#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Ν. Κοτζιάς: ανήκουν στον ακραίο και φανατισμένο νεοφιλελευθερισμό...

Θεμελιακά Συμπεράσματα μετά από ένα χρόνο 

Του Νίκου Κοτζιά
   
Η πολιτική διακυβέρνηση μπορεί να χωριστεί στα τρία: α) εισροές, δηλαδή, ποια συμφέροντα, ποιες πληροφορίες, ποιες ιεραρχήσεις εισάγονται στο κυβερνητικό σύστημα προκειμένου αυτό να αποφασίσει. Β) Ποιοι αποφασίζουν με ποιες διαδικασίες και μέσα σε ποιο θεσμικό πλαίσιο. Τέλος, γ) οι αποφάσεις που λαμβάνονται, πώς υλοποιούνται, με τι μεθόδους και διαδικασίες, σε βάρος τίνος και σε ποιανού το όφελος. Ας αξιολογήσουμε, λοιπόν, στη βάση αυτού του διαχωρισμού την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης:
Α. Ποιοί διαμόρφωσαν τις πληροφορίες, τις ιεραρχήσεις και τις απαιτήσεις
Στην πρώτη περίοδο του 2010 η κυβέρνηση, ιδιαίτερα το οικονομικό της επιτελείο, απέφευγε να συνομιλήσει με εκπροσώπους των συνδικάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο κύριος συνομιλητής ήταν οι Έλληνες και ξένοι τραπεζίτες, οι μεγάλοι κατασκευαστές και ορισμένα συστήματα άμεσης διαπλοκής. Το ογκούμενο λαϊκό κίνημα υποχώρησe μετά τη...

 

Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων της Κερατέα. Εχουμε χούνταΤα όσα κατάγγειλαν οι κάτοικοι της Κερατέα στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra είναι συγκλονιστικά. Ακούστε στο βίντεο που παραθέτουμε, κραυγές οργής, αγανάκτησης και απελπισίας. Μια πρόταση ενός κατοίκου με ελάχιστες λέξεις περιγράφει όλο το σκηνικό που υπήρξε εκεί: «Το μόνο που δεν έκαναν σήμερα είναι να στείλουν αεροπλάνα να μας βομβαρδίσουν για να μας ισοπεδώσουν εντελώς»!!!
Πραγματικά δεν μπορείς να βρεις λέξεις για να σχολιάσεις τα όσα συνέβησαν σήμερα. ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ. 


ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Ο υπουργός Εσωτερικών είναι ο τρομοκράτης!...

Συνελήφθη στην Αίγυπτο ο υπεύθυνος της τρομοκρατικής επίθεσης στη χριστιανική εκκλησία των Κοπτών στην Αλεξάνδρεια…
Ο μέχρι χθες υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ Αλ Αντί, ο "σοσιαλιστής" υπουργός του Μουμπάρακ ήταν αυτός που οργάνωσε την τρομοκρατική επίθεση στην Αλεξάνδρεια.
Συνελήφθη από τον Γενικό Εισαγγελέα της Αιγύπτου, μετά την ομολογία των συνεργατών του, πως ήταν αυτός που καθοδήγησε την τρομοκρατική επίθεση σε χριστιανική εκκλησία των Κοπτών στην Αλεξάνδρεια…
Για να γίνει κατανοητό πως «εργάζονται» από κοινού στην Αίγυπτο -και όχι μόνο-, η ισραηλινή Μοσάντ σε συνεργασία με την αμερικάνικη Cia, η περίπτωση της "τρομοκρατικής" επίθεσης στην Χριστιανική εκκλησία είναι ένα...

 παράδειγμα τεκμηρίωσης.
- Το κτύπημα οργανώνεται από τον Υπουργό Εσωτερικών, τον αρμόδιο για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας».
- Τα δυτικά ΜΜΕ (τα περισσότερα χρηματοδοτούμενα και εξαρτημένα από Ισραήλ και ΗΠΑ), αρχίζουν το γνωστό παραμύθι της Αλ Κάιντα, του ισλαμικού εξτρεμισμού.
- Η δυτική κοινή γνώμη "διευκολύνεται" από τους τρομοκράτες των αμερικανόφιλων δικτατορικών καθεστώτων (άσχετο αν συμμετέχουν στη λεγόμενη «Σοσιαλιστική» Διεθνή. Άλλωστε σ’ αυτόν τον οργανισμό συμμετέχουν και οι εγκληματίες υπουργοί του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος) και «ξεχνούν» την καταπίεση των λαών.
- Η σύγκρουση πολιτισμών λαμβάνει «σάρκα και οστά».
Η συνέχεια γνωστή σε όλους μας…

Η εξέγερση στην Αίγυπτο και οι επιπτώσεις της στην Παλαιστίνη

Η εξέγερση στην Αίγυπτο και οι επιπτώσεις της στην ΠαλαιστίνηΤου Ali Abunimah, πηγή: electronicintifada.net

Είμαστε στην μέση ενός πολιτικού σεισμού στον αραβικό κόσμο και το έδαφος δεν έχει σταματήσει να τρέμει. Είναι ριψοκίνδυνο να κάνουμε προβλέψεις όταν τα γεγονότα είναι τόσο ρευστά, αλλά δεν χωρά αμφιβολία ότι η εξέγερση της Αιγύπτου – όπως και αν τελειώσει- θα έχει δραματικό αντίκτυπο στην περιοχή και στο εσωτερικό της Παλαιστίνης.
Αν πέσει το καθεστώς του Μουμπάρακ και αντικατασταθεί από ένα άλλο που θα έχει λιγότερους δεσμούς με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, το Ισραήλ θα είναι ο μεγάλος χαμένος. Όπως σχολίασε και ο Aluf Benn στην ισραηλινή Haaretz «Η ξεφτισμένη δύναμη της κυβέρνησης του Αιγύπτιου Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, αφήνει το Ισραήλ σε μια κατάσταση στρατηγικού κινδύνου. Χωρίς τον Μουμπάρακ, το Ισραήλ μένει σχεδόν χωρίς φίλους στην Μέση Ανατολή. Πέρσι είδε την συμμαχία με την Τουρκία να καταρρέει».

H Τουρκία "επιδιώκει" μία "Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη"

 
 Είμαστε πολύ κοντά στην αποδοχή μίας «ανεξάρτητης Θράκης»...
από την Ελληνική πλευρά - Μένει απλώς να τεθεί το αίτημα 


Επί χρόνια γίνεται μία προσπάθεια ανάδειξης του Θρακικού προβλήματος, ενός εθνικού προβλήματος που όσο η Αθήνα αποφεύγει, τόσο αυτό γιγαντώνεται και απειλεί την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια των πολιτών της περιοχής. Επιχειρήσαμε, να αποδώσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό και την γενικότερη παρεμβατικότητα της Τουρκίας στην Θράκη, αναλύσαμε πλείστες όσες περιπτώσεις της μεθοδικής «εργασίας» που έχουν αναλάβει μυστικές υπηρεσίες της γείτονος Τουρκίας προκειμένου να αλλοιώσουν την πραγματικότητα και να «χτίσουν» με...

Ετοιμάζουν τον στρατό για τις διαδηλώσεις;

 Απο: sfendoni
 
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από άσκηση του στρατού στο Κιλκίς, με ...κομπάρσους 50 διαδηλωτές. Πλέον είναι φανερό ότι τα μέτρα που έρχονται θα είναι τόσο σκληρά, που ο κόσμος δεν θα αντέξει και θα αντιδράσει.
Ο τρόπος αντίδρασης μέχρι τώρα είναι γνωστός. Απεργίες, στάσεις εργασίας και πορείες στους δρόμους.
Τί παραπάνω γνωρίζει όμως ο Ελληνικός στρατός και κάνει ασκήσεις στα στρατόπεδα με εικονικές συγκρούσεις πολιτών και σωμάτων ασφαλείας;
Στο βίντεο θα δείτε την άσκηση "Καλλίμαχος", που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Κιλκίς.
Στην αρχή θα δείτε τα γνωστά γυμνάσια που κάνουν οι φαντάροι. Μετά τα πρώτα 4 λεπτά όμως θα αναρωτηθείτε τι κάνουν τα άρματα μάχης, απέναντι σε διαδηλωτές-κομπάρσους, που υποτίθεται ότι διαδηλώνουν στο κέντρο της πόλης.
Το σκηνικό δεν διαφέρει και πολύ από την πραγματικότητα. Αυτοκίνητα καίγονται, μολότοφ και πέτρες είναι στον αέρα και διαδηλωτές, επιτίθενται κατά των σωμάτων ασφαλείας.

 

Το ΓΕΕΘΑ έσπευσε να διευκρινίσει ότι πρόκειται για άσκηση που στόχο έχει να φυλά μόνο τον χώρο των στρατοπέδων. Ο εξοπλισμός όμως των φαντάρων και το σκηνικό της άσκησης, μάλλον παραπέμπουν σε σκηνικό "πολέμου" στον χώρο των Εξαρχείων.
Επιπλέον μαθαίνουμε ότι η συγκεκριμένη άσκηση έχει τεθεί σε εφαρμογή από Τα Δεκεμβριανά και μετά και στόχο είχε την αντιμετώπιση ταραχών εντός των πόλεων.
Ας ελπίσουμε φυσικά, ότι δεν θα ξαναδούμε τα τανκς να κάνουν βόλτες στην Πανεπιστημίου, όπως 35 χρόνια πριν!

Ένα πολύ καλός λόγος για να γίνεις ποδοσφαιρόφιλος...


 

Ορισμένες παρατηρήσεις σχετικά με τη δημοσκόπηση του MEGA

Απο: Κόκκινος Άνεμος

Κι εγώ όπως και οι περισσότεροι από εσάς  θεωρώ ότι οι δημοσκοπήσεις εξυπηρετούν συγκεκριμένους σχεδιασμούς. Καλά θα έκανα λοιπόν να μην ασχολούμαι σοβαρά με αυτές. Έλα όμως που μου είναι αδύνατο να αντέξω  να με κοροιδεύουν μέσα στα μούτρα μου! Πολύ σύντομα λοιπόν θα προσπαθήσω να θέσω μερικά ζητήματα. Έτσι για να μην μας περνάνε και για τελείως μαλάκες.
Φαντάζομαι δε χρειάζεται να αναφερθώ σε ότι έχει γίνει από τις Δημοτικοπεριφερειακές εκλογές και μετά. 
Ας δούμε λοιπόν ορισμένα στοιχεία της έρευνας.

ΕΡΩΤΗΣΗ:Με ποια από τις παρακάτω έννοιες θα χαρακτηρίζατε τη στάση σας απέναντι: Στο ΚΚΕ
 

ΣΥΝΟΛΟ

ΠΑΣΟΚ
ΝΔ
ΚΚΕ
ΛΑΟΣ
ΣΥΡΙΖΑ
Ικανοποίηση
3,9

1,3
2,0
28,0
4,3
7,7
Ελπίδα
9,4

5,8
8,4
30,0
4,3
25,6
Ανοχή
18,4

14,9
21,3
22,0
9,3
20,4
Απογοήτευση
33,4

39,5
30,5
8,0
49,5
21,2
Θυμός
25,7

31,2
23,9
8,0
26,1
20,5
ΔΞ/ΔΑ
9,2

7,3
13,9
4,0
6,5
4,6
Ρίξτε μια ματιά στην κόκκινη στήλη. Αποτυπώνει την άποψη των ψηφοφόρων του ΚΚΕ για την πολιτική του κόμματος. Λιγότερο από 1 στους 3 είναι ικανοποιημένοι! Τα σχόλια δικά σας!

Γινετε για μια φορα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.....ετσι για αλλαγη.


Απο: αναρχογατουλης

Φτανει πια!!!
Ο κομπος εφθασε στο χτενι και τα νευρα των τηλεθεατων σε κακο χαλι.

Οχι αλλους πανεπιστημιακους στα καναλια!
Οχι αλλους οικονομολογους!
Οχι αλλους αναλυτες!
Οχι αλλους ειδημονες!
 Οχι αλλους προεδρους, γενικους γραμματεις και φαρισαιους!
Οχι αλλους εκπροσωπους!
Οχι αλλους συναδελφους σας σε εντεταλμενη υπηρεσια!
Φερτε  εναν ανθρωπο που ζει και τρεφεται με αληθινη τροφη και οχι με αριθμους.
Μπουχτισαμε να τρεφομαστε με αριθμους και συντομα θα τους ξερασουμε επανω σας.
Δεν τρωγονται ρε οι αριθμοι παρτε το χαμπαρι!!!

Tον έχει δει κανείς;Στα πλαίσια της γνωστής κοινωνικής ευαισθησίας που τους χαρακτηρίζουν, οι ΣΧΣ αποφάσισαν να συνεργαστούν στενά με τις αρχές και το Χαμόγελο του Στρος Καν με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, για την ανεύρεση χαμένων αγαπημένων προσώπων. Εμείς προσπαθούμε και θέλουμε να δώσουμε «χαμόγελο» σε κάθε κυβερνητικό συνδικαλιστή που το έχει ανάγκη και αγωνιούμε, αν θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα, κάθε φορά που ένας  μας χρειάζεται.  Δεν έχουμε δικαίωμα και δεν πρέπει να λέμε «όχι» σε ένα εργατοπατέρα που έχει την ανάγκη μας.Απευθυνόμαστε σε όσους ενδεχομένως έχουν κάποια πληροφορία προκειμένου να βρεθεί ο πατέρας, αδερφός και φίλος μας, Γιάννης. Στα πλαίσια της εκστρατείας οικονομικής ενίσχυσης, μπορείτε να στειλετε τον οβολό σας στον ειδικό λογαριασμό της Ευρωπαΐκής Κεντρικής Τράπεζας, ή απευθείας στα ταμεία του ΔΝΤ.
iguana:    http://wp.me/pPn6Y-64i

Κοινωνία: 21ος: Ένας Cyberpunk αιώναςΚάθε ιστορική περίοδος διέπεται από μια πάγια σύγκρουση: Όχι μόνο από το «χάσμα των γενεών» αλλά από τη μάχη του παλιού με το καινούριο.
Σε φιλοπρωτοποριακές κοινωνίες αυτή η μάχη είναι ηπιότερη καθώς οι κοινωνίες καλούνται συνέχεια να προσαρμόζονται σε αλλαγές με ασύλληπτους ρυθμούς και δεν προλαβαίνουν να «δομηθούν» σε κοινωνικούς, τεχνολογικούς ή θρησκευτικούς φορμαλισμούς.
Ως μια τέτοια «κοινωνία» θα μπορούσε να θεωρηθεί η επιστημονική κοινότητα και κυρίως οι θετικοί επιστήμονες, των οποίων οι ρυθμοί προσαρμογής στις εξελίξεις που οι ίδιοι δημιουργούν είναι πολύ πιο ταχείς από αυτούς που υιοθετούνται από το υπόλοιπο της κοινωνίας.

Η θεολογία του μύθου κι η μυθολογία του θεού

e-mail

Ν. Λυγερός

Σε μία πρώτη φάση, οι δύο εκφράσεις του τίτλου μπορούν να φανούν κάπως αντιφατικές κι όμως σ' αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε τη συμπληρωματικότητά τους. Σ' ένα προηγούμενο άρθρο δείξαμε ότι ο μύθος είναι κατά κάποιον τρόπο η ουσία της ιστορίας. Κι αν υπάρχει πίστη πρέπει να έχει ως αντικείμενο τον μύθο κι όχι την ιστορία, όσο παράδοξη κι αν φαίνεται αυτή η στάση. Σ' ένα άλλο άρθρο αναλύσαμε τη διαδικασία της μυθοποίησης όταν ανήκει στην ολική κατηγορία και κωδικοποιώντας αυτήν την ιδέα δείξαμε πως λειτουργεί με βάση ειδικούς κανόνες που αντιστοιχούν με αξιώματα αυτής της θεωρίας.
Η πρωταρχική ιδέα του θεού αν και απλή δεν είναι απλοϊκή όπως το θεωρεί η μαζική θρησκεία. Αν η θρησκεία ήταν απλή δεν θα υπήρχαν προφήτες για να μας την εξηγήσουν. Μ' αυτήν την έννοια δεν γεννιέσαι θρήσκος, γίνεσαι. 

Οικονομικό Νταχάου κάνει η Μέρκελ την ΕΕ


Δραματική επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης των εργαζομένων στις χώρες - μέλη της ευρωζώνης θα επιφέρουν οι αποφάσεις που έλαβαν οι ηγέτες τους προχθές στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο υποτίθεται της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ. Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έχοντας τυπικό υπαρχηγό της το γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, επέβαλε κατ’ αρχήν στους υπόλοιπους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων αυτό που η ίδια αποκαλεί «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας». Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα σχέδιο αφενός νομικής κατοχύρωσης της αιώνιας λιτότητας ως υποχρεωτικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων της ευρωζώνης και αργότερα της ΕΕ.

Αυξήσεις στους απασχολούμενους στη Volkswagen


Αλλού η Τρόικα προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξίγκι και στη Γερμανία η Φολκσβάγκεν δίνει αυξήσεις στους μισθούς και μάλιστα τόσο γεναίες, όσο ποτέ άλλωτε. 3,2 % θα πάρουν οι εργαζόμενοι στη μεγάλη ανώνυμη αυτοκινητοβιομηχανία από την 1η Μάη του 2011. Το συμφώνησαν και το αποφάσισαν οι συνδικαλιστές με την εργοδοσία. Στην Ελλάδα πρέπει να μειωθούν κι άλλο οι πενιχροί μισθοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα; Αυτό φταίει ή τα λαμόγια που τα έφαγαν και ρήμαξαν την έρημη πατρίδα;
http://kapistri.blogspot.com/

Εμπνευσμένο από το διπλωματικό μαραθώνιο του Πρωθυπουργού για τη «σωτηρία« της ελληνικής οικονομίας...
"Ο Δρόμος της αριστεράς"

"Και με τη βούλα" καρκίνος στο νερό του Ασωπού


Το εξασθενές χρώμιο στο νερό μπορεί να είναι καρκινογόνο για τον άνθρωπο, είναι το συμπέρασμα της διεθνούς συνδιάσκεψης, που διοργανώθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο υλοποίησης ολοκληρωμένου προγράμματος περιβαλλοντικής προστασίας της περιοχής του Ασωπού.

Ο επικεφαλής των Μονογραφιών της Διεθνούς Υπηρεσίας Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Κουρτ Στράιφ, παρουσίασε τη συνολική εκτίμηση για το εξασθενές χρώμιο,... επισημαίνοντας ότι οι χημικές ενώσεις, που περιέχονται σε αυτό είναι καρκινογόνες για τον άνθρωπο.


Πηγή:Thiva-Hellas

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟ


Το Ασφαλιστικό δε θίγει τις επιχειρήσεις, αλλά τους ασφαλισμένους. Δε στερεί την σύνταξη από τους βιομήχανους, οι οποίοι σε ποσοστό 25% δεν πληρώνουν ούτε τις εισφορές που παρακρατούν, αλλά από τους εργάτες που τους κόβουν τη σύνταξη.

Άρα ένα ένα τα μέτρα και όλα μαζί δε θιγούν γενικά και αφηρημένα την χώρα, όπως ισχυρίζονται οι πουλημένοι κονδυλοφόροι του μνημονίου. Επιβάλλονται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, αλλά είναι μια χαρά μέτρα υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων που μας πίνουν το αίμα με το καλαμάκι.

Read more: http://aliatas.blogspot.com/#ixzz1DLCL5bnV

ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΤOΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

 Οι μνηστήρες για τους 30.000 κουλοχέρηδες

newpost.gr
Οι μνηστήρες έχουν πάρει ήδη θέση στην ουρά για το φιλέτο των κουλοχέρηδων που σύντομα θα κατακλύσουν την χώρα.
Ένα φιλέτο που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσει θα αγγίξει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4 δισ. ευρώ.

Και φυσικά εν μέσω.. οικονομικής κρίσης, ένα τέτοιο ποσό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τα "βαριά" ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας. Oi επιχειρηματίες που θέλουν να μπουν στο παιχνίδι του τζόγου είναι πολλοί, έχουν τις κατάλληλες «άκρες» και ήδη ετοιμάζονται για πόλεμο. 

"Μεταναστευτική πολιτική" υπάρχει ως θέμα συζήτησης."Τραπεζική πολιτική" γιατί δεν υπάρχει;
Παρατηρώ ένα σωρό θέματα "μεταναστευτικής πολιτικής", αλλά δε βλέπω θέματα "τραπεζικής πολιτικής". Ή "βιομηχανικής πολιτικής". Τι σημαίνει αυτό;

Με απλά λόγια, οι λαοί ετοιμάζονται να την ξαναπατήσουν με τη γνωστή παγίδα του "για όλα φταίνε οι Εβραίοι" (όπου οι "Εβραίοι" αλλάζουν, αλλά το νόημα μένει γενικώς το ίδιο), και να αφήσουν ανενόχλητους αυτούς που έχουν θησαυρίσει σε ποσοστά-ρεκόρ.