#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Αποστομωτική απάντηση Μίκη για τον "αντισημιτισμό"


Υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες, που στέκονται πίσω από τη γωνία (στη κρυφή θέση του δειλού) και περιμένουν να "πιαστούν" από μία δήλωση του Μίκη για να τον δυσφημίσουν και να του ρίξουν λάσπη, βγαλμένη από τον βούρκο του ψέμματος, όπου έχουν πέσει από γεννησιμιού τους οι ίδιοι! Όπως είναι (φυσιο)λογικό, αυτές οι ομάδες σε επίπεδο blogs μετριούνται στα δάχτυλα ενός μονόχειρα, ανάμεσα στα χιλιάδες blogs των ελεύθερων πολιτών, ωστόσο, η αυθάδειά τους αξίζει την απάντηση του Μίκη! Μία απάντηση προς άπαντες που επιδιώκουν να λασπολογήσουν τον μεγαλύτερο εν ζωή Έλληνα και έναν εκ των αξιοτέρων Ελλήνων που έχουν πατήσει το πόδι τους στη γη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί σύμβολο της ΕΙΡΗΝΗΣ και η Ειρήνη αποτελεί σύμβολο του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ...

(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/mikistheodorakis/?nid=445)

ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ - ANTI-SEMITISM AND ZIONISM
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη 'Απάντηση σε κατηγορίες που απηύθυναν εναντίον του γνωστοί κύκλοι για 'Αντισημιτισμό.

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ...Ο ελληνικός λαός ήταν και είναι δίπλα στον αιγυπτιακό λαό, αλλά όχι και οι αστικές κυβερνήσεις όπως ισχυρίστηκε χτες ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι «ο αιγυπτιακός λαός πρέπει να είναι βέβαιος ότι, η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός θα είναι στο πλάι τους». 
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ήταν πάντα με το πλευρό του καθεστώτος Μουμπάρακ, με αυτό έκαναν μπίζνες (πολλές οι επιχειρήσεις Ελλήνων καπιταλιστών στην Αίγυπτο), αυτό είχαν ως πρότυπο ανάπτυξης και δημοκρατίας για την ευρύτερη περιοχή, αυτό είχαν ως στρατηγικό σύμμαχο, αυτό είχαν στη Σοσιαλιστική Διεθνή...

Η ΠΩΛΗΣΗ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ "ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ή ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗΓράφει ο Επιμηθέας

Τι λέτε, τώρα το καταλάβατε ότι είναι «Απαράδεκτη η συμπεριφορά των εκπροσώπων της Τρόικα».
Δυστυχώς κύριοι της Κυβέρνησης δεν σας πιστεύουμε. Εμένα γιατί μου φαίνεται ότι μάλλον είναι μια προσχηματική δήλωση  για να περισώσετε την όποια αξιοπρέπεια σας έμεινε, αν σας έμεινε και τίποτα.
Η πώληση οτιδήποτε «κινείται ή δεν κινείται» δεν είναι λύση.
Το έχουμε γράψει εδώ αρκετές φορές ότι τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια  σε αδιέξοδο και στο ξεπούλημα της χώρας.
Ήταν κάτι από παραπάνω βέβαιο ότι κάθε τρείς μήνες, για αν πάρουμε την επόμενη δόση, η τροίκα θα ζητούσε  και νέα μέτρα. Όλοι το βλέπαμε ότι θα καταλήξουμε εδώ.  
Στο ξεπούλημα. 

Σαν σήμερα, 12/02/1945: Η συμφωνία της Βάρκιζας


www.marxismos.com

12 Φλεβάρη 1945. Οι αντιπροσωπείες του ΕΑΜ και της κυβέρνησης αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας

Η Συμφωνία της Βάρκιζας υπογράφτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1945 ανάμεσα στην αντιπροσωπεία του ΕΑΜ (Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο) και την αντίστοιχη «εθνική» αντιπροσωπεία, υπό την εποπτεία των Βρετανών.


Το ΕΑΜ εκπροσωπούνταν από τα στελέχη του ΚΚΕ Γιώργη Σιάντο (γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ) και Δημήτρη Παρτσαλίδη (γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΕΑΜ) και τον Ηλία Τσιριμώκο, ηγέτη ενός μικρού σοσιαλιστικού κόμματος, της Ένωσης Λαϊκής Δημοκρατίας (ΕΛΔ) που συμμετείχε στο ΕΑΜ. Η «εθνική» αντιπροσωπεία, αποτελούταν από τους αστούς πολιτικούς Ιωάννη Σοφιανόπουλο (υπουργός Εξωτερικών), Περικλή Ράλλη (υπουργός Εσωτερικών) και Ιωάννη Μακρόπουλο (υπουργός Γεωργίας), εκπροσωπώντας την ορισμένη από τους Άγγλους κυβέρνηση του στρατηγού Πλαστήρα, που διαδέχθηκε τον Γεώργιο Παπανδρέου μετά την παραίτηση του τελευταίου κατά τη διάρκεια των «Δεκεμβριανών».

Κι άλλος οργισμένος επαναστάτης.. "από τώρα και στο εξής"...(Πίσω ρε τροϊκανοί ...και σας φάγαμε!)


http://mesastigourna.blogspot.com/
 
ΚΑΙ ΞΑΦΝΟΥ.... 
Η ΛΕΞΗ "ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ" ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ!!

Μετά την οργισμένη (μπρρρ) μεταμεσονύχτια δήλωση Πεταλωτή "...εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό..."και το αγανακτισμένο τηλεφωνικό(?) διάβημα _προς τρόικα λέμε_ του πρωθυπουργού μας,σειρά έχει ο κύριος Βενιζέλος...
“Να σέβονται από τώρα και στο εξής την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού”,κάλεσε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζελος τους εκπροσώπους της τρόϊκα, οι οποίοι χθες έβγαλαν τη χώρα…στο σφρυρί!...." 
...έχει και συνέχεια!!!

Παιχνίδι προπαγάνδας η κόντρα κυβέρνησης Τρόϊκας


Από το "Greki"
  
Η μεταμεσονύκτια ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου εναντίον του κλιμακίου της τρόϊκας, σε ότι αφορά την εκποίηση ή την απλή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά και οι σκληρές υποδείξεις του κλιμακίου της τροϊκας, εμείς εκτιμούμε ότι είναι προπαγανδιστικό τέχνασμα. Η εκτίμησή μας αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι τα παπαγαλάκια του καθεστώτος στα ΜΜΕ στράφηκαν με δήθεν οξύτητα εναντίον του κλιμακίου της τρόϊκας.

Φασισμός και Φασίστες


http://saktsak.blogspot.com/

Γράφει ο Gianapo

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ....

Βέβαια κάποιοι πιστεύουν ότι ο φασισμός δεν έχει να κάνει με τους φασίστες.
Περισσότερο όμως το πιστεύουν οι ίδιοι οι φασίστες. Οι φασίστες των μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι φασίστες πολιτικοί, νομάρχες, δήμαρχοι, περιφερειάρχες κ.α
Αν ανοίξεις απ΄ το πρωί την τηλεόραση και το ραδιόφωνο θα παρελάσουν μπροστά σου τόσοι φασίστες που θα φοβηθείς για την χώρα που ζούμε.

Yankee go home...


http://agriazwa.blogspot.com/

Σήμερα είναι Σάββατο. Πρωί. Ο ήλιος λάμπει. Γινόμαστε η χώρα του αιώνιου καλοκαιριού. Μνημόνιο, ξεμνημόνιο, η ζωή συνεχίζει. Ξεπουλημένοι πολιτικοί, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι, διαπλεκόμενοι, καθίκια ,λαμόγια, η ζωή συνεχίζεται, ένδοξη, λαμπερή.
Δε θα ξανασχοληθώ με τον Παπανδρέου, λες. Είναι τελειωμένοι- υπόσχεσαι. Έχει εξαντληθεί η κριτική. Τι χειρότερο μπορώ να γράψω για αυτούς αναρωτιέσαι.
Δεν με εκπλήσσει τίποτα ομολογείς.
Έκανες λάθος. Το ξέρεις ότι αυτό το πηγάδι δεν έχει πάτο.

Να μην ξεχνάμε, πως σαν σήμερα ο “εθνάρχης” της δεξιάς υπόγραψε την προδοτική…

           …συμφωνία της Ζυρίχης


Ο υπάλληλος των Αμερικανών Καραμανλής, ξεπούλησε την Κύπρο!


Εκείνο το μεσημέρι της 11 Φλεβάρη 1959, ο "εθνάρχης" της δεξιάς, έβαλε την υπογραφή του στο επαίσχυντο κείμενο για την ακρωτηριασμένη ανεξαρτησία της Κύπρου, που είχαν υπαγορεύσει οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί.


Η "Συμφωνία της Ζυρίχης", που πέρασε στην ιστορία ως «προδοτική»!* Για την ιστορία... εναντίον των συμφωνιών τάχθηκαν οι...
Ελληνοκύπριοι -τότε Δήμαρχοι-, ο Βάσος Λυσσαρίδης και ο Τάσος Παπαδόπουλος...