#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

Απόστολος Γκλέτσος "Ας έρθουν να μου βάλουν χειροπέδες"ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ Η ΧΩΡΑ!ΠΗΓΗ: ISKRA
ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΜΕΧΡΙ 35% ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!
ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ! ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η «ΜΑΥΡΗ» ΚΑΙ Η ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
Όλα τα στοιχεία πείθουν ότι η χώρα, πολύ περισσότερο από όσο ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργασιακό κάτεργο, ενώ η εργασιακή τραγωδία συνεχώς επιδεινώνεται!
Μετά τη ΝΕΟΓΑΛ Α.Ε., στην οποία το επιχειρησιακό σωματείο συνομολόγησε, με εκβιασμούς και με ισχυρή μειοψηφική αντίθεση, Ειδική Επιχειρησιακή Σύμβαση για μειώσεις μισθών 10%, πέφτουνβροχή τα αιτήματα από πλήθος επιχειρήσεις, ιδιαίτερα της Βορείου Ελλάδας, για την παράκαμψη των Κλαδικών Συμβάσεων και την υπογραφή Ειδικών Επιχειρησιακών Συμβάσεων μείωσης των μισθών!

Όρος επιβίωσης για το λαό η ανατροπή της κυβέρνησης

Αντικαπιταλιστικό πρόγραµµα πάλης, νικηφόρος αγώνας διαρκείας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ

Δύσκολα έβγαιναν φέτος οι ευχές για τη νέα χρονιά. Πώς να πεις «καλή χρονιά» όταν όλα δείχνουν, ότι εάν συνεχιστεί η ίδια πολιτική, το 2011 θα είναι πολύ πιο µαύρο από το κατάµαυρο 2010; Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι αυτή η κυβέρνηση, αυτή η πολιτική, πρέπει να πέσουν το συντοµότερο δυνατό, έτσι ώστε να ξηλωθεί όλη η αντεργατική επιδροµή, πριν εξουθενώσει την εργατική τάξη και το λαό, για να ανοίξει ο δρόµος για τη συνολική αντικαπιταλιστική ανατροπή, που αναδεικνύεται ολοένα και πιο αναγκαία.

Ο Γιώργος και ο Ερντογάν το ΗΠΑνε καθαρά


Μούδιασε η τουρκική πλευρά μόλις ο Παπανδρέου έθιξε τις παραβιάσεις … ας γελάσω! Χα χα χααααα

Δεν έχουν τον θεό τους αυτά τα «ελληνικά» μέσα ενημέρωσης. Βασιλικότεροι του Βασιλέως, θα μας κάνουν στον τέλος να πιστέψουμε ότι η Τουρκία τρέμει και μόνο στο άκουσμα της λέξης Παπανδρέου…! (να είναι καλά ο Χυτήρης…).

Το Ερζερούμ και οι συμβολισμοί στην εξωτερική πολιτική


"Πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων", είπε κάποτε ο Φρανσουά Μιτεράν.Τον Γάλλο ηγέτη, που ήταν πραγματικός δεξιοτέχνης στους συμβολισμούς, θαύμαζαν πολλοί στο ΠΑΣΟΚ, με πρώτο τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού. Όμως, αν κρίνουμε από τις επιλογές του Γ. Παπανδρέου σε συμβολικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός είτε περιφρονεί αυτή τη βασική αρχή, είτε αρέσκεται σε συμβολισμούς που θα έβρισκαν αντίθετους τους περισσότερους Έλληνες...

Η επερχόμενη σύγκρουση

Άρθρο του σλοβένου φιλοσόφου Σλάβοϊ Ζίζεκ. 
Στις 17 Οκτωβρίου 2010 η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε ότι το πολυπολιτισμικό εγχείρημα απέτυχε. Ας της αναγνωρίσουμε τουλάχιστον ότι κινήθηκε με συνέπεια στη συντηρητική γραμμή της συζήτησης που άνοιξε πριν από δύο χρόνια σχετικά με την «κρατούσα κουλτούρα» (Leitkultur) και υποστήριζε ότι κάθε κράτος βασίζεται σε έναν κυρίαρχο πολιτισμικό χώρο, τον οποίο οφείλουν να σέβονται τα μέλη άλλων πολιτισμών που ζουν σε αυτό.
Θλιβερή κατάσταση πραγμάτων
Αντί λοιπόν τώρα να αρχίσουμε απλώς τη γκρίνια ότι τέτοιες θέσεις συνοδεύουν τον νέο αναδυόμενο ρατσισμό στην Ευρώπη, θα έπρεπε να στρέψουμε...

Οι επιλογές της σημερινής κυβέρνησης... ως προς τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων τραπεζών...

Πολιτικές επιλογές και πολιτικά αποτελέσματα
 
Του Νίκου Κοτζιά
  
Η κυβέρνηση εμφάνισε την πολιτική που ακολουθεί, δηλαδή τα μέτρα που συμφώνησε με τον ξένο παράγοντα, ως μονόδρομο. Σε αυτό το επιχείρημα, πρόσθεσε και ένα δεύτερο: υποστήριξε και υποστηρίζει, ότι ο μονόδρομος, εφόσον εφαρμοστεί με συνέπεια, δηλαδή χωρίς τις αντιστάσεις των εργαζόμενων και τις κινητοποιήσεις των πολιτών, θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Συνολικά, η κυβέρνηση στηρίζει την πολιτική της επιβίωση στο τρίπτυχο «Μονόδρομος. Αποδοχή του με τα χέρια κάτω. Έξοδος από την κρίση». Σε αυτό το τρίπτυχο θεμελιώνεται η λάθος και άδικη πολιτική της. Δημιουργούνται τα αδιέξοδα για την Ελλάδα.

Πετρέλαιο στο Αιγαίο... Αξίζει τον κόπο???

Το τελευταίο δίμηνο τα γνωστά παπαγαλάκια των καναλιών προπαγανδίζουν, με συνωμοτικό ύφος και κλείσιμο του ματιού στους τηλεθεατές, πως υπάρχουν κάποια τεράστια και μυστικά αποθέματα πετρελαίου στο Αιγαίο που θα λύσουν όλα μας τα οικονομικά προβλήματα. 
Σχέδιο νόμου για τα ελληνικά κοιτάσματα πετρελαίου. Αυτό στην επικοινωνία και τη ζαχαροπλαστική το ονομάζουμε στρώσιμο φύλλου. Η κυβέρνηση/νοικοκυρά απλώνει το φύλλο με τα γνωστά παπαγαλάκια, προκειμένου να μπορέσει μετά να βάλει τη γέμιση...

Το πασόκ στον δρόμο χωρίς επιστροφή


Καθώς όλο και περισσότερο γίνεται φανερό ότι οι πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού και της ομάδας που έχει συγκροτήσει για να κυβερνάει τον τόπο δεν οδηγούν σε καμία λύση και ακόμα περισσότερο επιταχύνουν τη διαδρομή προς τη χρεωκοπία των πάντων, πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν φτάσει στην κρίσιμη γραμμή.

Όσο και αν κάποιοι επιχειρούν εντέχνως να αποστασιοποιηθούν στα λόγια από τις επιλογές Παπανδρέου, η ψήφος εμπιστοσύνης που παρέχουν δεν πρόκειται να τους εξασφαλίσει ικανό άλλοθι όταν και εάν το ΠΑΣΟΚ υποχρεωθεί να επιστρέψει εντός των ορίων που ορίζονται από τον ιδεολογικοπολιτικό του χαρακτήρα.


Θα αρθεί και το απόρρητο της θυρίδας;


Φίλος που μέτρησε πόσα «απόρρητα», κεκτημένα και διασφαλισμένα της αστικής κοινωνίας έχουν κατατριφθεί σε χρόνο ρεκόρ, στο όνομα της αποπληρωμής των δανειστών και της διάσωσης των προνομίων της κυρίαρχης τάξης, μου είπε τα εξής:


-Πάρε ό,τι έχει στη θυρίδα. Μετά από τη κατάρρευση κάθε κεκτημένου των εργαζομένων και του λαού αρχίζει η κατάρρευση και των προνομίων της κατώτερης αστικής τάξης και των παρατρεχάμενων της.


Μιας και δεν ανήκω σε καμιά από τις παραπάνω κατηγορίες ούτε έχω τίποτα να κρύψω, δεν έδωσα βάση.

Αυτός όμως συνέχισε την επιχειρηματολογία.

-Ενόψει της πτώχευσης δεν θα ρωτήσουν αν είναι νόμιμα αυτά που έχεις εκεί αλλά ό,τι έχεις θα το… "κουρέψουν" όσο θέλουν, δηλαδή περίπου θα το κατάσχουν! Υπεράνω όλων η σωτηρία της πατρίδος δεν είπαν; Ε, αυτό θα κάνουν!

-Για συνέχισε του λέω.

-Να, με πρόσχημα τη πάταξη της φοροδιαφυγής και του παράνομου πλουτισμού θα νομοθετήσουν τη κατάργηση του ιδιωτικού απόρρητου των θυρίδων των τραπεζών και θα αρχίσουν να τις ανοίγουν όλες. Όλες ουδεμιάς εξαιρουμένης. Γιατί πού ξέρουν αυτοί ποιος έχει τι σε κάθε θυρίδα και αν εσύ ο θεόπτωχος δεν κρύβεις μια κλεμμένη και μιζαδόρικη περιουσία μέσα σε αυτή;

Θα αρθεί και το απόρρητο της θυρίδας;

 
Φίλος που μέτρησε πόσα «απόρρητα», κεκτημένα και διασφαλισμένα της αστικής κοινωνίας έχουν κατατριφθεί σε χρόνο ρεκόρ, στο όνομα της αποπληρωμής των δανειστών και της διάσωσης των προνομίων της κυρίαρχης τάξης, μου είπε τα εξής:

-Πάρε ό,τι έχει στη θυρίδα. Μετά από τη κατάρρευση κάθε κεκτημένου των εργαζομένων και του λαού αρχίζει η κατάρρευση και των προνομίων της κατώτερης αστικής τάξης και των παρατρεχάμενων της.


Μιας και δεν ανήκω σε καμιά από τις παραπάνω κατηγορίες ούτε έχω τίποτα να κρύψω, δεν έδωσα βάση.


Αυτός όμως συνέχισε την επιχειρηματολογία.


-Ενόψει της πτώχευσης δεν θα ρωτήσουν αν είναι νόμιμα αυτά που έχεις εκεί αλλά ό,τι έχεις θα το… "κουρέψουν" όσο θέλουν, δηλαδή περίπου θα το κατάσχουν! Υπεράνω όλων η σωτηρία της πατρίδος δεν είπαν; Ε, αυτό θα κάνουν!

-Για συνέχισε του λέω...

Τίμησαν την μνήμη Τεμπονέρα, έκραξαν τον Κατσιφάρα


Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πολιτικό μνημόσυνο του Ν. Τεμπονέρα. Ο κόσμος προερχόταν, κυρίως, απ' τις τάξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, έντονη ήταν, όμως, η παρουσία τοπικών στελεχών του ΜΠΑΤΣΟΚ και της ΠΑΣΠ. Υπήρχαν, όχι σε οργανωμένο μπλοκ, κι άτομα του α/α χώρου. Οι τέως, νυν κ.λπ. δήμαρχοι, νομάρχες και πάει λέγοντας... αποδοκιμάστηκαν έντονα απ' τους παρευρισκόμενους την ώρα που κατέθεταν στεφάνια. Μετά τη λήξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι το Παράρτημα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν από απόσταση και μερικοί ασφαλίτες ( εντοπίστηκαν 2 ) και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ ακολούθησαν από παράλληλους δρόμους την πορεία. Στην πορεία φωνάχτηκαν συνθήματα για την κρίση αλλά κι αντιφασιστικά.

Η πληροφόρηση είναι απ’ το indymedia patras ενώ όπως βλέπουμε και στο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας «λούστηκε» χοντρό κράξιμο από τον κόσμο που εκφράστηκε με κύριο σύνθημα «Έξω οι Τροϊκανοί».

ΟΣΕ:ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!! ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ


ΠΡΕΖΑ TVΜπορεί ο υπερχρεωμένος ΟΣΕ να επιχειρεί να εισέλθει σε τροχιά εξυγίανσης με σημαντικές περικοπές δρομολογίων, «ψαλίδι» σε μισθούς και επιδόματα, αλλά και υποχρεωτικές μετατάξεις για τους εργαζομένους που περισσεύουν, αυτό όμως δεν εμποδίζει τη θυγατρική ΓΑΙΑΟΣΕ να υπογράφει συμβάσεις με ιδιώτες για τη φύλαξη σιδηροδρομικών χώρων με δαπάνες δεκάδων χιλιάδων ευρώ.Την ώρα που πολλοί εργαζόμενοι στον ΟΣΕ ετοιμάζονται να μεταταγούν ως φύλακες σε άλλους φορείς του Δημοσίου, η διοίκηση της εταιρείας ΓΑΙΑΟΣΕ αναζητώντας προσωπικό για τη...

Κλείνει ο εύκολος κύκλος των μικρών ... έτοιμη και η Πορτογαλία για ΔΝΤ !


Όπως φαίνεται είναι πλέον θέμα ημερών η Πορτογαλία να υπαχθεί και αυτή με την σειρά της στον "Μηχανισμό στήριξης" της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Όπως διαβάζουμε σήμερα στην Ελευθεροτυπία "Η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες χώρες της ευρωζώνης εντείνουν τις πιέσεις τους προς την Πορτογαλία να προσφύγει στο μηχανισμό διάσωσης της Ε.Ε και του ΔΝΤ, ώστε να σταματήσει η εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη".

Προς το παρόν έχουν αρχίσει τα γνωστά πλέον παιχνίδια...

Ζεσταίνουν τις μηχανές τους τα τρακτέρ

Παραδοσιακά ο Ιανουάριος και κυρίως ο Φεβρουάριος είναι μήνες αγροτικών κινητοποιήσεων. Απ' οτι φαινεται η παράδοση θα συνεχιστεί και φέτος.
Με συλλαλητήρια από τις 24 έως τις 29 Ιανουαρίου ανοίγει η αυλαία των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Σήμερα έγινε πανελλαδική οργανωτική σύσκεψη των μελών της...

Οι αγρότες προβάλλουν τα γνωστά αιτήματα του κλάδου ενώ ανάμεσα στα λοιπά αιτήματα συγκαταλέγονται, το πάγωμα των τιμολογίων της ΔΕΗ, η απαγόρευση δια νόμου των κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε κατοικίες τους, για οφειλές μέχρι 300.000 ευρώ, και η μη πληρωμή προστίμων όσον αφορά τις άδειες των γεωτρήσεων.
ΠΑΣΥ στη Λάρισα, και αποφασίστηκαν αποκλεισμοί δημοσίων κτιρίων της Αγροτικής Τράπεζας, των γραφείων του ΕΛΓΑ κ.α. ενώ η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από την πορεία τους.
Πηγή:Thiva-Hellas

Το δικαίωμα της μετανάστευσης και ο φράχτης στον Έβρο


του Λευτέρη Ριζά

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρ. Παπουτσής  - μετά τη φοβερή επιτυχία που είχε σημειώσει ως υπουργός Ναυτιλίας, όταν οι καθημερινοί και αποτελεσματικοί  έλεγχοι του στο εφοπλιστικό κεφάλαιο είχαν αποδώσει 82 νεκρούς στο ναυάγιο του «ΣΑΜΙΝΑ ΕΞΠΡΕΣ» - σκέφτηκε να λύσει και το πρόβλημα της εισόδου λαθρομεταναστών από τον Έβρο. Το σκέφτηκε από εδώ, το σκέφτηκε από εκεί και κατέληξε σε μια παραλλαγή του ανάλογου τοίχου που βρήκε σαν λύση ο Τζ Μπούς στα σύνορα Μεξικού – ΗΠΑ.

Για να προλάβω κάθε παρεξήγηση: διαχωρίζω τους μετανάστες σε «λαθρομετανάστες» και σε «νόμιμους».Μερικοί θέλουν να μην καταλαβαίνουν τη διαφορά, να μιλάνε μόνο για μετανάστες. Βέβαια αν καλέσουν για δείπνο ή «πάρτυ» σπίτι τους 10 φίλους και «πλακώσουνε» άλλοι 50 απρόσκλητοι να δω τότε πώς θα τους αποκαλέσουν: «προσκεκλημένους»  ή «απροσκάλεστους». Νόμιμοι είναι αυτοί που πάνε να εργαστούν σε μια ξένη χώρα στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της δικής τους και της χώρας υποδοχής. Με «συμβόλαιο». Όπως π.χ. οι Έλληνες...

ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ!


Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΞΙΝΟΥΧΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!
Tην ώρα που οι τιμές των τροφίμων εξαιτίας της αχαλίνωτης κερδοσκοπίας, εκτοξεύονται στα ύψη διεθνώς και ιδιαίτερα στη χώρα μας, ο εφιάλτης των διοξινούχων τροφίμων έχει καθίσει πάνω από την Ευρώπη και τρομοκρατεί τους πολίτες. Σημειώνουμε ότι οι διοξίνες συνιστούν απευθείας καρκινογόνα ουσία και η μόλυνση με αυτές είναι, σχεδόν, αμετάστρεπτη.
Το κακό με τα διοξινούχα τρόφιμα ξεκίνησε από τη Γερμανία και...
 

Κιμπάρηδες...

...οι φρίτσηδες!
Χαρίζει τα χρέη του Αφγανιστάν η Γερμανία... ξοδιάστηκαν οι φίλοι μας οι Γερμανοί...

Όπως ανακοίνωσε σήμερα σε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν o Guido Westerwelle η Γερμανία προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του Αφγανιστάν χαρίζει όλα τα χρέη που έχει αυτό στη Γερμανία και ανέρχονται στο ιλλιγγιώδες ποσό των...17 εκ $ ή 13,1 εκ €... ξοδιάστηκαν πάλι οι φίλοι μας οι Γερμανοί!! Θα το αντέξει άραγε η οικονομία τους;


Αλιεύθηκε από το taxalia