#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Kυβερνούν για τις «Ζήμενς»...


Sie...«men»s


Είτε με τους γαλάζιους, είτε με τους πράσινους, είτε με τους γαλαζοπράσινους, το «έργο» έχει το ίδιο σενάριο:
Οι τράπεζες - τοκογλύφοι λεηλατούν τον εργαζόμενο, δηλαδή«κλέβουν». Οι εργολάβοι - αρπακτικά επιβάλλουν λεόντειες για το δημόσιο συμφέρον και την τσέπη του πολίτη συμβάσεις, δηλαδή«κλέβουν». Οι εφοπλιστές - πειρατές αισχροκερδούν στοιβάζοντας σαν τα ζώα στα «σαπάκια» τους έναν ολόκληρο λαό, δηλαδή «κλέβουν». Οι μεσάζοντες - τρωκτικά απομυζούν απίθανο αντιμίσθιο για τις «υπηρεσίες» τους, δηλαδή «κλέβουν». Οι βιομήχανοι - «σωτήρες» κερδοσκοπούν ασυστόλως σε εποχές κρίσης, δηλαδή «κλέβουν».

Το σύστημα, η Ζήμενς και τα καθαρτήρια


Θύελλα, λέει η ειδησεογραφία, έχει προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό η δημοσιοποίηση των πορισματικών θέσεων των κομμάτων για την υπόθεση Siemens, με πυρά εναντίον τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και... οργισμένες αντιδράσεις από πρώην υπουργούς για τους οποίους ζητείται τάχα περαιτέρω διερεύνηση για τυχόν ευθύνες.

Όλοι εναντίον όλων και το σύστημα στο απυρόβλητο!


Μεγαλύτερος χλευασμός σε ένα λαό που στενάζει κάτω από συνεχή κτυπήματα σε όλα τα δικαιώματά του δεν μπορούσε να υπάρξει. Όλοι των αστικών κομμάτων κάνουν ότι θέλουν τη κάθαρση και αλληλοκουκουλώνονται. Οι πλέον υπεύθυνοι είναι και οι πλέον προκλητικοί όπως ο κ. Σημίτης που ανακάλυψε ότι η χώρα που είναι «ανάμεσα στις πλουσιότερες του κόσμου»… «όχι μόνο είναι σε οικονομική κρίση αλλά και σε αδυναμία να υπερβεί τις δυσκολίες της...

Aρίφ Ντογάν : Υπερήφανος σφαγέας 78

                                                                                                             Aπό agrupnospolitis
                                                                                                             Του Λάζαρου Μαύρου
Υπερήφανος σφαγέας, τα 78 κεφάλια Κούρδων που δολοφόνησε, επικαλέστηκε ως προσωπικό του τρόπαιο – παράσημο και ως «τεκμήριο υπεράσπισής» του, στη δική της «Εργκένεκον» στην Τουρκία, ο συνταγματάρχης ε.α. Αρίφ Ντογάν («Π» 19.1.11). Είν’ η ίδια υπερηφάνεια σφαγέα, με την οποία καμάρωνε, Ιανουάριο του 2009, στην τηλεόραση ότι εκτέλεσε εν ψυχρώ 10 δεμένους Ε/κ αιχμαλώτους κι έναν 19χρονο που τον έφτυσε στα μούτρα το 1974, υπηρετώντας στις μονάδες του Αττίλα, ο Τούρκος ηθοποιός Αττίλα Ολγκάτς.

Η κατάντια του συμβιβασμού...


  
Το εκβιαστικό δημοψήφισμα στη «Φίατ» στην Ιταλία, με τις πλάτες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, είναι από κάθε άποψη χρήσιμο για την εξαγωγή συμπερασμάτων για το ρόλο των συμβιβασμένων εργατοπατέρων αλλά και άλλων, δήθεν... αριστερών. Το αποτέλεσμα του 54% των εργατών που συναίνεσαν στη σφαγή των δικαιωμάτων τους, ήδη στην Ιταλία αλλά όχι μόνο, επιχειρείται να περάσει ως μια...

Το ΚΚΕ για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις


ΚΟΡΟΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η κυβέρνηση έχει χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό να διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο από τη Γερμανία. Aς αφήσει τα παιχνίδια εντυπώσεων και τα μυστικά παζάρια.
Οι εξελίξεις με αφορμή τη Χάγη, αναδεικνύουν τις ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε ό,τι αφορά τη μη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Η κυβέρνηση συνεχίζει το παιχνίδι «εντυπωσιασμού» και κοροϊδίας, προβάλλοντας την πρόθεσή της να παρέμβει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για την υπόθεση των αποζημιώσεων των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου.

ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ


Η θρησκευτική πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία των κοινωνιών

Ελεύθερη Έρευνα
 
  Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία. Ο Θεός και η θέλησή του, πιστεύουν πως πρέπει να είναι στο επίκεντρο της ζωής του κάθε ατόμου, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ευημερία με ηθική και ασφαλή ζωή. Οι θρησκευόμενοι συμφωνούν επί πλέον, στο ότι το κάθε κοινωνικά ακραίο άτομο -εγκληματίας, ζητιάνος, περιθωριακός κ.ά.- θεωρείται, ότι παρουσιάζει έλλειψη ευσέβειας, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

    

ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ


Ο Κορνήλιος Καστοριάδης
αναζητά στα ομηρικά έπη τις ρίζες
τής ελληνικής αντίληψης τού κόσμου.

Η εξαθλίωση τού ανθρώπου
με την «ασθένεια τής βούλησης» στο χριστιανισμό.


     Πολλά χωρία, τόσο στην Ιλιάδα όσο και στην Οδύσσεια, παρουσιάζουν ρητά τούς δισταγμούς των ηρώων. Τούς δείχνουν τη στιγμή τής μάχης να αντιπαραθέτουν μέσα τους αντιφατικά πράγματα, αυτό, που θα ονομάσει αργότερα ο Πλάτων «διάλογο ψυχής με τον εαυτό της». Ο Όμηρος χρησιμοποιεί π.χ. την έκφραση «δίχα θυμόν έχειν»,  προκειμένου να περιγράψει το πνεύμα τού ήρωα, που αμφιτα- λαντεύεται μεταξύ δυο αντιφατικών θέσεων (βλ. Οδ. π 73, που επαναλαβάνεται ελαφρώς παραλλαγμένο στην τ 524). Και η λήψη τής απόφασης συνδέεται άρρηκτα με μια ρητή ενδοσκόπηση, με τον έλεγχο των υπέρ και των κατά, των κινήτρων, που οδηγούν τον ήρωα στην πράξη ή στην αδράνεια. Όλα αυτά είναι απολύτως εμφανή σε όλη την έκταση των επών.

Βίντεο απο την εν ψυχρώ δολοφονία διαδηλωτή στα Τίρανα

Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την Τουρκία - Ακάλυπτο τον αφήνει το ΥΠΕΞ!


Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με αφορμή τα όσα είπε περί "Βαρβάρων Τούρκων" εξαπέλυσε πριν λίγο η Τουρκία με δριμεία ανακοίνωση που εξέδωσε με την οποία υποστηρίζει ότι «Οι παρατηρήσεις του Έλληνα προέδρου Παπούλια που στόχευαν την Τουρκία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα του Αρμενίου προέδρου, διαστρέφουν ιστορικά γεγονότα, δεν ανταποκρίνονται στην κοινή λογική και δεν αρμόζουν στο σεβαστό θεσμό από τον οποίον εκστομήθηκαν», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.


«Η τουρκική και η ελληνική κυβέρνηση κάνουν από κοινού ότι μπορούν για να δώσουν νέα ώθηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», προσθέτει η ανακοίνωση και συνεχίζει ότι «είναι συνεπώς λογική προσδοκία να περιμένει κανείς ότι θα αποφεύγονται δηλώσεις που αναμοχλεύουν το κοινό μας παρελθόν και εξετάζουν ιστορικά γεγονότα χωρίς να τα διαστρέφουν, ενώ αναλύουν προσεκτικά την υφιστάμενη κατάσταση».


Είναι σαφές ότι στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αρχίζουν να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα, ακόμα και τον αρχηγό του ελληνικού κράτους ως υποτελείς δορυφόρους οι οποίοι πρέπει να μαστιγώνονται και να επανaφέρονται στην τάξη έστω και αν αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα, όπως έκανε ο Κάρολος Παπούλιας. Μέχρι στιγμής το λαλίστατο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ποιοί την νήσσαν και ενώ έχει μία ανακοίνωση έτοιμη για κάθε συμβάν που συμβαίναι στην ... Παταγονία, για την τουρκική προσβολή στον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν έχει να πει τίποτα...


Πηγή:Skopelos-News

Αυτό θα πει μεγάλη αγάπη...


Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΜΟΥΘ


Συγγραφέας: 
Θανάσης Τζιούμπας
«Παίρνεις την αλήθεια μου και μου την κάνεις πτώμα» (Δ. Σαββόπουλος).
  
Στο τέλος θα ντρεπόμαστε να δηλώνουμε τις οικολογικές μας ευαισθησίες, την ανησυχία για την υπερθέρμανση του κόσμου μας, την ανάγκη για αλλαγές στον τρόπο ζωής που θέτει τον πλανήτη και τα έμβια που είναι εγκατεστημένα στη φλούδα του σε κίνδυνο εξάλειψης: Μετά τον κύριο Αλ Γκόρ και τον κύριο Σόρος, που μυρίστηκαν την καινούργια μπίζνα του πράσινου καπιταλισμού...

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


 

Απο: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ

του Πωλ Λαφάργκ
 
Τα αποσπάσματα που παρουσιάζουμε, προέρχονται απ' το βιβλίο του Πωλ Λαφάργκ Η Θρησκεία του κεφαλαίου. Το βιβλίο αυτό αποτελεί τα πρακτικά ενός (φανταστικού) Διεθνούς Συνεδρίου που έγινε στο Λονδίνο (δεν καθορίζεται η ημερομηνία), κατά τη διάρκεια του οποίου, οι εκπρόσωποι των πιο επιφανών αστών συντάσσουν τα Πρακτικά μιας νέας θρησκείας που θα λατρεύει το Χάος που δημιούργησαν και που ονόμασαν «πολιτισμένο κόσμο». Μιας θρησκείας ικανής όχι μόνο "να σταματήσει την επικίνδυνη εξάπλωση των σοσιαλιστικών ιδεών» αλλά και να δώσει στον χαοτικό και καπιταλιστικό αυτό κόσμο την φαινομενικά οριστική μορφή του. Πρόκειται βέβαια για μια απολαυστική φάρσα του συγγραφέα του πασίγνωστου βιβλίου «Το Δικαίωμα στην Τεμπελιά» (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ελεύθερος Τύπος και Νησίδες) που τύγχανε να είναι και γαμπρός του Μαρξ. Δυστυχώς το κείμενο αυτό, στο μεγαλύτερο μέρος του, παραμένει ακόμα επίκαιρο...


Η ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς ονομάζεσαι;

Ο όρος PIGS:Μιά ακόμη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από την οικονομική ελίτ


Ευγένιος Τριβιζάς ,καθηγητής εγκληματολογίας
στην Μ. Βρεττανία

Το αρκτικόλεξο «ΡΙGS» (ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ), το οποίο χρησιμοποιούν Δυτικοευρωπαίοι και Αγγλοσάξονες επενδυτές και σχολιαστές, ως συνοπτικό τρόπο αναφοράς στους λαούς της Νότιας Ευρώπης και τις οικονομίες τους, δεν είναι μόνο μια κακόγουστη προσβολή.
 

O χαρακτηρισμός των Ελλήνων ως απατεώνων, προδοτών και άλλων τινών δεν είναι παρά μία ακόμα περίπτωση του κοινωνιολογικού φαινομένου της επικλήσεως αρνητικών εθνικών στερεοτύπων σε περιπτώσεις κρίσεων. 

Οι ξετσίπωτοι συμψηφισμοί και οι συμψηφισμοί της ξετσιπωσιάς !!!


Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έκλεινε δουλειές και έκανε παραγγελίες στη «Ζήμενς» (όπως το C4i) και η ΝΔ ήταν αυτή που τις ολοκλήρωνε και τις παραλάμβανε.
Δεύτερον, είναι δηλωμένο, δεδομένο και δικαστικά επικυρωμένο (στη Γερμανία) ότι η «Ζήμενς» έσπρωχνε το 2% του τζίρου της για να λαδώνει κόμματα και κέντρα εξουσίας για να κάνει τις δουλειές της στην Ελλάδα.
Τρίτον, το ίδιο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους παραδέχτηκε (...εκ παραδρομής) ότι αξιωματούχοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ «λαδώνονταν» από τη «Ζήμενς».
Τέταρτον, το δεξί χέρι...

Η Ελλάδα σύμβολο του παράνομου χρέους


To ThePreessProject.gr δημοσιεύει σήμερα ένα εξαιρετικό κείμενο του Ερίκ Τουσέν για την περίπτωση του ελληνικού χρέους. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Το ελληνικό δημόσιο χρέος έγινε πρώτη είδηση όταν η ηγεσία της χώρας αποδέχτηκε τα μέτρα λιτότητας που απαίτησαν το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός το οποίο προκάλεσε  μεγάλους  κοινωνικούς αγώνες σε όλη τη διάρκεια του 2010. Αλλά από πού προέρχεται αυτό το ελληνικό χρέος; Σε ό,τι αφορά το  χρέος στον ιδιωτικό τομέα, η εκτίναξή του είναι πρόσφατη: η πρώτη μεγάλη αύξηση σημειώνεται μετά την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη το 2001.Mια δεύτερη έκρηξη του χρέους προκύπτει από το 2007 και μετά όταν η οικονομική βοήθεια που χορηγήθηκε στις τράπεζες από την  Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, τις ευρωπαϊκές....

Μέρες του 1997 ξαναζεί η Αλβανία


Μέρες του 1997 ξαναζεί η πρωτεύουσα της Αλβανίας Τίρανα. Ο κόσμος έχει εξεγερθεί απέναντι στην διεφθαρμένη κυβέρνηση Μπερίσα (Το βίντεο που παραθέτουμε είναι από την τηλεόραση του Σκάι) ο οποίος παραμένει γατζωμένος στην καρέκλα του αρνούμενος να παραιτηθεί δηλώνοντας ότι “δεν πρόκειται να ανοίξω το δρόμο στους σοσιαλιστές και πως η εξουσία καταλαμβάνεται με εκλογές και όχι με τη βία”.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο ακριβείς αριθμός των νεκρών διαδηλωτών από τους πραιτοριανούς του Σαλί Μπερίσα –αναφορές υπάρχουν για 3 και για 5 άτομα- ενώ έχουν τραυματιστεί δεκάδες διαδηλωτές όπως και μπάτσοι των δυνάμεων καταστολής.

"Γερμανικές αποζημιώσεις και ελληνικό δημόσιο χρέος"


 Καθώς βαθαίνει καθημερινά η υπερχρέωση της χώρας και μαζί τα κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα στα οποία μας έχει οδηγήσει η συνταγή της τρόικας, καθίσταται πλέον εμφανές ότι η έξοδος από το Μνημόνιο μπορεί να γίνει μόνο με την ανάληψη μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών.
«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»

Μία από αυτές είναι η συστηματική και αποτελεσματική διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου από τη Γερμανία που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που προέρχονται από το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο, τον Ευάγγελο Μαχαίρα, τον Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη, τον Βασίλη Καρκούλια κ.ά., ξεπερνούν, σε σημερινή αξία, τα 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.

Η αδύνατη «κάθαρση» του συστήματος!


H ΑΔΥΝΑΤΗ «ΚΑΘΑΡΣΗ» ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!
Μύλος''  προσωπικών, δικομματικών, εσωκομματικών αντιπαραθέσεων με το πόρισμα της  Siemens
 

Το σύστημα δεν «εξυγιαίνεται»!  Ανατρέπεται!

Με ένα νέο σκάνδαλο κουκουλώθηκε το μέγα σκάνδαλο του Βατοπαιδίου! Τελείωσε! Έκλεισε!
 

Το Δικαστικό Συμβούλιο με 5-0 απεφάνθη ότι τα αδικήματα με τα οποία κατηγορούνταν οι τρεις πρώην Υπουργοί της ΝΔ Δούκας, Κοντός, Μπασιάκος, έχουν παραγραφεί.
 

Πιο πριν, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ είχε φροντίσει να «αθωώσει»...

Το Ισραήλ οριοθετεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα!


Γεωπολιτικά παιχνίδια στο τρίγωνο Ελλάδας-Τουρκίας-Ισραήλ

Απόλυτη ανάγκη η ανεξάρτητη πολιτική για τη χώρα μας!
Οι ελληνικές κυβερνήσεις, ως γνωστόν, σηκώνουν τα χέρια ψηλά και παραπέμπουν στις καλένδες την οριοθέτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στη θαλάσσια περιοχή Ελλάδας-Κύπρου! 

Φόβους για κοινωνικές αναταραχές εξέφρασε ο Χρυσοχοϊδης


_Φόβους για κοινωνικές αναταραχές εξέφρασε σε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να έχουν μεγάλη έκταση.

Ακριβώς, δεν θα έχουν μεγάλη έκταση, θα είναι εντοπισμένες. Θα μπουκάρουμε στη βουλή με βρεγμένη σανίδα ανά χείρας, και θα σας μαυρίσουμε τις χοντρές κωλάρες που τόσα χρόνια τρέφετε με το αίμα μας. Και ξέρεις γιατί Μιχαλάκη; Γιατί ενώ δεν έχετε καμία νομιμοποίηση, μετατρέψατε τον ναό της δημοκρατίας σε...

Μοναδική λύση να φύγει γρήγορα η δεξιά νεοφιλελεύθερη κυβερνητική κλίκα!


Η ΕΕ κατά των δημοσίων υπαλλήλων
 
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
  
Σύνθημα πανευρωπαϊκής επίθεσης εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες έδινε το συντηρητικό, ευρύτατης κυκλοφορίας οικονομικοπολιτικό περιοδικό «Εκόνομιστ» ήδη από το εξώφυλλο του προηγούμενου τεύχους του: «Η μάχη που βρίσκεται μπροστά μας - Αντιμετωπίζοντας τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα» ήταν οι χαρακτηριστικοί τίτλοι του εξωφύλλου του. Θέμα του δεν ήταν φυσικά ο δημόσιος τομέας της Ελλάδας, αλλά εκείνος των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, του Καναδά, όλης της Ευρώπης...
Ενα μανιφέστο κήρυξης πολέμου εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων εκ μέρους των...