#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Περί χρέους


Συγγραφέας: 

Πριν από πολλά χρόνια –αλλά φαίνεται σαν να ήταν μόλις
χθες– ο Καρλ Μαρξ σχολίαζε μία από τις πολλές επαναστατικές καταστάσεις που είχαν προκύψει στην ισπανική χερσόνησο και επρόκειτο, αρκετό διάστημα μετά το θάνατό του, να κορυφωθούν στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο του 20ού αιώνα. 

Αλυσίδες στο λαιμό...


  Αλυσίδες στο λαιμό... και στο χέρι αριθμό.


Επείγουσα εγκύκλιο απέστειλε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς τους, τους
περιφερειάρχες, δημάρχους και διευθυντές α΄βάθμιας εκπαίδευσης.
 Με την πρωθυπουργική εγκύκλιο καλούνται οι παραπάνω να συντονιστούν και
να υλοποιήσουν άμεσα το Σχέδιο "Τελική Λύση".
 Το Σχέδιο προβλέπει την άμεση σφραγιδοποίηση όλων των κατοίκων της χώρας,
άνω των έξη (6) ετών, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας και επαγγέλματος
Η σφραγιδοποίηση συνίσταται στην αναγραφή ενός 8ψήφιου αριθμού στο έξω
μέρος της δεξιάς παλάμης κάθε ατόμου.
 Η μέθοδος σφραγιδοποίησης είναι η ίδια που χρησιμοποιήθηκε επιτυχώς από τους γερμανούς στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη διάρκεια του πολέμου που έχασαν.
 Η γραφή είναι ανεξίτηλη και το στίγμα αιώνιο.
 Η σφραγιδοποίηση παρέχεται δωρεάν. Θα πραγματοποιείται από ειδικά συνεργεία
στους τόπους εργασίας, κατοικίας, σπουδών, διασκέδασης.
 -Με δεύτερη, εξ ίσου κατεπείγουσα εγκύκλιο, δίνεται εντολή σε όλο τον πληθυσμό
άνω των έξη (6) ετών να προσέρχεται ηρέμως και αυτοβούλως από την 23/04/2011
στα κατά τόπους κυβερνητικά κτίρια, για την δεύτερη φάση του Σχεδίου "Τελική
Λύση" που επιβάλλει την τοποθέτηση αλυσιδωτού περιλαιμίου σε κάθε άτομο.
Στο περιλαίμιο θα αναγράφεται ο ίδιος αριθμός που θα υπάρχει στο έξω μέρος της
δεξιάς παλάμης κάθε ενδιαφερομένου.
 Η υλοποίηση της β΄φάσης συμπίπτει με την 23/04/2010, ημερομηνία εκχώρησης της χώρας στους Ξένους και το Κεφάλαιο.
 Εξαιρούνται του μέτρου:
Το υπουργικό συμβούλιο. Οι νεο-πατριώτες βουλευτές.
Ο Αδόλφος/Γαλατάς και το κόμμα του. Η Ντορίτα.
Τραπεζίτες. Καναλάρχες. Μεγαλοδημοσιογράφοι.  
Βιομήχανοι, εφοπλιστές. Φοροφυγάδες, φοροκλέφτες.
Ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και όλοι οι μορατορίουμ "συνδικαλιστές".
Στρατός (μόνο οι μισθοφόροι), μπάτσοι
Συνεργάτες κάθε λογής.
- Σημειώνεται πως από τους ανωτέρω εξαιρεθέντες του μέτρου θα συσταθούν ειδικές
ομάδες επιτήρησης-ελέγχου του Σχεδίου, με την ονομασία Α.ΜΟ.Κ. (Αντιλαϊκές
ΜΟνάδες Κρούσης).
Οι εν λόγω ομάδες είναι εξουσιοδοτημένες για την άμεση σύλληψη κάθε παραβάτη
και την βίαιη προσαγωγή του στα "Καθαρτήρια του Εθνους".

Οποιαδήποτε απόπειρα ανυπακοής και αντίστασης θα πατάσσεται αυστηρά.

(Το δίλημμα είναι σαφές: Θα πεθάνετε ή θα...πεθάνετε!!). 

 

Το μυστικό σχέδιο: Αίγυπτος και ιμπεριαλισμόςΑπό το blog της εφημερίδας der Freitag (μετάφραση: η Παρασκευή) με ημερομηνία 29.01.2011. Ο αρθρογράφος εστιάζει, κυρίως στα γεγονότα και στην προπαγάνδα που ασκείται από τον Τύπο της Δύσης. Το άρθρο συμπληρώνεται από προσθήκες- παραπομπές σε παλιότερα και νεότερα δημοσιεύματα.
Τι ακριβώς  συμβαίνει στη χώρα των Φαραώ, αναρωτιέται ο αρθρογράφος της εφημερίδας «der Freitag» , o προ αμνημονεύτων ετών νόμος της «έκτακτης ανάγκης» της δικτατορίας Μουμπάρακ, που υποστηρίχθηκε από τις φίλιες δυτικές δυνάμεις μπαγιάτεψε, κάποτε το ποτήρι θα ξεχείλιζε.

Εκπαίδευση ηλιθίων.

Εκπαίδευση ηλιθίων.
 
Ιστορικά αν δει κανείς, κάθε νέο καθεστώς που εγκαθιδρύεται σε μια κοινωνία, κυρίως ένα απολυταρχικό, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να ελέγξει την Παιδεία και τις γνώσεις που παίρνουν οι μαθητές. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο, αφού μόνο έτσι μπορεί να θέσει τις βάσεις για την μακροχρόνια διατήρησή του στην εξουσία.

Από την παιδεία και το σχολείο, παίρνει η νέα γενιά τις αξίες, τα ιδανικά, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κοινωνίας της οποίας είναι και μελλοντικοί πολίτες, και έτσι διατηρείται η συνοχή και η συνέχεια της κοινωνίας. Είναι δηλαδή η ίδια η ύπαρξή της. 

Μαχαιρώθηκε στο Κάιρο ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου

Υποστηρικτές του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ τραυμάτισαν τον απεσταλμένο της Καθημερινής στο Κάιρο Πέτρο Παπακωνσταντίνου.
Οι συγκεντρωμένοι -που εκτιμούν πως για την κατάσταση στην Αίγυπτο ευθύνονται τα ΜΜΕ- επιτέθηκαν στον δημοσιογράφο και τον φωτορεπόρτερ Γιώργο Μουτάφη που βρισκόταν εκεί, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν ευτυχώς ελαφρά.
Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου μαχαιρώθηκε στο πόδι και χτυπήθηκε με γκλοπ στο κεφάλι από τους υποστηρικτές του καθεστώτος και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

parapolitiki

Περί Πατρίδας και πατριωτισμού ...


Η Γερμανία πρόθυμη να προσφέρει καταφύγιο στον Μουμπάρακ...


Η αδιάντροπη-κωφάλαλη συμπεριφοράτης Ε. Ε. στον τριγύρω αραβικό κόσμο
Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com


Η μέχρι τώρα ανοχή της Ευρώπης στο αυταρχικό καθεστώς της Αιγύπτου τα τελευταία 30 χρόνια, δεν αποκλείεται να επιβραβευτεί και με την προσφορά καταφύγιου στον Μουμπάρακ. ΄Οπως ακριβώς το διαβάζετε. Να δούμε πώς θα αντιδράσουν αύριο οι 27 ηγέτες της στο ευρωπαϊκό συμβούλιο στις Βρυξέλλες για την κωφάλαλη και αδιάντροπη εξωτερική πολιτική των χωρών τους απέναντι σ΄ όλα τα αυταρχικά αραβικά καθεστώτα γύρω από την Μεσόγειο. Την ίδια περίπου ώρα, ημέρα προσευχής των μουσουλμάνων η Παρασκευή, εκατομμύρια Αιγύπτιοι θα επιμένουν στο μοναδικό αίτημά τους για απομάκρυνση του Μουμπάρακ. Η πριν λίγων ωρών κοινή προτροπή προς την ίδια κατεύθυνση της Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας, Ισπανίας και Ιταλίας ήρθε αργά.

KONZERT UND LESUN AM 27 FEBRUAR

Ζαγάλισα

 
Κεμάλ Φαρζλή
Ζαγάλισα

Άρθρο τουΚεμάλ Φαρζλή
 
Ένα νέο χτύπημα -από μίασειρά μειοδοτικών ενεργειών- δέχονται τα Πομακοχώρια, τη στιγμή που η εκτουρκιστική παρουσία της Άγκυρας διογκώνεται ποσοτικά και ποιοτικά. Αναφερόμαστε στη μοναδική Ελληνική (Ελληνόφωνη) βιβλιοθήκη των Πομακοχωριών της Ξάνθης και της Ροδόπης, η οποία λειτουργεί στο χωριό Μύκη από το 2004, με 7.000 βιβλία.
 
Η Βιβλιοθήκη δεν αποτελεί μόνο χώρο παράταξης βιβλίων, αλλά έχει αναλάβει πλήθος πρωτοβουλιών στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά της Μύκης, όπως κουκλοθέατρο, μαθήματα ζωγραφικήςκαι άλλες δημιουργικές δραστηριότητες. 
 

Το δίλημμα «Μνημόνιο ή Χρεοκοπία» είναι πλαστό


του Δ. Κωνσταντακόπουλου

Εννέα μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου, όλες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν, με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, ότι αυτή η σύμβαση εξουδετερώνει, αντί να αυξάνει τις πιθανότητες «σωτηρίας» της χώρας, την καθιστά για την ακρίβεια απίθανη. Το μνημόνιο, πέραν του ότι υπονομεύει βάναυσα τον πυρήνα της εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας και ακρωτηριάζει την ελληνική κοινωνία, δεν βγαίνει. Δηλαδή οδηγεί σε αύξηση του χρέους και βέβαιη αδυναμία αποπληρωμής, την χρεωκοπία δηλαδή που, θεωρητικά, υπόσχεται ότι θα αποφύγει. Το κάνει μάλιστα καταστρέφοντας την ελληνική οικονομία, κοινωνία και εθνική ανεξαρτησία.

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ..., ή ΜΉΠΩΣ...;


(Όταν οι Μιχαλολιάκοι και οι Κρυστάλληδες, φορούν επίσημο ένδυμα)

του Μιχάλη Ανδρέοβιτς


Κάτι τέτοιες μέρες, πριν δυο χρόνια, «κάπνιζε» ακόμα το κέντρο της Αθήνας, ενώ τα βαριά πέλματα των τρακτέρ, αυλάκωναν την Ελληνική περιφέρεια, διεκδικώντας τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα.

Οπωσδήποτε, η οργή ενός λαού που συνειδητά και σταδιακά έχει πεταχτεί στο περιθώριο των θεσμικών λειτουργιών της κοινωνίας∙
ενός λαού, που εμπαίζεται από το πολιτικό και μιντιακό σύστημα∙
ενός λαού, που οδηγείται σε επαγγελματικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα∙
που νιώθει στο πετσί του την ανισότητα και την αναλγησία.

Μάζα..."Η δημιουργία μάζας τυποποίησε τα άτομα", γράφει ο Γκράμσι, "και ως προς τις ατομικές τους ιδιότητες και ως προς την ψυχολογία, προκαλώντας τα ίδια φαινόμενα όπως και στις άλλες τυποποιημένες μάζες: συναγωνισμό που δημιουργεί την ανάγκη επαγγελματικής οργάνωσης, ανεργία, σχολική υπερπαραγωγή, μετανάστευση κλπ".*
Μέσα σ' αυτήν την τυποποιημένη, άμορφη και παθητική μάζα, όπως έχει καταντήσει η ελληνική κοινωνία, όπου "ο κάθε ένας έγινε καθένας", βουλιάζουν τα τελευταία ίχνη κοινωνικών αντανακλαστικών και πολιτικής δράσης. Σε έναν λαό όπου η συστημική προπαγάνδα έχει φορτώσει το ενοχικό σύνδρομο "μαζί τα φάγαμε""ήσουν κι εσύ στο πάρτι, πελατάκο"), κάθε απόπειρα διαφύλαξης του κοινωνικού κεκτημένου, κάθε προσπάθεια διεκδίκησης των βασικών...

Ένας εργαζόμενος ξεφτιλίζει ρουφιάνους δημοσιογράφους και πολιτικούς λακέδες του ΔΝΤ!


 

ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΕΛ Α.Ε ΟΑΣΑ

AYTO EINAI ΣYNΘHMAΑΝΓΚΕΛΑ... «Φαραώ της Ευρώπης»Αίγυπτος


Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

H κατ' έτος οικονομική «βοήθεια» που προσφέρουν οι ΗΠΑ στο καθεστώς Μουμπάρακ ανέρχεται σε 1,5 δισ. δολάρια. Πόσο σημαντική είναι η Αίγυπτος ως πυλώνας εξυπηρέτησης των συμφερόντων των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή προκύπτει από το εξής γεγονός: Τα χρήματα που από το αμερικανικό ταμείο διοχετεύονται σε δύο μόνο χώρες, στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο, φτάνουν το 20% του ποσού που διαθέτουν παγκοσμίως οι ΗΠΑ για να προωθούν την πολιτική τους.
Η Αίγυπτος αποτελεί για τις ΗΠΑ - και κατά τη διάρκεια του επί τριακονταετία καθεστώτος του Μουμπάρακ - έναν «εταίρο στρατηγικής σημασίας». Πέραν της σπουδαίας γεωστρατηγικής θέσης της...