#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Ο Χρυσοχοΐδης φιλοδόξησε πολλά. Μέχρι και για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πλασαρόταν κάποτε. Ο GAP τον περιθωριοποίησε, τώρα τελειώνει...

Βαθύ Κόκκινο

Τα δύο πρώρα κείμενα προέρχονται από την εφημερίδα «Πριν» -τα υπογράφουν Γ, Δελαστίκ και Λεωνίδας Βατικιώτης- ενώ το τρίτο είναι από την εφημερίδα «Κόντρα».

Κυβέρνηση Γιώργου... Τσολάκογλου

Εφριξε όλη η Ελλάδα διαβάζοντας το τηλεγράφημα - αναφορά του τέως πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντανιέλ Σπέκχαρντ για συνάντηση που είχε στις 22 Ιανουαρίου του 2010 με τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, το οποίο αποκαλύφθηκε από τα έγγραφα που δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο η WikiLeaks.

Η απίστευτη δουλοφροσύνη με την οποία δίνει αναφορά στον αμερικανό πρέσβη ο έλληνας υπουργός επιβεβαιώνει με τον πιο εφιαλτικό τρόπο αυτά που πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων για τη φύση της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ντόμινο εξεγέρσεων στο ΜαγκρέμπΗ Τυνησία ήταν η αρχή
 
Από το iskra.gr


Κατά την περίοδο της κατάκτησης της Καρχηδόνας από τους Ρωμαίους, το παρατσούκλι της σημερινής Τυνησίας ήταν « ο σιτοβολώνας της Ρώμης». Στη συνέχεια έχουμε μια ταραγμένη ιστορική περίοδο συνέχων κατακτήσεων ( Βάνδαλοι, Βυζαντινοί, Άραβες, Οθωμανοί, και τέλος Γάλλοι, το 1881). Έτσι έφτασε στις μέρες μας να ξανακουστεί στην παγκόσμια πολιτική σκηνή το όνομα μιας χώρας που είναι στη «γειτονιά μας».

Στα μίντια, μετά τη λαϊκή εξέγερση που έστειλε τον τύραννο Μπέν Αλί, στήν εξορία, ακούμε τούτες τις μέρες πολλά για τη οικογενειοκρατία του πρώην προέδρου, την διαφθορά, κλπ.

Ο Μέγας Αλέξανδρος κόβει με το σπαθί του τον Γόρδιο δεσμό Τυνησία:Ο γόρδιος δεσμός δεν λύνεται.Ή τα παρατάς ή τον κόβειςΞέρω τι θα πείτε: "Τι σχέση έχει ο Μέγας Αλέξανδρος με την Τυνησία;". Άσε που η πιο "ψαγμένοι" ιστορικά θα πουν ότι ακόμα και το κόψιμο του Γόρδιου δεσμού αυτό καθεαυτό είναι ένα "αμφισβητούμενο" ιστορικό γεγονός. Ίσως δηλαδή και να μην έγινε έτσι όπως λέει η γνωστή ιστορία.

Έστω και έτσι όμως, η ιστορία του γόρδιου δεσμού επέζησε, και ένας βασικός λόγος για αυτό είναι ο συμβολισμός που κρύβει μέσα της: Ο γόρδιος δεσμός, για όσους τυχόν δε ξέρουν την ιστορία, ήταν ένας περίπλοκος κόμπος από σχοινιά, που κανένας δε μπορούσε να τον λύσει.

Τι σημαίνει για την Ελλάδα χρεοκοπία και πτώχευση;


του Δ. ΚΑΖΑΚΗ

Η κυρίαρχη προπαγάνδα στην προσπάθειά της να αποπροσανατολίσει και να τρομοκρατήσει τον απλό κόσμο έχει οικοδομήσει ορισμένους συγκεκριμένους μύθους γύρω από έννοιες και καταστάσεις σχετικά με την χρεοκοπία και την πτώχευση. Έτσι π.χ. ισχυρίζεται ότι η χρεοκοπία και η πτώχευση μιας χώρας ισοδυναμούν με ολοκληρωτική καταστροφή για τον πληθυσμό και... 

wikileaks: Ψέματα που σκοτώνουν: Πως ο αμερικανικός Ιμπεριαλισμός και η προπαγάνδα του κατέστρεψαν το Ιράκ


20 χρόνια περάσαν χθες από την έναρξη της "συμμαχικής" επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου κατά των Ιρακινών δυνάμεων κατοχής στο Κουβείτ. Με αφορμή την επέτειο και με βάση πρόσφατο wikileak που αποκαλύπτει το τελεσίγραφο-έκκληση του Σαντάμ προς τις ΗΠΑ για ειρήνη στην περιοχή καθώς και άλλα ιστορικά ντοκουμέντα, ο Πέτρος Αργυρίου και τα agriazwa του αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και αποκαλύπτει το πως η Αμερικανική προπαγάνδα χρησιμοποίησε απροκάλυπτη ψεύδη που είχαν ως συνέπεια την καταστροφή του Ιράκ...

ΒΑΡΕΘΗΚΑ.....ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ..!!!!

Απο ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ

Να μιλάνε τόσο πολύ, όλοι για το μέλλον μου...
Να μου υποδεικνύουν τρόπους για το πως θα σωθώ και θα βελτιώσω τη ζωή μου....
Βαρέθηκα... τόσους πολλούς να θέλουν το καλό μου, ενώ έχουν κάνει τόσα πολλά για να με φτάσουν σ' αυτό το έσχατο σημείο ξεφτίλας.....

Φλογάτη Παντιέρα

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Τυνησία Ο φόβος της μετάδοσης τρώει τα σωθικάΕνώ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται, η οικονομική δραστηριότητα βρίσκεται στο μηδέν και δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα παραμένουν κλειστά, η  κυβερνώσα ελίτ της Τυνησίας προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του κενού εξουσίας όσο γίνεται πιο συντεταγμένα, ώστε να μην παρεισφρήσει ο λαϊκός παράγοντας. Η κίνηση του Γκανούσι αποτελεί μια μορφή πραξικοπήματος, η θέση του στρατού δεν είναι ακόμη σαφής, υπάρχουν δε πληροφορίες ότι κινείται προς την πρωτεύουσα Τύνιδα. Τα λαϊκά πυρά δέχεται ιδίως το υπουργείο Εσωτερικών που ενορχήστρωσε τη σφαγή των διαδηλωτών. Το Σάββατο δολοφονήθηκαν άλλοι 42 άνθρωποι σε επαρχιακή πόλη.
 

Ήρωας!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Αλιεύθηκε από το apneagr
Πηγή: sibilla-gr

Η κρίση του συστήματος...


Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το τρέχον κραχ είναι συγκρίσιμο μοναχά με αυτό του 1929. Ταυτόχρονα, το κραχ ακολουθήσαν μια σειρά από έτη μεγάλης ύφεσης: πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν, η ανεργία ήταν σε απίστευτα υψηλά επίπεδα, έγιναν περικοπές μισθών και αυξήθηκε η φτώχια. Αυτή ήταν η προειδοποίηση για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Θα έχει άραγε αυτή η κρίση τις ίδιες δραματικές συνέπειες; Ή θα περιοριστεί; Ξαφνικά, επανήλθαν τα κράτη. Θα είναι αυτό αρκετό, για να απορροφήσει τους κραδασμούς;
Σήμερα ακόμη και οι πιο πεισμένοι φιλελεύθεροι απαιτούν...

Αν ο φεουδάρχης συλληφθεί, τότε τι παθαίνει το φέουδο; Πηγαίνει στο ΔΝΤ


 
Οι ανισότητες είναι τεράστιες, και η συγκέντρωση του πλούτου σε τόσα λίγα χέρια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Τι γίνεται άραγε αν κάποιος ολιγάρχης πάει φυλακή για κάποια απάτη; Τότε, ακόμα και μια [μικρή έστω] χώρα καταρρέει, και καταλήγει στα "δόντια" του ΔΝΤ, διότι ο ολιγάρχης αυτός που συνελήφθη (και χρηματοδοτούσε εκτός των άλλων και το κόμμα των Δημοκρατικών, αλλά και το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, όπως κάθε ολιγάρχης που σέβεται τον εαυτό του) ήταν ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας, καθώς είχε καταφέρει να θέσει υπό τον έλεγχο του ένα τεράστιο κομμάτι της παραγωγής ολόκληρης της χώρας.
Άρα, αν πάει φυλακή ο μοντέρνος αυτός φεουδάρχης, τότε όλη η χώρα-μοντέρνο φέουδο καταρρέει. Πώς άραγε λέγεται...