#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Κάτι κυοφορείται, το καταλαβαίνουμε;Το κοινωνικό κίνημα κάνει βήματα το τελευταίο διάστημα στο δρόμο μιας άλλης ποιότητας. Συνδέεται πιο στενά με την καθημερινή ζωή της γειτονιάς. Καθόλου τυχαία, το σύνθημα «Δεν πληρώνω» που ξεφυτρώνει στις γειτονιές δείχνει να αποκτά σημαντική απήχηση στην κοινωνία. Και να εμπνέει ενοποιητικές δράσεις που μπορούν να εμπλέξουν με διάρκεια και σταθερότητα δυνάμεις πολύ πέρα της παραδοσιακής επιρροής της Αριστεράς. Δράσεις που στην πράξη τείνουν να ξεπεράσουν τον κατακερματισμό των δυνάμεων της Αριστεράς αλλά και τον κατατεμαχισμό των συνδικαλιστικών δυνάμεων που επιφέρει η κυβερνητική πολιτική.

Εθισμένοι στην αδράνεια.  Χρόνο με το χρόνο, μήνα το μήνα...εθιστήκαμε...
Περάσαμε πια στα..."σκληρά"!!
Περπατάμε...ναρκωμένοι. Αράζουμε...μαστουρωμένοι...
  Βαποράκια και εμπόροι μας πότισαν το δηλητήριο...
Το αίμα μας πήχτωσε. Το μυαλό μας λάλησε. Το κορμί μας σακατεύτηκε.
  Κυβερνήσεις, ΜΜΕ, συνδικαλιστικές ηγεσίες, πληρωμένοι παπαγάλοι.
Κήρυκες και υπερασπιστές της Κυριαρχίας, της Δημοκρατίας, της Εντιμότητας,
της Διαφάνειας και της Αξιοκρατίας μας παρουσιάστηκαν...
Αποδείχτηκαν Αρπακτικά, Λαμόγια, Ψεύτες και Υπηρέτες Ξένων συμφερόντων.
Οι Θεματοφύλακες της Πατρίδας...Υπάλληλοι...άλλων Πολιτικών και Αφεντικών.
Ο Πατριωτισμός τους, πατριωτισμός Τσέπης και Κόμματος.
  Εδώ και 16 μήνες έχουμε απέναντί μας την σκληρότερη μεταπολιτευτική
κυβέρνηση. Κι εμείς το παίζουμε...πλαστελίνη...
 Μία κυβέρνηση...Αποχυμωτής: Στίβει-στίβει-στίβει. Εισοδήματα, Δικαιώματα,
Καθημερινότητα, Μέλλον.
 Μια κυβέρνηση...Λαθροθήρας: Στήνει καραούλι στο...

Μέχρι το τέρμα


http://anarhogatoulis/

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι μέσα στους παγετώνες της Εποχής των Αλαζόνων.
Στέκονται όλοι σε μια στάση λεωφορείου κι ας γνωρίζουν ότι η γραμμή «Ελπίδα-Όνειρο» έχει καταργηθεί προ πολλού.
Έχουν την περίεργη εμμονή να βγαίνουν από το σπίτι τους και να μην κρατούν ποτέ ομπρέλα ακόμα και αν το σύστημα βρέχει τόσο άδικο που σε τρυπάει μέχρι το μεδούλι.
Πάντα στην μια τους τσέπη έχουν το εισιτήριο, που χρόνια ένας εισπράκτορας της Εντιμότητας δεν βρέθηκε να τους το ακυρώσει.

Όλοι στην ίδια στάση χωρίς υπόστεγο στέκονται αμίλητοι κοιτώντας τα λεωφορεία άλλων γραμμών να περνούν κάθε λεπτό αιώνες τώρα. 

Η σύγχρονη στρατιωτική δικτατορία

*Η περίπτωση της Αιγύπτου στο κέντρο του αραβικού κόσμου
Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,

Στη δεύτερη παράγραφο της Διακήρυξης Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, ο Τόμας Τζέφερσον (1743-1826) έγραψε πως το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων μεριμνά για τις ανθρώπινες ελευθερίες, την ισότητα των πολιτών, την πλουραλιστική δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και άλλα παρόμοια ωραία ιδεώδη. Από το 1776 μέχρι τώρα κύλισαν 225 χρόνια και σαν καλός μαθητής του, ο Μοχάμετ Χουσείν Ταντάουι (φωτογραφία), αρχιστράτηγος, υπουργός Άμυνας και επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου φαίνεται να αντιγράφει τον Τζέφερσον. Μόνο που αυτή τη φορά τα ερωτηματικά παραμένουν πολλά, με τους επόμενους μήνες να αναζητούν τις απαντήσεις.

Σοφία Σακοράφα: Αυτό που ο πρωθυπουργός ονομάζει ανομία, είναι στην πραγματικότητα το πάθος των πολιτών για δικαιοσύνη...


Γράφει η Σοφία Σακοράφα
   

Κάποιες σκέψεις με αφορμή τα περί πολιτικής ανυπακοής του κινήματος, περί ανομίας των πολιτών ....και άλλα πρόσφατα γεγονότα.
 
Προσπαθώ παρά τις απαράδεκτες στρεβλώσεις των τελευταίων μηνών, να αντιμετωπίζω τη λέξη πολίτης με την έννοια, την αξία και το ύψιστο περιεχόμενο που έδωσαν στη λέξη πολίτης ο Περικλής και ο Κλεισθένης, που έδωσαν οι αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, ελευθερία και ανεξαρτησία, που έδωσε το 114 και το Πολυτεχνείο, που έδωσε η νέα γενιά το Δεκέμβρη του 2008, που δίνουν καθημερινά όλοι όσοι υπερασπίζονται τη θέση τους στην όξυνση της ταξικής πάλης, την πολιτική τους άποψη, την αξιοπρέπεια στην εργασία, το δικαίωμα στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.
Ντροπή νιώθω ως βουλευτής και ταυτόχρονα...

52 χρόνια Επανάστασης!...


Ο ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
στην εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμή της 
 
52ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
 
εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας και απαιτώντας την άρση του γενικού οικονομικού αποκλεισμού, την κατάργηση της Κοινής θέσης της Ε.Ε. Και την απελευθέρωση των 5 Κουβανών Ηρώων.
Θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας, Ακαδημίας 50, αίθουσα Αντώνη Τρίτση
την ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 10.30 π.μ.
Θα χαιρετήσει ο Πρέσβης της Κούβας LUIS PRADO GARCIA
Φίλοι της Κούβας θα...
ερμηνεύσουν Τραγούδια της Κούβας και Χωρών της Λατινικής Αμερικής
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

«Ο Εχθρός Λαός…»!


Γράφει ο ΔΑΜΩΝΙΔΗΣ

Dramatis persona (= το πρόσωπο της τραγωδίας), την «Εποχή του Μνημονίου» και της Μειωμένης Εθνικής Ανεξαρτησίας, ο ελληνικός λαός… Ήχθη στην απώλεια της εθνικής και της ατομικής του αξιοπρέπειας, στην οικονομική εξαθλίωση, και γνωρίζει κατ' αυτάς το κυβερνητικό δόγμα: «Ο Εχθρός Λαός...»!

Αντιμετωπίζεται από την κυβερνητική εξουσία με αύξουσα αυταρχικότητα, καθώς, διαπνεόμενη από την αντίληψη της «πεφωτισμένης δεσποτείας», κρίνει (!) ότι χρήζει «πειθαρχημένης διαβίωσης» και εν ταυτώ κινητοποιείται το σύνολο των κατασταλτικών μηχανισμών προς αντιμετώπιση του «Εχθρού Λαού»…

Σαν σημερα γεννήθηκε ο Νίκος Καζαντζάκης ....


Ο Νίκος Καζαντζάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1883. Μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον επαναστατικό, εθνεγερτικό, σε μια Κρήτη που διψάει για Ελευθερία και για Ελλάδα. Καιροί ταραγμένοι. Η οικογένεια του τον στέλνει για ασφάλεια στη Νάξο, όπου γράφεται σε καθολικό σχολείο που ενσταλάζει μέσα του την αγάπη για το διάβασμα, τις κλασσικές σπουδές, τις γλώσσες. Το 1906 γράφεται στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει, τελειώνει τις σπουδές του μόνο για χάρη του πατέρα του. Χάρη στη πατρική χρηματοδότηση και στήριξη ξεκινάει ταξίδια - προσκυνήματα σε όλη την Ελλάδα. Φεύγει για μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι και εκπονεί διδακτορική διατριβή για τον Νίτσε που τον περιλαμβάνει στους μεγάλους του "δασκάλους".

Ψυχή Βαθιά από τη Κερατέα – Λόγια αλήθειας σε ένα βίντεο

μεταφέρει από το www.aformi.gr 
μέσω athens indymedia ο risinggalaxy

“Η κάτοικος της Κερατιάς που θα απολαύσετε στο παρακάτω  video, πήρε τον λόγο σε ημερίδα για την διαχείρηση των σκουπιδιών, προχθές στην Αθήνα, που διοργάνωσαν οργανώσεις της Αριστεράς στα Εξάρχεια.”


katikos from www.aformi.gr on Vimeo.