟΖ στην Αν Μεσόγειο.

Η σημασία των αγώνων και η ανάγκη πολιτικοποίησής τους


Του Ρούντι Ρινάλντι

Σε ολόκληρη την χώρα απλώνονται μια σειρά από κινητοποιήσεις και αγώνες που επίκεντρο έχουν την ανέχεια και τη φτώχεια που φέρνει η μνημονιακή πολιτική, καθώς και η γενικότερη επιβολή αυταρχισμού στη δημόσια ζωή. Η εξάπλωση του κινήματος «Δεν πληρώνω», ο ξεσηκωμός των κατοίκων της Κερατέας για το ΧΥΤΑ,... οι συνεχιζόμενες απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), η απεργία των γιατρών και η κατάληψη του υπουργείου Υγείας, οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι ορισμένες από τις εκδηλώσεις αυτού του φουντώματος.

Οι δρόμοι της επανάστασης δεν είναι σπαρμένοι με ροδοπέταλα


ΤΗΣ ΑΛΚΜΗΝΗΣ ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Εδώ και δύο μήνες πηγαίνω σχεδόν κάθε βράδυ στο μπλόκο της Κερατέας. Μου έχει γίνει κάτι σαν εξάρτηση. Και όχι μόνο σε μένα. Αλλά και στη φίλη μου που με «συνοδεύει», και στα ΚΑΠΗ της περιοχής που μαζεύονται γύρω από τη φουφού του «Άπαρτου Κάστρου», όπως ονομάζεται το στέκι που έχουν χτίσει με ξύλα και λαμαρίνες οι οικοδόμοι της Κερατέας, και στους νέους που έχουν αντικαταστήσει τα μπαράκια και τις καφετέριες με μια βόλτα στο μπλόκο, και στις γυναίκες που μέχρι χθες το επάγγελμά τους ήταν «οικιακά» και «μητέρες», και στους παππούδες που πηγαίνουν στο μπλόκο με τα εγγόνια τους το απόγευμα…

Ανομία: Για την πολιτική και δημοκρατική ανυπακοή

του Κώστα Δουζίνα
μετάφραση: Χαρά Κούκη

Ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη Κυριακή: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε τη χώρα εκτεθειμένη στον κίνδυνο της διεθνούς ανυποληψίας και της περιθωριοποίησης, γιατί εκεί οδηγείται μια χώρα με ταυτότητα ανομίας. Προέχει η απαξίωση της κοινωνικής αντίληψης του τζαμπατζή και η πολιτική κατάρρευση του ψευδοομοιώματος προοδευτισμού που κάποιοι προβάλλουν» (Η Καθημερινή, 6.2.2011).

Ο ενοχλημένος υπουργός αναφερόταν στις μαζικές διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα τον τελευταίο μήνα. Το κίνημα «Δεν πληρώνω» ενθαρρύνει τους πολίτες να σταματήσουν να πληρώνουν τα ληστρικά διόδια στους...

Η Στρατηγική του Ιστορικού και Πολιτικού Αναθεωρητισμού


Αποδόμηση – Εθνομηδενισμός – Νέα Τάξη
 
Ηλίας Ηλιόπουλος
Ιστορικός-Διδάκτωρ (Dr. phil) Πανεπιστημίου Μονάχου
Αντίβαρο, Απρίλιος 2007

Στην «νέα» στρατηγική-ιδεολογική γραμμή της Νεοταξικής Παγκόσμιας Ηγεμονίας εξέχουσα θέση κατέχει ο ιστορικός Αναθεωρητισμός. Ο εθνομηδενισμός και η αποδόμηση της εθνικής συνείδησης, ταυτότητας και ιστορίας εξυπηρετεί ευθέως την αποσταθεροποίηση και γεωπολιτική αναδιάταξη της Ευρώπης των Εθνών.

Όπως επισημαίναμε ήδη από πολλών ετών, «ένας κρίσιμος αριθμός των δυτικών δεξαμενών σκέψεως έχει ενστερνισθεί την παλαιά και γνωστή θέση ότι τα πολυεθνικά κράτη, όπως εκείνα των Καρολιδών, των Αψβούργων ή των Οσμανιδών, υπήρξαν λειτουργικώτερα από τα διάδοχά τους εθνικά κράτη. Η «λύση» της ανασυστάσεως των παλαιών αυτοκρατοριών, υπό άλλην βεβαίως μορφή, ως οριζουσών συνιστωσών μιας παγκοσμίου τάξεως πραγμάτων, φαίνεται να έχει προκριθεί από πολλού χρόνου, αφ’ ης στιγμής, μάλιστα, η υπερατλαντική Υπερδύναμις ομολογημένα αδυνατεί να επωμίζεται, μόνη αυτή, το υπέρογκο βάρος της περιφρουρήσεως της διεθνούς τάξεως» (Ηλία Ηλιόπουλου, «Από την υπέρβαση της παλαιάς στην χάραξη της νέας διαχωριστικής γραμμής», περιοδικό «Οίστρος», τ. 9/10, Μόναχο, χειμώνας 1995). Η επιχειρούμενη, όμως, από ορισμένους αναβίωση της αυτοκρατορίας του Καρλομάγνου (ένα νέο «Ράϊχ» – «Ευρωπαϊκός Πυρήνας») ή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (επάνοδος της Τουρκίας στην ΝΑ. Ευρώπη, 100 χρόνια μετά την εκδίωξή της το 1913, και ανάδειξή της όχι μόνον σε Περιφερειακή αλλά και σε Ευρωπαϊκή Δύναμη) προαπαιτεί οπωσδήποτε την αποδόμηση και διάλυση των ιστορικά διαμορφωμένων και πολιτικά κυριάρχων Εθνών-Κρατών της Βαλκανικής, μέσω της εθνοπολιτισμικής τους μετάλλαξης – και τον συνακόλουθο εθνοφυλετικό κατακερματισμό τους.

Προσφορές...