#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Ένας Γερμανός φίλος….των πιστωτών!Aπο: ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ
 
Σε ολοσέλιδο αφιέρωμα η εφημερίδα «Τα Νέα» (29-30/1/11), μας πληροφορεί ότι «Αυτός ο Γερμανός είναι φίλος μας»! Πρόκειται για τον Κλάους Ρέγκλινγ, επικεφαλής του Μηχανισμού Σταθερότητας, ο οποίος σύμφωνα με «Τα Νέα», έχει ετοιμάσει «σχέδιο σωτηρίας του ευρώ και της Ελλάδας…Με τις νέες ιδέες διαχείρισης του χρέους θέλει να επαναλάβει στην Ελλάδα την επιτυχημένη συνταγή που είχε εφαρμόσει ως εντεταλμένος του ΔΝΤ στις Φιλιππίνες». Νομίζουμε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και θα άξιζε τον κόπο να δούμε ποιος είναι ο κ.Ρέγκλινγ, ποιο σχέδιο προωθεί και για ποιο λόγο η «αντικειμενική» εφημερίδα τον λιβανίζει!

Σκόρπιες σκέψεις περι ΑΣΥΛΟΥ

Σχόλιο από: homosacer
Πρωτοδημοσιεύτηκε στις 29.01.2011
στο blog  «ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ»Πάντα με τρόμαζαν και συνάμα με απογοήτευαν οι...κατακτήσεις που τσιμεντάριζαν την κοινωνική πραγματικότητα (άρθρωση), σε χώρους και ομάδες που «υπερισπιζόντουσαν» τις «κατακτήσεις» τους με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε αυτές, σε τελευτάια ανάλυση να μην είναι και να μην λειτουργούν σαν θρυαλίδες που βάζουν φωτιά στο σύστημα εκμετάλευσης και δουλείας, αλλά ως νησίδες ασφαλείας και εκτόνωσης του συστήματος. Ως το «φύλλο συκής» που όχι μόνον, κρίβει την γύμνια μας , σε επίπεδο κοινωνικών αγώνων, αλλά δίνει και εύσημα στους «μονομάχους». Τόσο στην εξουσία, που βέβαια, εφ όσον μας παραχωρεί άσυλο, είναι δημοκρατική, αλλά και στους αγωνιζόμενους, που ζουν και καρπώνονται την ψευδαίσθησή τους, περι ελευθεριών, όταν η υπόλοιπη κοινωνία είναι μια απέραντη φυλακή.
 

Κάτω τα χέρια απ΄ τον Φλεβάρη

 


Η Ευρωπαϊκή Ενωση και ο ενεργειακός πόλεμος της Μεσογείου...


Απο: tasos
 
Μια απλή ανάγνωση του Σχεδίου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που διεξάγεται καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, αρκεί για να αντιληφθεί ο αναγνώστης ότι η όποια συζήτηση αφορά τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων με νέες θυσίες της εργατικής τάξης και του λαού. Η διαχείριση του χρέους ορισμένων υπερχρεωμένων κρατών αποτελεί απλά το εφαλτήριο για να επιταχυνθούν προαποφασισμένες στρατηγικές κατευθύνσεις, όπως η ολοκλήρωση της «απελευθέρωσης» της ενεργειακής αγοράς της ΕΕ.

Λιάνα Κανέλλη: Το Αιγαίο πεδίο ιδιότυπου ενεργειακού πολέμου τα επόμενα 20 χρόνια

 


Γιατί κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση για τα πετρέλαια στο Αιγαίο; Πώς «ξαφνικά» η Ελλάδα... απέκτησε τόσο χρυσό και ουράνιο; Ποια σχέδια προωθούνται μέσω της μυστικής διπλωματίας και τι υποκρύπτουν οι διαβεβαιώσεις Παπανδρέου ότι δεν τίθεται ζήτημα συνεκμετάλλευσης;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά με σαφήνεια η βουλευτίνα του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα "Δρόμος της Αριστεράς", κάνοντας λόγο για υλοποίηση ενός παλιού και πολύ συγκεκριμένου ενεργειακού σχεδίου στα βαλκάνια. Επιπλέον, σημειώνει με νόημα ότι «ο Παπανδρέου από το Καστελόριζο έβαζε το σημείο στο χάρτη για τα αφεντικά της περιοχής. Τον έπιασε ο πόνος για το Καστελόριζο; Το ΔΝΤ πάτησε πρώτα στο Καστελόριζο και μετά οπουδήποτε αλλού».

Παραθέτουμε την συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Μηχάλη Σιάχο:

Λένε πως...

 

  Aπο: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

...οι μάζες κινούν τα γρανάζια της ιστορίας. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει, μέχρι τώρα, η μαρξιστική σχολή της ιστορίας.
Προσωπικά έχω αρχίσει ν' αμφιβάλλω. Ο ρόλος της προσωπικότητας στην ιστορία είναι καθοριστικός. Μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει τη διαφορά; Κατά τη γνώμη μου, μπορεί.
Θα είχε συμβεί η οκτωβριανή επανάσταση, θα είχαμε φτάσει απ' τον Φλεβάρη στον Οκτώβρη, χωρίς την δεσπόζουσα προσωπικότητα του Λένιν; Δεν νομίζω.
Θα είχε διασωθεί η ελληνική επανάσταση, χωρίς την δεσπόζουσα προσωπικότητα του Κολοκοτρώνη; Χλωμό.
Θα είχε εδραιωθεί στην Ευρώπη το ιδεολογικοπολιτικό κίνημα του εθνικισμού, χωρίς την καταλυτική ιστορική παρουσία του Βοναπάρτη; Μπα...

Αγωνία και ένταση στην κυβέρνηση...


thumb
Αγωνία και ένταση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα με τα ογκού­μενα απεργιακά κινήματα και τη διάλυ­ση της κοινωνικής ηρεμίας διακατέχει τον πρω­θυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης. Με δε­δομένο ότι παρά τις διαψεύσεις δεν έχει εγκα­ταλειφθεί το σενάριο των εκλογών, η κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα έχει κινητοποιή­σει τα κυβερνητικά στελέχη, με στόχο να μη χα­θεί οριστικά το παιχνίδι.
Στην αιφνιδιαστική σύσκεψη του...
 

18 διατάξεις για τους καφέδες της Θεοδώρας!


Μιας και πολύ λόγος έγινε αυτές τις ημέρες για το Κίνημα "τσαμπατζήδων" κατα τον κ. Ρέππα!!!...
 Από το "Έθνος"
Η κυρία Τζάκρη χρησιμοποίησε την αίθουσα VIP του «Ελ. Βενιζέλος» και χρέωσε το τμήμα προμηθειών του υπουργείου της με το... αστρονομικό ποσό των 29,3 €!
Η επίκληση δεκαοκτώ διαφορετικών διατάξεων του νόμου απαιτείται για την πληρωμή από το τμήμα προμηθειών του υπουργείου Εσωτερικών του...

SOS για τη μετάλλαξη του δικαίου στη χώρα μας!


ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

“Με μεγάλη ανησυχία παρατηρούμε τις καρκινικές μεταλλάξεις που γίνονται στον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας.

Ο Άρειος Πάγος αρνείται δικαιώματα εργαζομένων σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε αντίθεση με παλαιότερες αποφάσεις του.

Πολλά δικαστήρια έχουν εξελιχθεί σε βιομηχανία κήρυξης των απεργιών ως παράνομων, παρά το γεγονός ότι αφαιρούνται καίρια δικαιώματα εργαζομένων.


Εισαγγελείς κατηγορούν για «παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών», δηλαδή ως δουλέμπορους, στελέχη αριστερών και κοινωνικών οργανώσεων που στήριξαν την κινητοποίηση των 300 μεταναστών από τα Χανιά.

Αποκορύφωμα είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επιδιώκει να ακυρώσει την νομιμοποίηση και την ψήφο κάθε μετανάστη, προσφεύγοντας στις αναχρονιστικές ρατσιστικές αντιλήψεις του «δικαίου του αίματος». Η απόφαση αυτή αποτελεί ανατριχιαστικό σύμπτωμα οπισθοδρόμησης σε φοβικά σύνδρομα.

Οι εξελίξεις αυτές στη δικαστική εξουσία αποτελούν μέρος μιας μεγάλης οπισθοδρόμησης σε όλο το οικοδόμημα του δικαίου στη χώρα μας που κεντρικό χαρακτηριστικό έχει την ανοικτή υπαγόρευση της νομοθεσίας από την Τρόικα και ακραία έκφρασή της αποτελεί η θρασεία απαίτηση της κυβέρνησης της Γερμανίας για συνταγματική αλλαγή στη χώρα μας, ώστε οι αντικοινωνικές ρυθμίσεις του Συμφώνου Σταθερότητας να αποκτήσουν συνταγματική ισχύ.

Πιστεύουμε ότι ο νομικός κόσμος κι όλη η διανόηση, οι φοιτητές των νομικών σχολών κι όλο το εκπαιδευτικό κίνημα, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες θα αντιδράσουν αποφασιστικά σε αυτό τον κατήφορο πριν να είναι πολύ αργά πια για τη χώρα μας.”


Πηγή:Ελεύθερη Αττική

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ομάρ Σουλεϊμάν


Σκοτώθηκαν οι φρουροί που τον συνόδευαν...

Απόπειρα δολοφονίας κατά του αιγύπτιου αντιπροέδρου Ομάρ Σουλεϊμάν έγινε σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο Fox με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τελικά δύο φρουροί του. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς αρνήθηκε ωστόσο να επιβεβαιώσει το γεγονός.


Νωρίτερα ο Σουλεϊμάν που είναι και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας είχε καλέσει τους διαδηλωτές να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να σεβαστούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε πως αφέθηκαν ελεύθεροι δύο εργαζόμενοι της που είχαν συλληφθεί την Πέμπτη στο Κάιρο.
Η οργάνωση εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απελευθέρωση χαρακτηρίζοντας ως σκανδαλώδες το γεγονός ότι δεν απελευθερώθηκαν και οι Αιγύπτιοι που είχαν συλληφθεί μαζί με τους υπαλλήλους της.


Πηγή:24ωρο

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν αγρότες στη Θεσσαλονίκη


Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το Σάββατο οι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει για τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου.

Με τα τρακτέρ να προηγούνται της πορείας, αγρότες και κτηνοτρόφοι από την παράταξη ΠΑΣΥ, μαζί με μέλη του ΠΑΜΕ,... συγκεντρώθηκαν στην Εγνατία οδό. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν εκπρόσωποι του αγροτοσυνδικαλιστικού χώρου που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Βαγγέλης Μπούτας.

Οι αγρότες διεμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, με μπλόκα, με ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, με καταλήψεις, όπως τόνισε στην ομιλία του ο Β. Μπούτας, ο οποίος κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους να συγκροτήσουν, όπως είπε, «κοινό μέτωπο διαμαρτυρίας με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή των πολιτικών της κυβέρνησης».

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κατέληξαν στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται η κλαδική έκθεση Zootechnia.


Πηγή:Tvxs

Aνοικτή επιστολή φαντάρων της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας


Δίκτυο Σπάρτακος
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΓΕΣ, ΥΠΕΘΑ.

Η εκπαίδευση προκεχωρημένων φυλακίων της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, στο Κιλκίς, καλά κρατεί. Ο κόκκινος μπερές (λες και τον ονειρευτήκαμε ποτέ) απαιτεί θυσίες, τρέξιμο και ιδρώτα. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό στα πλαίσια αυτής της εκπαίδευσης καλούμαστε να παίξουμε το ρόλο των διαδηλωτών σε μία προσομοίωση Καταστολής Πλήθους. Για αυτό μας διέταξαν να μείνουμε αξύριστοι.

Η "νέα" τάξη πραγμάτων

 

AgriaZwa

Το ακούς συνέχεια, το βλέπεις συνέχεια: Η νέα τάξη πραγμάτων, η νέα τάξη πραγμάτων, η νέα τάξη πραγμάτων…
Και αναρωτιέσαι. Τι σκάλωμα έχουν φάει αυτοί οι άνθρωποι;
Η νέα τάξη πραγμάτων, αυτό που τόσοι πολλοί χρησιμοποιούν για να εκφράσουν ή να αντιληφθούν την κατάσταση του κόσμου, είναι ήδη παρελθόν.
Το μέλλον είναι τώρα.
Πολλοί από τους οργουελικούς εφιάλτες έχουν ήδη εφαρμοστεί και έχουν την αορατότητα της δεδομένης κατάστασης, έχουμε εξοικειωθεί τόσο με αυτούς που δε μας κάνουν εντύπωση. Πολλά νομοσχέδια που καταστέλλουν ελευθερίες και ενισχύουν τον κεντρικό έλεγχο είναι ήδη εν ενεργεία.

Το μεταναστευτικό «αναδεύει» την αριστερά.

Σχόλιο από: ΡΙΖΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ 

Πρωτοδημοσιεύτηκεστις 29.01.2011 
 στο blog  «ΑΡΙΣΤΡΕΡΟ ΒΗΜΑ»

Τα τελευταία γεγονότα, με την κατάληψη της Νομικής από μετανάστες και όσα ακολούθησαν, άνοιξαν μια συζήτηση σχετικά με τη μετανάστευση, τους μετανάστες, τα δικαιώματα τους, το άσυλο κλπ, που από χρόνια έπρεπε να είχε αρχίσει. Ακριβέστερα την άνοιξαν πάλι. Γιατί για το φαινόμενο αυτό και τη σημασία του – τη σύνδεση του με την αναπαραγωγή της εξάρτησης της Ελλάδας, την οικονομική ανάπτυξη κλπ – είχε αρχίσει να απασχολεί όλο το πολιτικό φάσμα και τους διανοούμενους του ήδη από τη δεκαετία του 1960. Τότε περίπου που η μετανάστευση Ελλήνων προς τη Δυτική Ευρώπη – κύρια προς τη Δ. Γερμανία και το Βέλγιο – πήρε μεγάλες διαστάσεις.
 

Η ελληνική επαρχία άδειαζε με τρομαχτικούς ρυθμούς. Η μετανάστευση προς ΗΠΑ και Αυστραλία δεν είχε ξεχαστεί, αλλά κάπως είχε «χωνευτεί». 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών βραβεύει τον συντάκτη του Μνημονίου σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν του...Από την Ντίνα Δημητρίου


Εν μέσω μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων, καταλήψεων Υπουργείων και παλλαϊκού ξεσηκωμού, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνης μαζί με το καθηγητικό κατεστημένο επικροτεί το Μνημόνιο.
Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Νομική Σχολή ο Πρύτανης και οι μεγαλοκαθηγητάδες του Πανεπιστημίου, την Τρίτη 8/2/2011 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Παλαιού Πανεπιστημίου στην Πλάκα (Θόλου 5), προχωρούν στην αναγόρευση του Προέδρου του Eurogroup Jean-Claude Juncker ως Επίτιμου Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ...
Πανεπιστημίου Αθηνών (βλ ανακοίνωση http://www.interel.uoa.gr/el/palaio_pan.html ).
Την ώρα που μισθοί και συντάξεις κόβονται και επιδόματα καταργούνται ο πρωτομάστορας του Μνημονίου λαμβάνει τη μέγιστη Ακαδημαϊκή τιμή.
Την ώρα που για κάθε πέντε εργαζόμενους που θα αποχωρούν θα προσλαμβάνεται μόνο ένας, ο ιθύνων νους των άδικων και αντιλαϊκών αυτών μέτρων βραβεύεται για την προσφορά του στη Χώρα!
Την ώρα που οι απολύσεις και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα, οι πνευματικοί ταγοί του τόπου οργανώνουν φιέστες για τους δήμιους.
Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες πεινάνε, οι Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθήνας με τους χορτασμένους καρεκλοκενταύρους καθηγητάδες, αποκομμένοι από το κοινωνικό γίγνεσθαι, βαυκαλίζονται με τα μεγαλεία αυτών που οδηγούν τους Έλληνες στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Βγήκαν στους δρόμους οι Σέρβοι!


Μαζικές διαδηλώσεις στο Βελιγράδι

Αυξήσεις στους μισθούς και πρόωρες εκλογές ζητά η αντιπολίτευση

Δεκάδες χιλιάδες δυσαρεστημένων Σέρβων διαδήλωσαν στο κέντρο του Βελιγραδίου το Σάββατο (05/02) στη μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση των τελευταίων ετών.
 
Την Σερβία κυβερνά ένας φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός από το 2008, αλλά η συνεχής οικονομική δυσπραγία και οι στερήσεις   εξώθησαν πολλούς Σέρβους στην αποδοκιμασία της κυβέρνησης.

Ισλάμ, Τουρκία, ΕλλάδαΗ εξέγερση των αραβικών λαών, η τουρκική στρατηγική, η ελληνική αφασία

Από τη Ρήξη Φεβρουαρίου

Mεσούντος του Ψυχρού Πολέμου οι ΗΠΑ, η CIA και τα ιδεολογικά επιτελεία του Ιδρύματος Φορντ και των ποικιλώνυμων Μπίλντεμπεργκ πριμοδότησαν την ενίσχυση του Ισλάμ στις μουσουλμανικές κοινωνίες για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο του «κομμουνισμού» και των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων.

Το έκαναν και στην Αίγυπτο απέναντι στον κίνδυνο του νασερισμού, στο Ιράκ και τη Συρία ενάντια στο «εθνικιστικό» Μπάαθ, καθώς και στο Αφγανιστάν εναντίον των Σοβιετικών. Το ίδιο έκαναν και οι Ισραηλινοί στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Απέναντι στον Αραφάτ και το Λαϊκό Μέτωπο του Χαμπάς, μέχρι τη δεκαετία του 1980 τουλάχιστον, ενίσχυαν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Και «πέτυχαν». Ο κοσμικός και σοσιαλιστικός αραβικός εθνικισμός ηττήθηκε ή ακόμα και εξαφανίστηκε.

Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ ΖΕΙ!!!Απο: FRAXIOS
 
Δεν υπάρχει αυτό που έγινε χθες με τον "θάνατο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη...ο οποίος ζει...ενώ το σύνολο των ΜΜΕ τον πεθάναν πριν την ώρα του!!!! για λόγο ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός...βγάζοντας παράλληλα και ολόκληρους επικήδειους...για μια είδηση η οποία δεν ισχύει!!!

Πιο συγκεκριμένα...

Σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Αθήνας νοσηλεύεται ο θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Ο συγγραφέας πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια. Μετά από αιμοκάθαρση που υποβληθεί παρουσίασε επιπλοκή και για το λόγο αυτό εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ!!!! Αναβάλλεται η επίσκεψη


Αναβάλλεται η επίσκεψη
 
Απο: sfendoni
 
 Το ταξίδι του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Αίγυπτο δεν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. Αιτία οι ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα και το εκρηκτικό κλίμα στη χώρα 
Το προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για το Κάιρο την Κυριακή, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά, λόγω της ρευστότητας της κατάστασης στη χώρα. Όπως ανακοινώθηκε, μετά από σχετικές συνεννοήσεις με την αιγυπτιακή ηγεσία το αυριανό ταξίδι του κ. Παπανδρέου αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Προς παχύδερμο...

.

KAI AYTON MAZI TON ΦΑΓΑΜΕ;;;;

Αν είχαμε δυο  Otsalan


θα κάναμε χοντρές κονόμες....


Παραιτήθηκε η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος της Αιγύπτου

 
Ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο γιος του Μουμπάρακ, παραιτήθηκαν. Εν τω μεταξύ, χιλιάδες Αιγύπτιοι παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, ενώ μεμονωμένα επεισόδια σημειώνονται μεταξύ οπαδών του Μουμπάρακ και αντικυβερνητικών, οι οποίοι εμποδίζουν την αποχώρηση του στρατού, φοβούμενοι νέες φονικές συγκρούσεις.
20:50: Χιλιάδες ακόμη διαδηλωτές συρρέουν στην πλατεία Ταχρίρ, ενώ το Αλ Τζαζίρα μιλάει για πιθανή εκκένωση της πλατείας από το στρατό.
20:10: Συγκεντρωμένοι στο Μόναχο γιά την 47η Διάσκεψη για την Ασφάλεια, πολλοί ηγέτες της Δύσης απηύθυναν κάλεσμα για μια "συντεταγμένη μετάβαση στη Δημοκρατία" στην Αίγυπτο.