#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣΙs better to die for something-than live for nothing…Misr 2011


Τα αραβικά καθεστώτα καταρρέουν ταχύτατα και με δεδομένη την αποτυχία των ισλαμιστικών καθεστώτων όπου αυτά επικράτησαν, ο αραβικός κόσμος βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η απουσία οργανωμένης πολιτικής απάντησης πίσω από τις μαζικές λαϊκές εξεγέρσεις, αποτελεί την μοναδική ευκαιρία που περιμένουν οι φανατικοί Ισλαμιστές. Τα χαρακτηριστικά όμως πολλών αραβικών κοινωνιών έχουν διαφοροποιηθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια.

3,6 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν μέρος να μείνουν στην Γαλλία

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η κρίση στέγασης στην ΓαλλίαΠερίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία έχουν πληγεί από την κρίση στέγασης που προκλήθηκε από τις εξαιρετικά υψηλές τιμές των ακινήτων, όπως ανακοίνωσε σήμερα φιλανθρωπική οργάνωση στέγασης.

Περίπου 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν μέρος να μείνουν, ή ζουν σε πολύ ανεπαρκείς, ορισμένες φορές και για την υγεία, συνθήκες, αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του για τη στέγαση το Ίδρυμα Πιέρ, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από τον καθολικό ιερέα εκλιπόντα ιδρυτή του.

Η προσπάθεια Ευρωπαίων και Αμερικάνων για το καπέλωμα της εξέγερσης του Νείλου


Περισσότερο από ένα εκατομμύριο Αιγύπτιοι έχουν κατακλύσει την κεντρική πλατεία Tahrir του Καΐρου (σύμφωνα με το Al Jazeera ο αριθμός φτάνει τα 2 εκατομμύρια) στη μαζικότερη και όπως φαίνεται πλέον καθοριστική αντικαθεστωτική διαδήλωση. Μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται και στις άλλες αιγυπτιακές πόλεις, όπως την Αλεξάνδρεια, το Σουέζ, την Μανσούρα κλπ, και σύμφωνα με διαδικτυακές πηγές, γίνεται λόγος για σχεδόν 6 εκατ. διαδηλωτές σε ολόκληρη την χώρα.

Είναι δεδομένο πως η περίοδος διακυβέρνησης του Μουμπάρακ, υπό την πίεση αυτής της λαϊκής εξέγερσης, αποτελεί πλέον παρελθόν και ο σχεδιασμός για την διάδοχη κατάσταση έχει ήδη ξεκινήσει ...

Απαγχονισμένος βρέθηκε 35χρονος πατέρας δύο παιδιών


Απαγχονισμένος βρέθηκε ο 35χρονος πατέρας δύο παιδιών, ηλικίας 1,5 έτους και 4 μηνών, ο οποίος αγνοείτο εδώ και 15 ημέρες στο Βαρθολομιό Ηλείας.

Το άψυχο σώμα του 35χρονου βρέθηκε να κρέμεται από δέντρο, σε αγροτική περιοχή, από τον ιδιοκτήτη χωραφιού που είχε πάει σήμερα το μεσημέρι να κόψει ξύλα.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο θάνατος του επήλθε πριν από αρκετές ημέρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 35χρονος οικοδόμος, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έβρισκε συχνά δουλειά, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ...
ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ 
ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ.

iliatora.gr
adespotos

Δυναμική προσέγγιση των πρώτων αριθμών


E-Mail

Ν. Λυγερός

Ενώ ο ορισμός των πρώτων αριθμών είναι κατανοητός και μάλιστα με εύκολο τρόπο, η δυσκολία των προβλημάτων που παράγουν είναι απρόσμενη. Η κατανομή των πρώτων αριθμών σχετίζεται με την εικασία του Riemann. Το άθροισμα των πρώτων αριθμών σχετίζεται αντίστροφα με την εικασία του Goldbach. Οι διαδοχικοί πρώτοι αριθμοί αποτελούν την εικασία των δίδυμων πρώτων αριθμών. Οι διαδοχικοί πρώτοι αριθμοί σε αριθμητική πρόοδο προβλέπονται από την ενισχυμένη εικασία του Hardy. Βλέπουμε λοιπόν ότι ο συνδυασμός πρώτων αριθμών οδηγεί γρήγορα σε προβλήματα που δεν ξέρουμε ακόμα να λύνουμε. Έτσι οι πρώτοι αριθμοί έχουν αποκτήσει μια θεμελιακή θέση στη θεωρία αριθμών από τότε που ο Ευκλείδης απόδειξε ότι είναι άπειροι σε πλήθος. Όλο αυτό το πλαίσιο ενίσχυσε δυναμικά τη δράση των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε αυτόν τον τομέα. 

Αμερικανική “απόβαση” στη Κομοτηνή – Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ανακαλύ­ψουν με κάθε τρόπο ύπαρξη «τουρκικής» μειονότητας που καταπιέζεται


Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Για μείζον θέμα ηθικής αλλά και διπλωματικής τάξης κάνουν λόγο οι Θρακιώτες σε ό,τι αφορά τις τακτικές (κάθε Τετάρτη) επισκέψεις εκπρο­σώπων του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στην Κομοτηνή και τις επαφές που έχουν με τη μειο­νότητα των μουσουλμάνων της περιοχής. Συγκεκριμένα, σύμ­φωνα με έγκυρες πηγές της εφημερί­δας μας, μεγάλη είναι η κινητικότητα που...

Πρόκεπαι για μείζον θέμα, καθώς χωρίς την έγκριση -ως όφειλαν- του ελληνικού υπουρ­γείου Εξωτερικών αλλά και την ταυτόχρονη συνεννόηση με την κυβέρνηση και την Περι­φέρεια Θράκης επρόσωποι του προξενείου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν επαφές σε μια ξένη χώρα...

Ως ελάχιστη ευγνωμοσύνη και φόρο τιμής στους νεκρούς πολίτες της Αγύπτου...


Εχουνε νομικά βιβλία και διατάγματα
Εχουνε φυλακές και οχυρώσεις

Εχουνε δεσμοφύλακες και δικαστές

Που παίρνουνε πολλά λεφτά κι έτοιμοι για όλα είναι.

  
Εχουνε αστυφύλακες και στρατιώτες

Που παίρνουνε λίγα λεφτά και έτοιμοι για όλα είναι.

Ναι, μα για ποιο σκοπό;

Τόσο πανίσχυροι λοιπόν είναι οι εχτροί τους;

  
Πιστεύουνε πως πρέπει να υπάρχει ένα στήριγμα

Που αυτούς που...

 καταρρέουν στηρίζει.
Μια μέρα, και σύντομα θα γίνει αυτό

Θα δούνε πως σε τίποτα όλα αυτά δεν τους χρειάζονται άλλο.

  
Και τότε θα μπορούνε να στριγγλίζουν «Αλτ!» πιο δυνατά ακόμη

Γιατί τότε ούτε τα κανόνια, ούτε τα λεφτά

Αλλο πια δε θα τους προστατεύουν.

Μπ. Μπρεχτ, "Εχουνε νομικά βιβλία και διατάγματα"

"Σεκιουριτάδες" σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Από face control θα περνάνε όσοι μπαίνουν σε κτίρια του πανεπιστημίου, καθώς τα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα αποκτήσουν ιδιωτική ασφάλεια. Χάνουν τη διαχείριση του ασύλου οι πρυτάνεις. Διαμαντοπούλου: "Το άσυλο 'σκοτώνουν' αυτοί που δήθεν θέλουν να το προστατέψουν".
Μεγάλες αλλαγές σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο, αλλά και την ασφάλεια των Πανεπιστημίων προαναγγέλλει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Τα Νέα" δηλώνει ότι μετά τα γεγονότα της Νομικής, το υπουργείο είναι αποφασισμένο να βάλει τέλος στο καθεστώς γενικής ανομίας.