#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΧΘΕΣ

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΛΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΕΥΡΩΛΑΓΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΣΕΧΤΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ
FREE photo hosting by Fih.gr
του ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΙΜΙΚΗΡΗ
Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι ζούμε σε μια περίοδο φοβερά δύσκολη για όλη την ανθρωπότητα, σε μια εποχή ολομέτωπης επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου για την πλήρη επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση εξαντλεί καθημερινά και αυτό το παλιό Φορτικό Κεϋνσιανό μοντέλο, προσπαθεί να ισοπεδώσει και ομογενοποιήσει τα πάντα. Η κρίση του καπιταλισμού που εκδηλώθηκε τα τελευταία χρόνια με τόσο βίαιο τρόπο αγγίζοντας τους πάντες οδηγεί τις δυνάμεις της συντήρησης σε επιλογές άγριες βαθιά αντεργατικές και αντιλαϊκές. Είναι γεγονός πλέον ότι ο καπιταλιστικός εκσυγχρονισμός στοχεύει σε μία γενικευμένη κοινωνική αντιμεταρρύθμιση και σε νέες μορφές αυταρχισμού.

Στις 14 Γενάρη ανοίγουν τα διόδια σε όλη την Ελλάδα...

«Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ) για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», σημειώνουν οι Γραμματείες με κοινό δελτίο Τύπου τους. Ψήφισμα για την κατάργηση των διοδίων.

Σε κινητοποίηση με άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Ελλάδα, την Παρασκευή 14 του Γενάρη, προχωρούν...

Το Κυπριακό «όμηρος» του αερίου

Γιωργος Δελαστικ
12/1/2011

Εξελίξεις στρατηγικής σημασίας κυοφορούνται γύρω από τη διεθνή θέση της Κύπρου μετά την ανακάλυψη αξιόλογων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) που καθόρισε το Ισραήλ για τον εαυτό του, ερχόμενο σε συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία για την οριοθέτηση των ΑΟΖ τους, αλλά ερήμην του Λιβάνου, που απορρίπτει ήδη τη συμφωνία αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ!!!

Τα χρέη όλων των Δήμων της χώρας
(αναλυτική λίστα)Το συνολικό χρέος των δήμων μέχρι σήμερα φτάνει σε 1.742.135.952 ευρώ. 

greece-salonika.blogspot.com
Τα χρέη του κάθε Δήμου της χώρας ξεχωριστά -όπως προκύπτουν από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος- έχουν ως εξής:
♦ Πειραιώς 131.128.767
♦ Αθηναίων 129.492.613
♦ Ρόδου 61.996.640
♦ Αχαρνών (Αν. Αττικής) 55.248.842

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟ???

ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΡΑΗΛ

 Στη δημιουργία Κοινού Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, υπό την ηγεσία τους και με τη συμμετοχή υπουργών και από τις δύο πλευρές, συμφώνησαν ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ύστερα από πρωτοβουλία του πρώτου.Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού, η πρώτη σύνοδος του νέου αυτού διακρατικού οργάνου προγραμματίζεται να γίνει εντός του επομένου διμήνου.Μάλιστα τονίζεται ότι για το σκοπό αυτό οι δύο πρωθυπουργοί ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, και Αβιγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος επισκέπτεται αύριο την Αθήνα, την προετοιμασία του.

ΠΡΕΖΑ TV

Πολιτική και κοινωνία: Οργανωμένο έγκλημα: Ο κοινός εχθρός μεταναστών και Ελλήνων


Του Πέτρου Αργυρίου (περισσότερα για το συγγραφέα και το έργο στο agriazwa.blogspot.com)

Η ακροδεξιά τους θεωρεί φύρα, επικίνδυνη μαγιά, υπανθρώπους. Με τις «λογικές» της φυλετικής υγιεινής που υπηρετεί επιδιώκει άλλοτε το διωγμό τους και άλλοτε την εξόντωση τους. Η νεοφιλελεύθερη δεξιά (συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ από την εποχή Σημίτη και μετά) τους χρησιμοποιεί ως εμπόρευμα, ως αναλώσιμη πρώτη ύλη για την οικοδομική και την ευρύτερη «οικονομική ανάπτυξη». Όταν αυτοί έχουν εκπληρώσει τον οικονομικό σκοπό τους, τις περισσότερες φορές...

Στη Χάγη οι γερμανικές αποζημιώσεις για το Δίστομο


Δύο μέρες πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το ζήτημα των αποζημιώσεων των οικογενειών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο. 
Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.
Αναφερόμενος στη σοβαρότητα και σημασία του θέματος, καθώς και στον ιδιαίτερο συμβολισμό του, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο πως για την απόφαση της ελληνικής πλευράς έπρεπε να εξεταστούν προφανείς...

O κ. Λίμπερμαν...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Λίμπερμαν είναι αυτός, που, με αφορμή την έκθεση του ΟΗΕ για τις θηριωδίες και τα εγκλήματα των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, το Γενάρη του 2009, είχε δηλώσει ότι η παγκόσμια καταδίκη της θηριωδίας ήταν «υποκριτική», διότι, όπως εξήγησε,
 «ο ισραηλινός στρατός είναι ίσως ο πλέον ανθρώπινος στρατός του κόσμου».Μόνο σε εκείνη την επιδρομή, «ο πλέον ανθρώπινος στρατός του κόσμου» είχε δολοφονήσει 1.500 Παλαιστινίους.
*
Ο κ. Λίμπερμαν είναι αυτός, που, τον Ιούλη του 2009, έδωσε διαταγή να αναρτηθεί...

Παγιδευμένη στα νεοφιλελεύθερα σχήματα...

Και όμως, υπάρχουν άμεσες λύσεις ανάπτυξης
 
Του Νίκου Κοτζιά
  
Μια πρώτη συμβουλή που είχε δοθεί στην κυβέρνηση ήταν ότι θα έπρεπε να οργανώσει ορισμένες ειδικές πολιτικές περιφερειακής και κλαδικής ανάπτυξης. Ότι δεν θα έπρεπε να εξαντληθεί στα δημοσιονομικά. Δυστυχώς, παγιδευμένη στα νεοφιλελεύθερα σχήματα σύμφωνα με τα οποία όλα τα κόβει και τα ράβει η αγορά, δεν έλαβε τέτοιου είδους μέτρα. Ακόμα και αυτή η μεταρρύθμιση για τον Καποδίστρια δεν συνδέθηκε με μια αναπτυξιακή πολιτική για τις περιφέρειες και την διασφάλιση της παραγωγικής ειδίκευσής τους.
Η χώρα διαθέτει ειδικές δυνατότητες στην ναυτιλία, τον τουρισμό, την οικονομία της γνώσης και την οικοδομή. Η κυβέρνηση αντί να στηρίξει αυτούς τους τομείς, προσανατολίζεται, όπως έπραξε και η κυβέρνηση Καραμανλή, στην...