#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

ΣΧΕΔΙΟ.....ΜΑΝΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ.....ΕΛΛΑΔΑ !!!Οι Φιλιππίνες είναι μια χώρα, όπου ένας στους τρεις κατοίκους της ζει με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.
Οι Φιλιππίνες είναι μια χώρα, όπου πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά ζουν στους δρόμους.
Οι Φιλιππίνες είναι μια χώρα, όπου εδώ και τριάντα χρόνια η δική της πλουτοκρατία την έχει θέσει υπό την εποπτεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Οι Φιλιππίνες, αν δεχτούμε ως ακριβείς τις πληροφορίες που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ», είναι η χώρα την οποία οι διεθνείς δανειστές και «φίλοι» της Ελλάδας, προεξάρχοντος του κ. Κλάους Ρέγκλινγκ - που τυγχάνει επικεφαλής του λεγόμενου «Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης» - την υποδεικνύουν ως «μοντέλο» για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της Αθήνας...

ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!


 
Aπο: http://www.iskra.gr/index.php

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗ *
Πανεπιστημιακού, πρώην Βουλευτή του ΚΚΕ

Το ΄Άσυλο" είναι κατάκτηση. Ο αρχικός του σκοπός ήτανε να εμποδίσει την εισβολή των αστυνομικών γκλομπς και των στρατιωτικών τανκς στους χώρους όπου η έρευνα γεννάει καινούργιες Ιδέες, κι αυτές, με τη σειρά τους, γεννούν τον καινούργιο Κόσμο. Ήρθε, όμως, ο καιρός και τα γκλομπς ξαναγύρισαν στις θήκες τους (έστω και δομικαστικά) και τα τανκς πάρκαραν οριστικά(;) στους στρατώνες. Το "Άσυλο", όμως, παρέμεινε. Ως Σύμβολο όμως και όχι ως συρματόπλεγμα του Έβρου.

ΕΕ- ΗΠΑ: ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡ. ΑΦΡΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΟΤΟ!ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ - ΠΟΡΟΓΑΛΙΑ!

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΡΑ!
Οι κυρίαρχοι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι της ΕΕ και οι βρώμικες εγχώριες ελίτ της ευρωπεριφέρειας, ζουν με τον εφιάλτη της εξάπλωσης των εξεγέρσεων από την Βορ. Αφρική και τον Αραβικό κόσμο, στον ευρωπαϊκό Νότο.
Όσο και αν οι συνθήκες στις νότιες ευρωπαϊκές χώρες και οι αναλογίες είναι πολύ  διαφορετικές, η κρίση και οι πολιτικές κοινωνικής λεηλασίας που εφαρμόζονται εξωθούν τις κοινωνίες του ευρωπαϊκού νότου, ιδιαίτερα τις νέες γενιές, σε καταστάσεις αξαθλίωσης και αδιεξόδου όλο και πιο συγγενικές με εκείνες της Βόρειας Αφρικής.!

Πόρισμα συγκάλυψης και γελοιότητας

  Η ταφόπλακα και για το σκάνδαλο Ζήμενς έχει πέσει οριστικά. Ας δούμε τα σχετικά ρεπορταζ από 3 βδομαδιάτικες εφημερίδες.

 Πόρισμα συγκάλυψης και γελοιότητας
Δημήτρης Τζιαντζης - "Πριν"

Το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων της Ζίμενς» θεωρείται ως η μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στην ιστορία των παγκόσμιων αγορών σύμφωνα με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ και στην Ελλάδα θεωρείται ως το «νούμερο ένα» σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.

Την Παρασκευή δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία ότι η ίδια η Ζήμενς, παρά τη βαριά σκιά του σκανδάλου και τη μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση, αναμένει αύξηση των κερδών της πάνω από 25%, σε παγκόσμιο επίπεδο για το πρώτο τρίμηνο της δωδεκάμηνης οικονομικής χρήσης του 2011!

O Big Sofo και οι μικρές αλεπούδες...


Της     Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ 


Πάνε καμιά δεκαριά χρόνια που μαζί με το ερασιτεχνικό σωματείο της γειτονιάς όπου τα παιδιά μας έπαιζαν μπάσκετ, πήγαμε κι οι γονείς σ' ένα επίσημο ματς ΑΕΚ - Ηρακλή θαρρώ, για λόγους «εκπαιδευτικούς» και ψυχαγωγίας. Σ' ένα γήπεδο σχεδόν κατάμεστο, ξεχώρισε ένας 17χρονος, σωματώδης, φανταστικός παίκτης, ονόματι Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.
Οι μπόμπιρες είχαν εντυπωσιαστεί. Αλλοι έλεγαν ότι φαίνεται μεγαλύτερος. Αλλοι τον ήθελαν στις ομάδες των οποίων ήταν οπαδοί. Ενας ρώτησε όμως, πώς γίνεται να είναι μαύρος και Ελληνας... Κι η συζήτηση ξεστράτισε στις κερκίδες. Ο μπόμπιρας της συγκεκριμένης απορίας ζήτησε πατρική βοήθεια για ...εξηγήσεις. Στην απορία τη δική μας «γιατί το είδες και τι σε κόφτει», το πράγμα στράβωσε. Το ματς τελείωσε. Το μπάσκετ πήγε περίπατο. Μερικά παιδάκια έμαθαν τι εστί ρατσισμός. Ο Γαβριήλ έφυγε τον επόμενο χρόνο απ' την ομαδούλα στην οποία ο προπονητής έδινε οδηγίες αντιμετώπισης του αντιπάλου ως εξής: «Προσέξτε το Κρυονέρι, έχει τον Αλβανό

Οι «χρυσές business» της διεθνικής σωματεμπορίαςΑπό την Αυγή

Η Διεθνική Σωματεμπορία αποτελεί σύγχρονο φαινόμενο περίπου τριών δεκαετιών. Σχηματικά:

● Κατά τη δεκαετία του 1980 δημιουργήθηκε ένας πρώτος σχηματισμός πλατειών διεθνών δομών πορνολόγησης σε κάποιες χώρες, εκπόρνευσης και εγκατάστασης σε άλλες.

● Κατά τη δεκαετία του 1990 η διεθνική σωματεμπορία γιγαντώθηκε: δίκτυα, γυναίκες, χρήμα και πελατεία, όχι μόνο αυξήθηκαν αλλά πολλαπλασιάστηκαν. Η νέα μορφή διαχείρισης της πορνείας...

H «κοινωνία» και οι «Διεθνείς»Tου Χρηστου Γιανναρα
 
Λέγεται και γράφεται συχνά: O εφιάλτης του «υπαρκτού σοσιαλισμού», όσο ήταν ιστορικά υπαρκτός, λειτουργούσε σαν χαλινός του ασύδοτου καπιταλισμού. Yποχρέωνε τον καπιταλισμό σε κοινωνικές παραχωρήσεις: Nα εξασφαλίζει το κράτος στον πολίτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προστασία της μητρότητας, κατώτατο όριο αμοιβής εργασίας, ανώτατο όριο ωραρίου εργασίας, όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση, δωρεάν παιδεία, επίδομα ανεργίας, φροντίδα για την εξεύρεση εργασίας, και όσα ανάλογα.
Eίκοσι χρόνια μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» το σύστημα της «ελεύθερης αγοράς» μοιάζει κυριολεκτικά αχαλίνωτο. Ως τώρα μιλούσαμε για καπιταλιστικό «σύστημα» αφηρημένα, δίχως να συγκεκριμενοποιούμε φορέα του «συστήματος». Tο κράτος, αποτελεσματικό ή ανάπηρο, ήταν....

Πως παίζεται το παιχνίδι της ενημέρωσης μας .


Πρώτα η είδηση ήταν «Εκτελέστηκε στο Ιράν Ολλανδή για εμπόριο ναρκωτικών» . Πολλοί θα είπαν , (όχι εγώ !!) καλά της έκαναν στο Ιράν και μακάρι να γινόταν και εδώ .

Μετά η είδηση εμφανίστηκε με την μορφή «Εκτελέστηκε με απαγχονισμό στο Ιράν Ολλανδή για εμπόριο ναρκωτικών . Κατά πληροφορίες συμμετείχε και σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις ».
Αυτομάτως αυτοί που θα επιδοκίμαζαν αρχικά την εκτέλεση γίνονται ελάχιστοι .

Σήμερα διαβάζω στο in.gr
«Εκτελέστηκε στο Ιράν Ολλανδή που συμμετείχε στις διαδηλώσεις κατά του Αχμαντινετζάντ».

Όποιος διαβάζει την είδηση διατυπωμένη έτσι , αυτό που σκέπτεται είναι , «Ευτυχώς εμάς εδώ δεν μας απαγχονίζουν όταν διαδηλώνουμε» . Κάποιοι άλλοι το πάνε παραπέρα και λένε «Πότε επιτέλους θα γίνει μια επέμβαση στο Ιράν να ανατρέψει αυτό το αυταρχικό καθεστώς »....

Κάπως έτσι ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ διαμορφώνει γνώμη και άποψη (γενικά) και είναι βέβαιος ότι κάνει το σωστό όταν ψηφίζει τον (Α) και τον (Β) και δεν ψηφίζει τον (Γ) ή τον (Δ).


http://news.in.gr/world/article/?aid=1231076513

Οργανωμένη Ανυπακοή!

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

e-mail


ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Κέρκυρα 30/1/2011
 
                  ΕΝΑΚ:  ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ ΤΕΛΟΣ
            ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
 
    Η Κίνησή μας ενημερώνει τα τοπικά ΜΜΕ και μέσα από αυτά τον Κερκυραϊκό λαό, ότι με απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)  έχει δώσει οριστικά τέλος στο μεγάλο περιβαλλοντικό - και όχι μόνο – θέμα, που απασχολεί πολλά χρόνια την Κέρκυρα και ονομάζεται λατομεία Κακότραφου Τρουμπέτα. Συγκεκριμένα το ΣτΕ με την υπ. αρ.                Α 3960/2008 απόφαση  του Ε΄ τμήματός του, κλίνει οριστικά και αμετάκλητα τον κύκλο που έχει ανοίξει δεκαετίες τώρα, προκαλώντας μια μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, χωρίς καμία ουσιαστική αποκατάσταση. 

Αιματηρή μετωπική τρένων στη Γερμανία
Η σύγκρουση ενός φορτηγού τρένου με επιβατικό συρμό αργά το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή στο βορειοανατολικό τμήμα της Γερμανίας στοίχισε τη ζωή δέκα ανθρώπων, ενώ άλλοι 33 ανασύρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι, σύμφωνα με δηλώσεις πυροσβεστών και αστυνομικών.Το φορτηγό συγκρούστηκε με μεγάλη σφοδρότητα με το επιβατικό τρένο στο κρατίδιο Σαξονία-Ανχάλτη, από άγνωστη αιτία, και αρκετά βαγόνια έπιασαν φωτιά μετά τη σύγκρουση. Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο Όσερσλεμπεν, στην περιοχή του Μαγδεμβούργου.
Περίπου 100 πυροσβέστες, αστυνομικοί και διασώστες βρίσκονταν στο σημείο. Η κυκλοφορία είχε διακοπεί στη συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή.

---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---ΜΟΝΟ 1 ΣΤΟΥΣ 8 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΟΠΛΟΦΟΡΕΙ!!!ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...


 Μόνο 7.063 ένστολοι από τους περίπου 55.000 που ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία έχουν περάσει από την ειδική επιτροπή για να ελεγχθεί η καταλληλότητά τους να φέρουν όπλο. Συνεπώς, σύμφωνα με τον νόμο του 2003, η πλειονότητα των Ελλήνων αστυνομικών οπλοφορεί χωρίς να έχει περάσει από ψυχιατρικό έλεγχο,κάτι που θεωρείται παράνομο αφού οι διατάξεις του νόμου είναι ρητές και προστάζουν ότι όλοι οι αστυνομικοί ύστερα από πέντε χρόνια υπηρεσίας πρέπει να ξαπλώνουν στον καναπέ του ψυχιάτρου...

Η ιστορία με τον 27χρονο νεαρό αστυνομικό των ΜΑΤ, ο οποίος τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής αυτοκτόνησε μέσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, έφερε ξανά στην επιφάνεια το τεράστιο θέμα της....

Επιμήκυνση και αλλαγή των όρων της δανειακής σύμβασης...

Δείτε στο τέλος του άρθρου, σε video απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε από το Νταβός ο πρωθυπουργός στο CNN:

Ανέφερε ότι η υποτίμηση είναι προφανώς αδύνατη, γιατί είμαστε στην Ευρωζώνη.
Αρνητικός φάνηκε και στην αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς όμως να δώσει σαφή απάντηση.
Μίλησε όμως για επιμήκυνση των δανείων από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.