#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ...


Ο Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος επιστρέφει μετά από 25 χρόνια στο Μόναχο για να αποχαιρε-τήσει τους ¨Αγίους¨ του μεγάλου Ελληνικού Μεταναστευτικού – Αντιδικτατορικού Δημοκρατικού Κινήματος, με αφορμή τον άδικο και πρόωρο θάνατο του αγαπημένου του αδελφού
ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΣΟΜΗΤΟΠΟΥΛΟΥ 

( 29/4/1945 – 12 / 1/2011 ) .

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


■ ΟΙ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ


■ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

■ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ – ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ …

„Μια μειοψηφία ευρέθηκε πάντοτε από τους αρχαίους καιρούς ίσαμε σήμερα να εμπιστευθεί στη φαντασία και με αυτήν να υπερκοντίσει την μεγαλύτερη ανασχετική δύναμη του ανθρώπου - την σκοπιμότητα“.

 Οδ. Ελύτης: Αναφορά στον Ανδρέα Εμπειρίκο

ΣΑΒBΑΤΟ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 5Μ.Μ.

 
ΣΤΟ „ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΒΕΣΤΕΝΤ“ 

στη Bergmannstraße 46, 80339 München
 
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ : U4/U5, Bus 62/66 Schwanthalerhöhe, U4/U5, Bus 33 Heimeranplatz

 

Aποχαιρετισμός στον Νίκο Κουτσομητόπουλο 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/01/2011

Όπως κυρίως δημοσιεύτηκε από Συντρόφους στην Αυγή της 18ης Ιανουαρίου σελ. 19 και στην Ελευθεροτυπία
σελ. 46, 18/1/2011)


Αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, αδερφό, φίλο και σύντροφο
Νίκο Κουτσομητόπουλο (29.4.1945 – 12.1.2011)
Η κηδεία του έγινε την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 09:30 στο νεκροταφείο του Riem/Muenchen.


O „ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΑΗΣ ΤΟΥ 1968“

 
Πρωτομαγιά 1968, Μόναχο, βρίσκεται και ο Νίκος Κουτσομητόπουλος                        ( τέταρτος από αριστερά
στο βάθος ανάμεσα στις αφίσες με τον Κ. Μαρξ και της ¨1. MAI¨ ). 


Η συγκέντρωση των γερμανικών συνδικάτων μετατράπηκε „αυθόρμητα από τα κάτω“ σε μαχητική διαδήλωση κατά της φασιστικής δικτατορίας στην Ελλάδα. 

Πριν από δύο χρόνια η „Sueddeutsche Zeitung“ και η ιστοσελίδας του ¨Bayerische Rundfunk¨, θέλοντας να δημοσιεύσουν μια φωτογραφία από τον „Γερμανικό Μάη του 1968“, „έπεσε σε αυτό το στιγμιότυπο“ με τους διαδηλωτές „Έλληνες Μετανάστες - Εργάτες - Φοιτητές“, τον ¨Ελληνικό Μάη του 1968...¨

Τον Απρίλη του 1968 ο Νίκος Κουτσομητόπουλος συνελήφθη από τη γερμανική αστυνομία στην προσπάθεια κατάληψης των τυπογραφείων της Bildzeitung (που θεωρήθηκε „ηθικός αυτουργός“ στην απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της SDS Ρούντι Ντούτσκε). Θέλησαν να τον απελάσουν - παραδώσουν στη χούντα της Ελλάδας. Ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης απέτρεψε το έγκλημα αυτό με την αποδοχή της αίτησης „πολιτικού ασύλου“.


Αιώνιά του μνήμη, τιμή στο μεγάλο Ελληνικό Αντιδικτατορικό Κίνημα των Ελλήνων Μεταναστών της Γερμανίας.


Oι σύντροφοί του από το „Αντιφασιστικό Κίνημα Ελλάδας“ (εξωτερικού) γύρω από το περιοδικό „Η ώρα του Εργάτη“, της Σοσιαλιστικής Νεολαίας „Σωτήρης Πέτρουλας“ (Μονάχου), του „Κέντρου Ελλήνων Νέων Εργαζομένων“ (ΚΕΝΕ) και της „Αντιφασιστικής Σπουδαστικής Ομάδας Μονάχου“ (ΑΣΟΜ ) και φίλοι –συμπατριώτες από την μοναδική , τότε , Κοινότητα των Ελλήνων , την ¨Εκπολιτιστική Κοινότητα Μονάχου¨.


ΑΠΟ:
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=593239

 
Όσοι επιθυμούν μπορούν να στείλουν αναμνήσεις και συλλυπητήρια στο mail:
mai08.1945@yahoo.gr

ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!


ISKRA
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ...ΕΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ!
Το κίνημα «δεν πληρώνω» στα διόδια ξεκίνησε από μια χούφτα ανθρώπους.

Η επιμονή και η αποφασιστικότητά τους κέρδισε!

Σήμερα στο κίνημα άρνησης της πληρωμής των διοδίων συμμετέχουν πολλές χιλιάδες άνθρωποι, ενώ χιλιάδες κάθε μέρα σηκώνουν τις «μπάρες» και δεν πληρώνουν!
Και το κίνημα των διοδίων συνεχώς εξαπλώνεται και αναπτύσσεται!

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις.Δρούτσας, Πεταλωτής, Γερουλάνος. Με μια φράση: «Κυβέρνηση Παπανδρέου».

Από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

Πόσες πόλεις με το όνομα “Αθήνα” υπάρχουν στον πλανήτη;


Η Αθήνα βρίσκεται στην εξέχουσα θέση το όνομά της να έχει υιοθετηθεί από άλλες 23 πόλεις στον κόσμο. Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός, το οποίο αποδεικνύει παράλληλα τη σημασία της για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Καμία άλλη πόλη στον κόσμο δεν έχει δώσει το όνομά της σε τόσες πολλές άλλες. Πέρα από αυτό όμως, καμία θεσμοθετημένη σχέση ούτε συνδετικός κρίκος δεν έχει αναπτυχθεί μεταξύ των πόλεων αυτών μέχρι σήμερα.

Οι πόλεις που σε ολόκληρο τον κόσμο φέρουν το όνομα «Αθήνα»...
 

Ο κρατικός αυταρχισμός απότοκος του κοινωνικού οικονομικού εκφασισμού


του Ανέστη Ταρπάγκου

Στη διάρκεια των τριών δεκαετιών που ακολούθησαν την αντιφασιστική νίκη των ευρωπαϊκών λαών στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με την εφαρμογή της κεϋνσιανής οικονομικής πολιτικής και την ταυτόχρονη άνοδο της ισχύος των αριστερών πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων (ιδιαίτερα στη Γαλλία και την Ιταλία), και με την εξαίρεση της περίπτωσης των δικτατορικών - αστυνομικών κρατών του ευρωπαϊκού νότου (Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ελλάδας) μέχρι τα μέσα της 10ετίας του 1970, είχε διαμορφωθεί ένα είδος «ισορροπίας» ανάμεσα στη λειτουργία της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και στους θεσμούς κοινωνικής πολιτικής, το κράτος πρόνοιας και τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, πάντοτε βέβαια υπό την συνολική αστική ηγεμονία και καπιταλιστική κυριαρχία.

Για τον κόσμο η εξέγερση είναι μονόδρομοςΠΗΓΗ: ΔΡΟΜΟΣ
του Κ. Βεργόπουλου

Για επικράτηση του νόμου της αρπαγής σε ένα σύστημα που δεν λειτουργεί και κινδυνεύει να καταρρεύσει, κάνει λόγο μιλώντας στον Δρόμο ο Kώστας Βεργόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Paris VIII. «Έχουμε μπει σε μία άγρια φάση, που μας παραπέμπει στον 19ο ή τον 18ο αιώνα, στην οποία ο καπιταλισμός δεν ενδιαφέρεται για την ίδια του την αναπαραγωγή, αλλά καταβροχθίζει τις προϋποθέσεις αναπαραγωγής του», σημειώνει.
Αναφερόμενος στην Αριστερά, χαρακτηρίζει την περίοδο ειρωνεία της ιστορίας, επισημαίνοντας ότι «επί πολλές δεκαετίες οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις εύχονταν και περίμεναν αυτή τη στιγμή και τώρα που η στιγμή έρχεται, οι ίδιες αποκαλύπτονται ανέτοιμες. Δεν είναι σε θέση όχι μόνο να ηγηθούν, αλλά ούτε καν να ακολουθήσουν την κοινωνική έκρηξη που κυοφορείται…».

Ακούραστοι πολιτικοί ......Οταν μετρας λεφτα να μη σκεφτεσαι ποτε το Λαο...

Η Τυνησία θα μοιάζει με σχολική εκδρομή...Που φτάσαμε… Σε ποια κατάντια… Σε ποιο βόθρο μας έχουνε ρίξει… Ένας λαός ολόκληρος να είμαστε φόρου υποτελείς στον Μπόμπολα, στον κάθε Μπόμπολα και στους κρατικοδίαιτους έλληνες τραπεζίτες της συμφοράς! Ήθελα να ήξερα που θα κρυφτείτε νταβάδες, πλαστοσφυγμομέτρες, ρουφιανοδημοσιογράφοι και κωλοεργολάβοι όταν ξεσπάσει η οργή του λαού
Μας προκαλούν τα κτήνη με τις κωλοφυλλάδες, τα βοθροκάναλα και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων του κ#&;*@ που στήσανε με τα δικά μας λεφτά…
Ένα εκατομμύριο κοντεύουν να φτάσουν οι άνεργοι, αλλά είναι κατενθουσιασμένοι με τον Τζέφρυ και τον Παπακωνσταντίνου που τους πήραν και το σώβρακο, αισθάνονται υπερήφανοι που δεν έχουνε να φάνε, κατασυγκινημένοι που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας… γι αυτό και θα ξαναψηφίσουν με χέρια και με πόδια το ΠΑΣΟΚ της κοινωνικής εξαθλίωσης και της εθνικής μειοδοσίας και μάλιστα με 8 πόντους μπροστά από το δεύτερο κόμμα!!!
Μάλιστα, για τόσο ηλίθιους μας έχουν…
Για τόσο του χεριού τους…
Κοπρίζουν και μας ρίχνουν τα περιττώματα που παράγουν στα μούτρα…
Φάτε μ@$@%& …
Μέχρι την ημέρα της μεγάλης οργής που τα γεγονότα της Τυνησίας θα φαντάζουν σχολική εκδρομή μπρος στα επερχόμενα και τα αναπόφευκτα…

Λιθοβολισμός του βουλευτή Λυκίδη...


Aπό το "Στοχασμός-Πολιτική"
  
Μ Ε Τ Α ΤΗ Ναυμαχία της Σαλαμίνας, της 28.9.480 π.Χρ., κατ’ εντολήν του Ξέρξη, ο αρχιστράτηγος των περσικών δυνάμεων εισβολής στην κατεχόμενη Ελλάδα, ο Μαρδόνιος, έστειλε διαδοχικά δύο ειδικούς απεσταλμένους, τον γιο του Αμύντα τον Αλέξανδρο και τον Ελλησπόντιο Μουρυχίδη, με δελεαστικές προτάσεις για συνθηκολόγηση, στους Αθηναίους.
Εκείνοι, ηγούμενοι της αντίστασης κατά των Μήδων, με επικεφαλής τον Θεμιστοκλή, κι επιλέγοντας τα «ξύλινα τείχη», βρισκόντουσαν πρόσφυγες στη Σαλαμίνα καθώς τη γη τους κατέλαβαν και πυρπόλησαν οι κατακτητές.