#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Η Ανισορροπία του Ελληνικού Πολιτικού Συστήματος και οι Πιθανότητες της Βίαιης Ανατροπής του.


Aπο: spartakos
Έχουμε συνηθίσει να αναπαριστούμε τα πολιτικά συστήματα, κυρίως, της Δύσης με μία χωρική διάταξη. Δεξιά, Κέντρο, Αριστερά. Η χωρική αυτή αντίληψη του πολιτικού συστήματος (μία αντίληψη με ρίζες στη Γαλλική Επανάσταση) μεταφράζει την τοποθέτηση των ιδεολογιών αλλά και των πολιτικών πρακτικών ανάλογα με τη φύση και τον τρόπο παρέμβασης των πολιτικών πρωταγωνιστών (πολιτικά μορφώματα, κόμματα, πολιτικές προσωπικότητες κ.λ.π.) και τις επιδιώξεις που αυτοί εκφράζουν στη διοίκηση του κράτους και τη διαχείριση του κοινωνικού και οικονομικού χώρου.

του ΣτάθηΒάλε και λίγο RAF και κάνα σκοτωμένο σε πιστολίδι… Βάλε και γυμνό… αρέσει στον κόσμο το γυμνό…

εξανίσταται με τα αυτονόητα ο Skatiblaxos
Παρασκευή 14 Ιανουαρίου του σωτηρίου 2011, λίγο μετά το φιάσκο της τραγελαφικής σύλληψης και ταλαιπωρίας του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου.
Συλλαμβάνεται η 27χρονη Φ.Μάγιερ -καθηγήτρια αγγλικών γερμανικής καταγωγής- από τους καουμπόηδες “προστασίας του πολίτη” και του “πολιτεύματος” και άλλων φαιδροτήτων.
Τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης βουίζουν σαν τις μύγες στα σκατά και μουρμουρίζουν αρχικά πληροφορίες που αργότερα μεγαλόστομα γκαρίζουν πλέκοντας το εγκώμιο για την επιχειρησιακή σχεδίαση και τις διασυνδέσεις ντόπιων πρακτόρων, μπάτσων, αργόμισθων, υπουργών, γενικών γραμματέων με ξένους ομόλογούς τους.
  • Το Λαυράκι:
Η Φ.Μάγιερ “είναι κόρη της Μπαρμπαρα Μάγιερ και του Χορστ Λουντβιχ Μάγιερ” (Barbara & Horst Ludwig Meyer). Η πρώτη κατηγορούμενη για συμμετοχή στη RAF (Rote Armee Fraktion γνωστή στους έλληνες πιο πολύ με την ονομασία “οργάνωση Baader-Meinhoff”) και ο δεύτερος κατηγορούμενος για τον ίδιο λόγο μέχρι το θάνατο του σε συμπλοκή με αστυνομικούς (γνωστούς σε όλο και πιο πολλούς κατοίκους της γωνιάς αυτού του πλανήτη με το όνομα “μπάτσοι”).
Ω του θαύματος λοιπόν! Η κοινωνική-πολιτική παρέκκλιση-διαστροφή είναι κληρονομική. Κατά μάνα κατά κύρη κατά γιο και θυγατέρα που λέει και η όχι και τόσο λαϊκή πλην ορθοδοξόπληκτη παροιμία. Αρχίζει λοιπόν ένας αγώνας δρόμου της ενημέρωσης για να λάμψει μέσα από τα θολά νερά το άστρο της RAF με το MP5 στο πρόσωπο της δικασμένης από τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη Φαίης Μάγιερ.

Έχει ρεύμα η αναρχία

Γράφει ο pitsirikos
Εντελώς προβληματισμένος για το προς τα που θα πάει αυτό το “ρεύμα”, αναδημοσιεύει ο risinggalaxy..
Η 27χρονη Γερμανίδα που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα από την Αντιτρομοκρατική αφέθηκε χτες ελεύθερη. Η Γερμανίδα απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της ανακρίτριας και δήλωσε αναρχική. Έχει ενδιαφέρον ο διάλογος της Γερμανίδας με την εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Γερμανίδας, η εισαγγελέας την ρώτησε γιατί βρέθηκαν στο σπίτι της κείμενα αντιεξουσιαστικών οργανώσεων και επιστολές συλληφθέντων με την κατηγορία της τρομοκρατίας. 

Όταν ο Μπεν Αλί παρασημοφορούσε τον Στρος Καν
της Κατερίνας Κιτίδη
 
Με αφορμή την εξέγερση στην Τυνησία, που οδήγησε σε φυγή τον πρόεδρο της χώρας, Μπεν Αλί, ένα ενδιαφέρον βίντεο από την πρόσφατη ιστορία είδε ξανά το φως της δημοσιότητας.
Στις 18 Νοεμβρίου 2008, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τύνιδα, παρασημοφορήθηκε από τον Μπεν Αλί και έλαβε τον τίτλο του «Ανώτερου Αξιωματικού του Τάγματος για τη Δημοκρατία» (Grand officier de l'ordre de la République), για «τα πνευματικά του χαρίσματα και τη συμβολή του στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο».      VIDEO

Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ...


Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Παιδείας, το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου θα μπορούσε να επιγράφεται «ευτυχισμένοι οι λαοί που δεν έχουν Ιστορία».
Και σπεύδουμε να παρατηρήσουμε ότι το ως άνω φιλοσοφικό απόφθεγμα (μας διαφεύγει η πατρότητά του) παρουσιάζεται με τη νέα βελτιωμένη εκδοχή «ευτυχισμένοι οι λαοί που δεν έχουν Ιστορία προαιρετικώς». Και τούτο συμβαίνει αφού το μάθημα της Ιστορίας στη Β' και Γ' Λυκείου μετατρέπεται σε μάθημα επιλογής...

Οι ναζί του δρόμου και η Κομαντατούρ των καναλιών...

* Τυχαίο; 10 δημοτικοί σύμβουλοι του Καμίνη και οι 11 του Κακλαμάνη ψήφισαν τον Μιχαλολιάκο...
  
"antistachef"
  
Τα παιδιά των δοσίλογων της κατοχής ανέλαβαν δράση και τα λόγια περιττεύουν. Φυσικά τίποτα δεν θα ήταν αν αστυνομία, ΜΜΕ και κράτος δεν τους είχαν χαϊδέψει τόσο καιρό αποκαλώντας τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα αντί για ναζιστές. Έτσι έχτισαν τη δήθεν μονοφωνία των “κατοίκων” στον Αγ. Παντελεήμονα. Εξασφαλίζοντας με τη φίμωση ή τη φυσική βία και απειλή ότι καμία άλλη φωνή δεν θα...
 ακουστεί. Και ανακάλυψαν ξαφνικά στη συναυλία του Ιερώνυμου ακροδεξιούς που έβριζαν αρχιεπίσκοπο και πρόεδρο της δημοκρατίας. Μπα… Τόσο καιρό αυτοί δεν ήταν οι κάτοικοι που δικαίως έβριζαν την αριστερά;

Στάθης Κουβελάκης: Αν η Αριστερά δεν παίξει το ρόλο της τώρα, γιατί υπάρχει;


Μετά τη γενική απεργία της 15/12, επισημαίνει ο Στ. Κουβελάκης, μπαίνουμε σε ένα νέο κύκλο ανάκαμψης των κοινωνικών κινημάτων, που θα θέσει ακόμη πιο πιεστικά τα θέματα της στρατηγικής των αγώνων και της προγραμματικής πολιτικής πρότασης. Ζητούμενο είναι να κλείσει το χάσμα ανάμεσα στο κοινωνικό και το πολιτικό, να μην αφεθούν τα κινήματα που αναπτύσσονται στην κοινωνία στην τύχη τους. Για να καλυφθεί αυτό το χάσμα, θεωρεί αναγκαίες τρεις προϋποθέσεις.

Ταφόπλακα και στο σκάνδαλο Βατοπεδίου


Επεσε οριστικά ταφόπλακα και στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ηταν μια αναμενόμενη εξέλιξη αφού όλα τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται στην Ελλάδα και στα οποία είναι αναμιγμένα άτομα της πολιτικής και κοινωνικής ελίτ καταλήγουν στο … χρονοντούλαπο της ιστορίας, χωρίς ποτέ να υπάρξει ένοχος.


Και στην συγκεκριμένη περίπτωση με ψήφους 5-0 το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου αποφάσισε ότι τα αδικήματα για τα οποία έχουν παραπεμφθεί οι Π. Δούκας, Απ. Κοντός και Ευ. Μπασιάκος, για την υπόθεση του Βατοπεδίου είναι παραγεγραμμένα. Κατά συνέπεια, η υπόθεση δεν πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.

Σε λίγο καιρό κάτι ανάλογο θα ακούσουμε και για το σκάνδαλο της Ζήμενς. Ηδη απ’ όσα διαβάζουμε ήδη έχει δρομολογηθούν οι μεθοδεύσεις προς μια τέτοια κατεύθυνση.

Ο "καλος" καταναλωτης.....''Σοκάροντας τους ανθρώπους ως την υποταγή''....Χίλιες λέξεις...


"Ποντίκι"

O φασισμός δεν έρχεται και προ πάντων δεν οδηγεί στο μέλλον...έτσι διδάσκει το παρελθόν!


Ο πρωθυπουργός καταγγέλλει ως «αντιπατριώτες» όσους δεν ψηφίζουν το κόμμα του!

Ο αντιπρόεδρός του υβρίζει ως «κοπρίτες» όσους πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική.

Οι παρακαθήμενοι στο υπουργικό συμβούλιο στοχοποιούν κοινωνικά στρώματα ως «ρετιρέ» και «συντεχνίες».

Από την καθοδήγηση του Ρήγα στην καθοδήγηση των ελίτΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ*
(φωτο του Περικλή Αντωνίου)

Δεν είναι εύκολος ο διάλογος με διανοούμενους που ανήκαν κάποτε στην Aριστερά και που τώρα αισθάνεσαι ότι ασκούν δριμεία, συχνά άδικη, κριτική στις θέσεις των αριστερών. Ειδικά όταν αυτή ασκείται από τις σελίδες μιας εφημερίδας που διεκδικεί την υψηλή καθοδήγηση του συστήματος εξουσίας. Ο εύκολος δρόμος είναι η ανάδειξη αποκλίσεων μεταξύ παλαιότερων και νεότερων απόψεων. Αλλά μια και οι συνθήκες αλλάζουν και τα άτομα δικαιούνται να αλλάξουν απόψεις, μια τέτοια προσέγγιση σπανίως αναδεικνύει με γόνιμο τρόπο τη φύση των τωρινών διαφωνιών. Επιπλέον, παραβλέπει ότι μπορεί να υπάρχει μια σημαντική συνέχεια στις τωρινές απόψεις σε σχέση με τις παλαιότερες. Κάτι τέτοιο νομίζω ισχύει και στην περίπτωση του Γιάννη Βούλγαρη. Οι απόψεις που έχει

Δεν σας νοιάζει τι θα ακούνε για εσάς τα παιδιά σας...


ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΤΟTE ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
Από το "UDemand"
  
Σε βασική διάταξη του νοµοσχεδίου της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρµπίλη για τη βιοποικιλότητα, αναφέρεται ότι σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Νatura καθορίζεται σε 10 στρέµµατα το εµβαδόν των οικοπέδων εντός των οποίων θα επιτρέπεται στο εξής η οικοδοµική ή άλλη δραστηριότητα!!!!
Έτσι με την αύξηση της αρτιότητας από τα 4 στα 10 στρέμματα:
1. μηδενίζεται οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα σημειώνεται στη...
 χώρα, η οποία ήδη είναι ελάχιστη.
2. εκμηδενίζονται οι περιουσίες των απλών ανθρώπων που ξόδεψαν όλες τις οικονομίες τους για να πάρουν ένα οικόπεδο που θα το δώσουν κληρονομιά στα παιδιά τους.
3. Τα οικόπεδα αυτά σε λίγο καιρό θα πουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί και θα εξαγοραστούν από ξένους οικονομικούς κολοσσούς οι οποίοι θα τα αγοράζουν όλα μαζί σε μία περιοχή και επομένως θα έχουν τη δυνατότητα να οικοδομήσουν!!!!
Τι έξυπνο κυρία Μπιρμπίλη μας!!!
Αλήθεια ποια είναι... αυτή η κυρία Μπιρμπίλη που μπορεί να ρυθμίζει τι θα κάνω εγώ στη γη που κληρονόμησα από τον παππού μου;
Μα τέλος πάντων εσείς σε αυτή την κυβέρνηση δεν έχετε καθόλου στο λεξιλόγιο σας τις λέξεις φιλότιμο, τσίπα, δόξα;
Δεν σας νοιάζει τι θα ακούνε για εσάς τα παιδιά σας από τους Έλληνες όταν θα φέρνουν την κουβέντα σας;
Δείτε σχετικό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4613365
 

Χρυσή αυγή: ναζισμός …