#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Γερμανικές αποζημιώσεις και ελληνικό δημόσιο χρέος


 Aπο: ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ
 
Οι πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο από τη Γερμανία που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις
που προέρχονται από το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο, τον Ευάγγελο Μαχαίρα, τον Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη, τον Βασίλη Καρκούλια κ.ά. ξεπερνούν, σε σημερινή αξία, τα 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους, όπως σημειώνει στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα» ο Αναπληρωτής Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νότης Μαριάς.

Λιοντάρια μπρελόκ και ύαινες αλά καρτ!


Γράφει η Λιάνα Κανέλλη

Δεν θυμάται εύκολα επιστήμονας, πολλώ μάλλον πολίτης, εποχή μετά τις μέρες του '36, σαν τη σημερινή με τόσην Υβριν. Υβριν με την έννοια την πρωταρχική της, την οργουελική, αλλά και την τρέχουσα. Δηλαδή αντιστροφή και πλήρης διαστρέβλωση των λέξεων, των εννοιών, των όρων, της ίδιας της πραγματικότητας.
«Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» εκτοξεύει ο πρωθυπουργός προς το ΚΚΕ απαντώντας σε Ερώτηση για τη συνάντηση του Ερζερούμ έχοντας σκοπίμως πάθει αμνησία εαυτού. Τι ανήκει δηλαδή στους Ελληνες; 

Παιδόφιλος, δεν λέγεται όποιος…


…συνευρεθεί 
σεξουαλικά, 
 πληρώνοντας 
ένα ανήλικο κορίτσι;
  
* Στην Ελλάδα, τα παλιότερα χρόνια οι μαμάδες μας έλεγαν: Μην πάρεις καραμέλες από άγνωστο...

Κρατήστε την ανάσα σαςΓράφει ο ΚΙΜΠΙ
Ο Κουνενής, την περασμένη εβδομάδα, σας έδωσε πρακτικές συμβουλές για την γαστρονομία στην εποχή του Μνημονίου. Φυλάξτε τις συνταγές για την παξιμαδοποίηση του σκατού θα σας φανούν χρήσιμες. Και ετοιμαστείτε για ανάλογες αλλαγές και σε άλλες βασικές βιολογικές λειτουργίες, πέραν της πληρώσεως και εκκενώσεως του πεπτικού σας σωλήνα. Μια και η Αυτού Ελεεινότης, ο ΓΑΠ, έχει αποφασίσει να σώσει εκτός από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το ενδεχόμενο...

Όταν όλες οι μέρες είναι άθελά σου Κυριακή
της Πατρίτσιας Καλαφατά

Ξυπνάς όπως πάντα στις 7. Αυτά δεν αλλάζουν. Σηκώνεσαι από το κρεβάτι και κατευθύνεσαι μηχανικά στο μπάνιο. Λίγο νερό στο πρόσωπο και η επαναφορά στην πραγματικότητα. Μη βιάζεσαι. Δεν έχεις να πας πουθενά. Μπορείς κάλλιστα να επιστρέψεις στο κρεβάτι σου, μπορείς και όχι. Μπορείς να ντυθείς, μπορείς και όχι. Μπορείς να πας μια βόλτα, μπορείς και όχι. Ή να ασχοληθείς με κάτι πιο δημιουργικό. Μια υπέροχη, γεμάτη δυνατότητες μέρα ανοίγεται μπροστά σου. Επιτέλους μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις.

Πρόσωπα: Gap: To παπανδρεϊκό DNA
(Πηγή φωτό: Http://www.ipanicmag.com/2012/12/nasa.html)

Εντάξει, εντάξει. Ας ηρεμήσουμε. Ας σκεφτούμε τους περιορισμούς της αντίληψης μας και το πόσο δύσκολα αυτή μπορεί να προσαρμοστεί σε νέες συνθήκες που ολοένα μεταβάλλονται.

Νέο τελεσίγραφο-δίλημμα Ρέππα πρός Απεργούς.


Τελεσίγραφο Ρέππα στους Απεργους «Συμφωνία ή ιδιωτικοποίηση και απολύσεις» 
 
 Aπο: ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ
 
Η χώρα και οι εργαζόμενοι κ Ρέππα  δεν μπορεί να εκβιάζονται με τέτοιου είδους διλήμματα που τελικά  σπάνια απαντούν στις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα πολιτικά διλήμματα τίθενται με τέτοιο τρόπο που να αναγκάζουν τους πολίτες να ξεχάσουν τον εαυτό τους, να αποσπαστούν από τα ζητούμενα τους και να βυθιστούν στη φοβική μοιρολατρία που τους σπερνετε .!!!..και έως πότε νομίζετε ότι μπορείτε να πορεύεστε στο Κυβερνητικό σας "έργο" με διλήμματα και.. μονοδρόμους κάνοντας σημαία σας τον φόβο, την ανασφάλεια και τον τρόμο?...
Κ. Ρέππα ο λαός εμπιστεύθηκε και ψήφισε ΠΑΣΟΚ, φέρνοντας το στην εξουσία για να δώσει απάντηση σε ένα και μοναδικό προεκλογικό δίλημμα που έθεσε ο ίδιος ο Πρόεδρος!!... 
ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ?...
Και εσείς δυστυχώς απαντήσατε...ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!!

Προς ΔΝΤ και τους ντόπιους λακέδες του…


Λάβετε σοβαρά υπόψη σας πως ο Ζίνε Αλ Αμπιντίν Μπεν Άλι, ο διεφθαρμένος λακές των ΗΠΑ και της Ε.Ε., διέφυγε από την Τυνησία φορώντας Μπούρκα!
Πάνε οι εποχές που ο δικός μας "εθνάρχης" δραπέτευε ως Τριανταφυλλίδης!
Άραγε… πως διέφυγε αυτή η λεπτομέρεια στα δημοσιογραφικά τσακάλια μας; Μάλλον δεν εξυπηρετεί «επικοινωνιακά» τα αφεντικά τους. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι δεν...
 διαβάζουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων…

Χαμένη και επικίνδυνη


Το τουρκικό κράτος είναι οικοδομημένο σε παλαιο-οθωμανικές δομές και λειτουργεί στη βάση εκείνων των απάνθρωπων και αντιδημοκρατικών νοοτροπιών και κληροδοτημάτων. Αποκλείεται, με τις υπάρχουσες δομές, να μετεξελιχθεί σε σύγχρονο, δημοκρατικό και φιλειρηνικό κράτος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να κατεδαφιστεί και να ξανακτιστεί. Αλλά και αυτό το πολιτικό θαύμα να συμβεί, οι Τούρκοι ηγέτες γνωρίζουν ότι οι δημοκρατικές ελευθερίες και οι ευρωπαϊκές αξίες που θα ισχύσουν, θα ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου σε εθνικές μειονότητες, αλλά και στους δημοκρατικούς Τούρκους πολίτες. Και τέτοιες κοσμοϊστορικές αλλαγές θα έχουν σεισμικές προεκτάσεις στο τουρκικό κράτος.

«Δεν... υπάρχει Καστελόριζο»Από
Το Ποντίκι 13.1.2011

«Καστελόριζο γιοκ». Αυτές οι δυο λέξεις συνοψίζουν το αποτέλεσμα της «μεγαλειώδους εμφάνισης» του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου την περασμένη βδομάδα στο Ερζερούμ. Εκεί, πίσω από τις επικοινωνιακές κορώνες «περί τουρκικών παραβιάσεων» και «τουρκικής κατοχής στην Κύπρο», στις συζητήσεις που είχε με τον Ερντογάν, ο πρωθυπουργός τοποθέτησε το θέμα του Καστελόριζου και των δικαιωμάτων για τη χάραξη της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στο ράφι!

Ανοιχτή επιστολή των αδελφών της Φαίης Μάγιερ


από Φίλιπ & Πέπε Μάγιερ
Ανοιχτή επιστολή σχετικά με τις συκοφαντίες και τα δημοσιεύματα κάποιων παπαγάλων του κράτους για την αδελφή μας
Το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες της αδελφής μας και της οικογένειάς μας

Με το δικαστήριο των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς» να πλησιάζει και την έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο να μένει αναπάντητη από πλευράς συλλήψεων, ήταν αναμενόμενο από το κράτος να προσπαθήσει να πιάσει ένα «λαυράκι» και αν δεν μπορεί, να το κατασκευάσει, ώστε να ανακτήσει το χαμένο γόητρό του και να επιδείξει την πυγμή του.

Τυνησία, το πρώτο «Αργεντινάσο» στη Μεσόγειο[Aναδημοσίευση] από Αριστερό Βήμα
του Π. Παπακωνσταντίνου

Γεγονός ιστορικών πραγματικά διαστάσεων- για την Τυνησία, για τα αραβικά κράτη της Μέσης Ανατολής, αλλά και για την Ευρώπη- μπορεί να αποδειχθεί η ανατροπή του διεφθαρμένου δικτάτορα Ζίνε Αλ Αμπιντίν Μπεν Άλι από τη λαϊκή εξέγερση, που συγκλόνισε επί εβδομάδες τη χώρα παίρνοντας χαρακτηριστικά πραγματικής επανάστασης.
Ο 74χρονος Μπεν Άλι, που κυβερνούσε τη χώρα του από το 1987 με την υποστήριξη της Δύσης, κατέφυγε μαζί με την οικογένειά του στη Σαουδική Αραβία, ενώ η λαϊκή εξέγερση, αντί να ανακοπεί από τις δολοφονίες δεκάδων διαδηλωτών, απειλούσε να καταλύσει άμεσα την εξουσία, με τους διαδηλωτές να καταλαμβάνουν αστυνομικά τμήματα και δημόσια κτίρια.

Μια απόφαση χωρίς νομικό προηγούμενο ακόμα και σε Αφρικανική χώρα...


Με τη βούλα του νόμου, υποχρεωτικό το σουτιέν στο χώρο εργασίας!

 
Από το "Παπατζήδες"
  
Το είχαν παρατραβήξει αυτές οι Γερμανίδες και ήρθε ο νόμος για άλλη μια φορά να τις συμμορφώσει. Τα αφεντικά πλέον από εδώ και πέρα μπορούν να υποχρεώνουν τις Γερμανίδες να φοράνε σουτιέν στην εργασία τους.
Αυτή ήταν η απόφαση που έλαβε ένα δικαστήριο στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία την περασμένη τετάρτη, μια απόφαση χωρίς νομικό προηγούμενο ακόμα και σε Αφρικανική χώρα.
Οι Γερμανίδες όμως
δεν μπορούν να φορούν ένα οποιουδήποτε χρώματος σουτιέν…