#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΡΦΑΝΑ ΑΦΓΑΝΟΠΟΥΛΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ

«Δικάστε με για εγκλήματα πολέμου». 

http://diktiospartakos.blogspot.com/

Πραγματικά, είναι βαρετές οι ομοιόμορφες ανακοινώσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για την «ανθρωπιστική δράση» τους στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής αποστολής της ISAF. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Έλληνες Μισθοφόροι βρίσκονται εκεί για να φτιάχνουν δρόμους, γεφύρια και σχολεία, γεγονός που ερμηνεύει και τις μηδαμινές απώλειες μεταξύ των Ελλήνων Μισθοφόρων.
Ας αφήσουμε στην άκρη το γεγονός της εκτέλεσης μιας τετραμελούς οικογένειας από τις Ελληνικές δυνάμεις της ISAF τον Νοέμβριο του 2005, όταν το όχημα στο ποίο επέβαιναν θεωρήθηκε ύποπτο και ας έρθουμε στην τρομερή ομολογία ενός στελέχους του ελληνικού στρατού που υπηρέτησε το 2005 στο Αφγανιστάν.
Πρόκειται για τον σμήναρχο εν αποστρατεία της πολεμικής αεροπορίας κ. Αντώνη Φορλίδα, ο οποίος προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ζητώντας να τον δικάσουν για εγκλήματα πολέμου, που διέπραξε στο Αφγανιστάν!
Ως γνωστόν, ένας από τους ρόλους που είχε ανατεθεί στο ελληνικό...

ΤΥΝΗΣΙΑ: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!


ΠΝΙΓΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ - 66 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ!
ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΗΣ!

   Μαίνεται αμείωτη η εξέγερση στην Τυνησία, η οποία ξέσπασε στις 18 του περασμένου Δεκεμβρίου. Την λαϊκή οργή πυροδότησε η αυτοπυρπόληση ενός νεαρού μικροπωλητή, ως διαμαρτυρία στην κατάσχεση της πραμάτειάς του από αστυνομικούς (σας θυμίζει κάτι αυτό;).

   Φαίνεται λοιπόν πως το τραγικό αυτό περιστατικό ήταν η σπίθα που έβαλε φωτιά σε ένα καζάνι που έβραζε εδώ και καιρό στην κοινωνία της Τυνησίας.
  

Φοβερό event από νεαρούς πολίτες. (Video)

http://papaioannou.wordpress.com


Σχόλιο:
Τα τελευταία χρόνια κυριάρχησε σε επίπεδο συνθημάτων και ιδεολογικό μια...

Όχι, δεν ντρέπονται!


Πώς να αντέξει κανείς τέτοια κοροϊδία ; Αναφέρομαι στην ανακοίνωση που συνυπογράφουν 102 συνδικαλ(η)στές της ΠΑΣΚΕ, ανάμεσα τους και ο Παναγόπουλος!!!!  Επιτίθενται στην κυβέρνηση γιατί  «η  κατ’ εφαρμογή του μνημονίου, ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές, τις ιδέες και τις αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Δεν είναι η πολιτική για την οποία στρατευτήκαμε, αγωνιστήκαμε, ψηφίσαμε» . Όπως ακριβώς διαβάσατε!!! Και προκύπτει το ερώτημα. Για ποια πολιτική αγωνιστήκατε ρε "παλικάρια"; Ποια πολιτική ψηφίζατε και στηρίζατε τόσα χρόνια; Ποιες είναι ιδέες του ΠΑΣΟΚ που,διάολε, παρεξέκλεινε τόσο  δραματικά τώρα;

Οι «ωραίοι Έλληνες» έξω από το Προεδρικό: Ολόκληρο το ψήφισμα


χριστόφιας διαδήλωση
Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών
«Οι “ωραίοι Έλληνες” έξω από το Προεδρικό»
09 Ιανουαρίου 2011
Γραφείο Τύπου
«Ωραίοι ως Έλληνες» και ανταποκρινόμενοι στο «κάλεσμα» του Προέδρου της Δημοκρατίας, περάσαμε το μήνυμα, πως ο λαός έχει απογοητευτεί και αγανακτήσει με την οπισθοδρομική πολιτική του Προέδρου Χριστόφια, τόσο στο Κυπριακό, όσο και στην εσωτερική διακυβέρνηση. Οι ανεκπλήρωτες προεκλογικές δεσμεύσεις του και η «γενναιόδωρη» και «ευέλικτη» πολιτικήέξω από το Προεδρικό Μέγαρο στις 04 Ιανουαρίου 2011, στην εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας Εθνικής και Κοινωνικής Παρέμβασης». 
Ο βασικός πυλώνας της εκδήλωσης ήταν η αντίθεση προς το ρατσιστικό μοντέλο λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική των παραχωρήσεων και να τοποθετήσει την Τουρκία στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την εισβολή, την κατοχή, την εθνοκάθαρση, την προσφυγιά και τον εποικισμό. Ο κόσμος δεν έκρυψε και την έντονη απέχθεια του προς την ανθελληνική πολιτική που ακολουθείται από το Προεδρικό και την προσπάθεια δημιουργίας νέας «κυπριακής εθνικής συνείδησης».
Οι διαδηλωτές πέρασαν το μήνυμα πως οι μονομερείς παραχωρήσεις του Προέδρου στο Κυπριακό, παραβιάζουν τις κόκκινες γραμμές μας και αποκλίνουν από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, και επίσης εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την οικονομική εξαθλίωση που επίκειται, λόγω της αδύναμης οικονομικής

ΩΔΗ ΣΤΟ MEGA CHANNEL ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Το κίνημα «Δεν πληρώνουμε διόδια » έχει γιγαντωθεί, αλλά τα περισσότερα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΥ στην περιοχή τους. Άκρα του τάφου σιωπή.   αναδημοσιευση απο τον pitsiriko

Υπάρχει μόνο ένας λόγος για τον οποίο τα ΜΜΕ προσπαθούν να αποσιωπήσουν ένα γεγονός ή να λοιδορήσουν ανθρώπους που αντιστέκονται: όταν δεν συμφέρει τους ιδιοκτήτες τους. Και πότε δεν συμφέρει τους ιδιοκτήτες τους; Όταν συμμετέχουν ως εργολάβοι στα έργα για τα οποία διαμαρτύρονται οι πολίτες.

Στη χώρα των αρουραίων

Η Ελλάδα παράγει στρατηγούς
 14.000  την τελευταία πενταετία !

Μετά τη μούγκα όλων των συνενόχων στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, μιλάει ο πόντικας που δεν βρίσκει πιά τροφή στις αποθήκες της χώρας:
Η τελευταία απογραφή
εμφανίζει την Ελλάδα να έχει 11.268.500 κατοίκους. Πρώτη στην Υφήλιο σε πληθυσμό η Κίνα με ένα δισεκατομμύριο 337. 722 εκατομμύρια! Και όμως η αχανής Κίνα έχει λιγότερους στρατηγούς από την Ελλάδα, όπως και η στρατηγοκρατούμενη Τουρκία, που έχει 71.517.100 κατοίκους...
Κρατηθείτε στη καρέκλα σας
-όσοι δεν είσαστε "ανώτατοι"- στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια...

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ...

Εμπαιγμός και εντυπωσιοθηρία από την κυβέρνηση.
Ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει να παρέμβει στη Χάγη για το Δίστομο, ενώ η ίδια μπλόκαρε δικαστικές αποφάσεις που δικαίωναν τα θύματα...
ε μια κίνηση εντυπωσιασμού προχώρησε χτες η κυβέρνηση, με την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα θα ασκήσει το δικαίωμα της παρέμβασης στη διένεξη μεταξύ της Γερμανίας και Ιταλίας που εκκρεμεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την αποζημίωση των θυμάτων στη σφαγή του Διστόμου.

"Αγιογραφία" Παπουτσή απο Μπουμπούκο...


Απο:tasos

Τζάμπα καθόμαστε και γράφαμε τόσες αναρτήσεις για την απαράδεκτη, φασιστική ενέργεια του ΠΑΣΟΚ, και του Παπουτσή να φτιάξουν φράχτη στον Εβρο.

Βγήκε το ΛΑΟΣ και δια στόματος Μπουμπούκου (Δείτε το βίντεο) έβαλε τα πράγματα στην θέση του μην αφήνοντας καμιά αμφιβολία και στον πιο άσχετο για την ακολουθούμενη μεταναστευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Αλήθεια, θα θέλαμε να ξέραμε πώς θα αισθανόταν ο Παπουτσής ακούγοντας τον Αδωνη Γεωργιάδη –με τις γνωστές απόψεις του- να του κάνει την «αγιογραφία» και μάλιστα από το βήμα του κοινοβουλίου τους. 
 
 

Σύντροφοι… η πορεία προς τη δίκαιη κοινωνία δεν έχει σταματημό

Σύντροφοι, έγινε και αυτό. Αυξήθηκε και το Φ.Π.Α. κατά 5%. Όλα αυξάνονται εκτός οι μισθοί των χαμηλότερων στρωμάτων. Επιπλέον η «αριστερή» μας Κυβέρνηση δεν πρότεινε και δεν υιοθέτησε κανένα αντισταθμιστικό μέτρο. Και παρόλο που λένε ότι τα αντισταθμιστικά μέτρα είναι θέμα χρόνου, αυτά δεν αποφασίστηκαν παράλληλα με την αύξηση του Φ.Π.Α. Και δεν φτάνει όλο αυτό, οι «υπερασπιστές» του απλού λαού, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ ψήφισαν πρόσφατα τα οικονομικά μέτρα που επίσης πλήττουν τη μεσαία τάξη και τα κατώτερα στρώματα. Κατά τ’ άλλα από τη μια το ΑΚΕΛ είναι το κόμμα του λαού και από την άλλη το ΔΗΚΟ διαμαρτύρεται για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Η υποκρισία στο ζενίθ.

Αλληλεγγύη στον Παναγιώτη Βήχο


Υπογραφές από πολίτες, φορείς, πολιτικές οργανώσεις, από κάθε ελεύθερο άνθρωπο  

Σε νέα δίωξη εναντίον του Παναγιώτη Βήχου προχώρησε ο Εισαγγελέας Εφετών, με κατηγορίες που συνδέονται με τη σκευωρία που εξυφάνθηκε εναντίον του, μετά την καταγγελία του ιδίου και της Αθηνάς Βήχου για κυκλώματα σωματεμπορίας και καταναγκαστικής πορνείας στο νησί της Σαντορίνης το 1998, και τον μακρόχρονο δικαστικό μαραθώνιο που ακολούθησε. Η δίκη θα γίνει στο Κακουργιοδικείο, στη Λουκάρεως, στις 16 Φεβρουαρίου 2011. Οι πολίτες και οι φορείς που υπογράφουμε αυτή την διαμαρτυρία, ζητούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης εις βάρος του Παναγιώτη Βήχου. Υπογραφές ΕΔΩ  

ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ

Άλλη μια νύχτα συγκρούσεων έζησε η Κερατέα, καθώς οι κάτοικοι εξακολουθούν να αντιστέκονται στη δημιουργία ΧΥΤΑ. Οδομαχίες με αστυνομικούς, κυνηγητό και δακρυγόνα
Νέα επεισόδια σημειώθηκαν, χθες τη νύχτα, στην Κερατέα μεταξύ κατοίκων που αντιδρούν στη δημιουργία ΧΥΤA και αστυνομικών.
Η ένταση ξεκίνησε, γύρω στις 10.30 το βράδυ, ωστόσο κλιμακώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν μια ομάδα νεαρών συγκρούστηκε με αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να τους απομακρύνουν.

Τα επεισόδια έληξαν, λίγο μετά τις 1.30 τη νύχτα.

ΔΡΟΜΟΣtv

Ανοιχτή συνέλευση στο χώρο πολιτισμού @Ρουφ (Κωνσταντινουπόλεως 10 & Ανδρόνικου 18, Γκάζι), θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/1/2011, στις 7μμ, με θέμα τη δημιουργία και λειτουργία του ΔΡΟΜΟΣtv, μιας διαδικτυακής τηλεόρασης των εργαζομένων, των κινημάτων και της αριστεράς. (Δείτε το βίντεο).
Είναι ένα εγχείρημα που προκύπτει σαν ανάγκη λόγω των αποκλεισμών και της παραπληροφόρησης που υφίστανται τα κινήματα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η διαδικτυακή τηλεόραση ΔΡΟΜΟΣtv θα περιλαμβάνει ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις, συνεντεύξεις, εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Μετά τη συνέλευση, θα ακολουθήσει πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης του εγχειρήματος.

Ελληνικά!...άμα... έχω!!!


Το υποκείμενο της Ιστορίας
Του Απόστολου Αποστολόπουλου

Πριν από την Οκτωβριανή Επανάσταση οι αντίπαλοι του σοσιαλισμού είχαν εύκολο το επιχείρημα: Πρόκειται, έλεγαν, για ουτοπίες. Βέβαια επειδή μόνο με τα λόγια δεν γίνεται δουλειά, το κυνήγι των «ουτοπιστών» ήταν στα καθημερινά καθήκοντα της κάθε εξουσίας ενώ, μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, συνέβαλαν αποτελεσματικά και οι σοσιαλδημοκράτες ακολουθώντας πιστά, από τότε, το δρόμο των ρεαλιστικών προσαρμογών.

Η τύφλα της ΕΕ και του Παπανδρέου 
του Σωτ. Κοντογιάννη

"Όταν ένας τυφλός οδηγεί τον άλλο πέφτουν και οι δυο μαζί στο λάκκο" γράφει το Ευαγγέλιο. Ο πίνακας του Bruegel (η Παραβολή των Τυφλών) ήταν αφιερωμένος στην "τύφλα" του κλήρου (αυτό συμβολίζει η εκκλησία στο βάθος), που μαζί με τους ευγενείς αποτελούσε την ανώτερη τάξη της κοινωνίας της εποχής. Και η ανώτερη τάξη οδηγούσε την κοινωνία στον γκρεμό.
Όπως και σήμερα. Και το υπόδειγμα της "τύφλας" είναι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη στο δρόμο του Μνημονίου και των περικοπών -τον δρόμο της "εξυγίανσης" χωρίς να βλέπει καν ότι ο δρόμος καταλήγει απλά στο λάκκο.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΡΩΣΙΑΣ - ΚΙΝΑΣ


ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΣΧΑΣ -ΠΕΚΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Κάποιοι στα βάθη της Σιβηρίας και της Εσωτερικής Μογγολίας της Κίνας γιόρτασαν φέτος διαφορετικά την Πρωτοχρονιά. Την υποδέχτηκαν πανηγυρικά με μπόχα και δυσωδία αργού πετρελαίου, καθώς άνοιγαν τις βάνες ενός αγωγού που άρχισε να μεταφέρει πετρέλαιο από τη ρωσική πόλη Σκοβορόντινα στην κινεζική πόλη Ντανσίνγκ.
Πρόκειται για ένα παρακλάδι τεράστιας οικονομικής και πολιτικής σημασίας του πετρελαιαγωγού Ανατολικής Σιβηρίας - Ειρηνικού Ωκεανού (ESPO), καθώς αναβαθμίζει σε νέα επίπεδα την ενεργειακή συνεργασία του Πεκίνου με τη Μόσχα.

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ;;;


Στις ΗΠΑ για μόνιμη εγκατάσταση ετοιμάζονται να μετακομίσουν τουλάχιστο 3 υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης!

Τουλάχιστο 3 υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.
Οι δύο απέκτησαν πρόσφατα–μέσω υπεράκτιων-κατοικίες στις ΗΠΑ, ενώ ο τρίτος είναι...

Πολιτικό ξεβράκωμα Χρυσοχοΐδη
Του Άρη Θαλασσινού
Ταφόπλακα για τις υπερφίαλες πολιτικές φιλοδοξίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αποτελούν οι βαρύτατες αποκαλύψεις του WikiLeaks γύρω από τρεις συναντήσεις του τέως υπουργού Δημόσιας Τάξης (ή μάλλον… Προστασίας του Πολίτη, όπως μετονομάστηκε στην Οργουελιανή «Νέα Γλώσσα» των κυβερνώντων) με τον τότε Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, στα τέλη του 2009 και τις αρχές του 2010. Η γλοιώδης δουλικότητα του Βοναπαρτίσκου, που συμπεριφέρεται σαν πρόθυμος για όλα βοηθός...

Της φυλακής τα σίδερα...


Από το http://harrytsopanos.blogspot.com/

Ελλαδα:
Η χωρα που καποιοι συλλαμβανονται και κρατουνται αμεσως στο κρατητηριο.
Και...
Καποιοι αφηνονται ελευθεροι και μετα τρεχουν να τους συλλαβουν  σε ξενες χωρες.
Συνηθως οι πρωτοι ειναι οι εχθροι του καθεστωτος.
Οι δευτεροι ειναι οι χρηματοδοτες του.