#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Η επερχόμενη πείνα: Οι τιμές-ρεκόρ του φαγητού και ένας κόσμος «σε κίνδυνο»


 Απο: ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ
Κοινωνικές εκρήξεις, γεωπολιτικές εντάσεις, διεθνής πληθωρισμός και αυξανόμενος υποσιτισμός για τους φτωχούς του κόσμου αναμένεται να είναι οι επιπτώσεις των ολοένα αυξανόμενων τιμών στα διατροφικά προϊόντα σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
«Μπαίνουμε σε περίοδο υψηλού κινδύνου» λέει ο Abdolreza Abbassian, επικεφαλής οικονομολόγος του...

ΝΙΚΟΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ 8/1/1990.ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ....ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ !!!

                                                                                                                                                                     
Η Δολοφονία
Ο Γιάννης Καλαμπόκας, τότε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, ήταν ο επικεφαλής μίας ομάδας τραμπούκων που είχε συσταθεί στην Πάτρα με τις ευλογίες της κυβέρνησης, με σκοπό το σπάσιμο των καταλήψεων. Στην ίδια ομάδα ήταν επίσης και οι Μαραγκός, Σπίνος και Γραμματίκας, όλοι μέλη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας.
Στις 8 Ιανουαρίου 1991, στις 19:30 περίπου η ομάδα αυτή εισέβαλλε στο 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πατρών. Οι τραμπούκοι, αφού χτύπησαν---

Το διατροφικό σκάνδαλο είναι διαρκές
Πάνω που ησυχάσαμε (;) από τις τρελές αγελάδες και τα διοξινούχα κοτόπουλα, μας έρχεται κατακούτελα η νόσος των πτηνών, ήρθαν τα καρκινογόνα ηλιέλαια, και σήμερα μαθαίνουμε για το νέο διατροφικό σκάνδαλο με διοξίνες γερμανικής προέλευσης αυτή την φορά. 

Δεν θα αναφερθούμε με λεπτομέρειες σ’ αυτό –άλλωστε είναι γνωστές- και θα σταθούμε στο βασικό συμπέρασμα. Ο χορός των διατροφικών σκανδάλων δεν έχει σταματημό.

Φάτε τα σκατά του καπιταλισμού


Εφιαλτικές διαστάσεις προσλαμβάνει το νέο διατροφικό σκάνδαλο με τις διοξίνες. Οι καρκινογόνες αυτές ουσίες, ξεκινώντας από τις ζωοτροφές, έχουν μολύνει άγνωστο αριθμό κτηνοτροφικών μονάδων και χιλιάδες ζώα σφάζονται ανηλεώς προκειμένου να μην φτάσουν στα πιάτα μας.
Όταν παρατηρούνται αντίστοιχα κρούσματα στην Ελλάδα, σπεύδουμε να ενοχοποιήσουμε τη διαλυμένη και διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, μαθαίνουμε ότι οι προηγμένες χώρες δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς περιείχαν 3.000 τόνοι ζωοοτροφών, ότι πολλές κτηνοτροφικές μονάδες και εργοστάσια δεν είναι καν καταγεγραμμένα και ότι τις ανεξέλεγκτες διοξίνες, 77 φορές πάνω από τα ανεκτά όρια, τις έχουν φάει ήδη οι Βρετανοί υπό μορφήν μαγιονέζας και Κύριος οίδε ποιοι άλλοι και σε ποια μορφή.

Δημόσια υγεία: Στον έρωτα και τον πόλεμο


Του Πέτρου Αργυρίου


¨Όσα περισσότερα σας κάνουμε, τόσο λιγότερο φαίνεται να πιστεύετε ότι μπορούμε να σας κάνουμε”

Joseph Mengele, Ναζί άγγελος του θανάτου και ιατρικός πειραματιστής

Πρόσφατα είδαμε μέσα από τα wikileaks να γίνεται ευρύτερα γνωστός ένας ιατρικός πειραματισμός της Pfizer σε παιδιά με μηνιγγίτιδα στο Kano της Νιγηρίας.1 Φαντάζομαι ότι ήταν πολλοί αυτοί που ένιωσαν την επίθεση στον ανθρωπισμό τους και αρκετοί από αυτούς επιδίωξαν να ξεχάσουν το συμβάν, θεωρώντας το απλά μια μεμονωμένη εκτροπή. Τα πράγματα όμως δεν έχουν έτσι. Το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα υπήρξε ένα μικρό φυτώριο...

Γενναιόδωρες οι τράπεζες στα κυβερνητικά κόμματα της Γερμανίας

Τη χρονιά της νομισματικής κρίσης επέδειξαν ιδιαίτερη γενναιοδωρία προς τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους οι τράπεζες, οι ασφαλιστικοί όμιλοι και οι επενδυτικές εταιρείες.

Η χρηματοδότηση των κομμάτων συνιστά μια σημαντική πτυχή της λειτουργίας του κοινοβουλευτικού συστήματος. Δωρεές, χορηγίες και άλλου είδους παροχές από πρόσωπα και επιχειρήσεις προς τους πολιτικούς σχηματισμούς συνιστούν τον κανόνα ακόμη και σε χώρες, όπου ο κρατικός κορβανάς συντηρεί με τα χρήματα των φορολογουμένων τα κόμματα. Σε ποιο βαθμό η συναλλαγή αυτή επηρεάζει τις επιλογές των κομμάτων, είναι κάτι που δεν μπορεί να διευκρινιστεί πλήρως. Θεωρείται πάντως βέβαιο ότι πολλές επιχειρήσεις, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και σύνδεσμοι ιδιαιτέρων συμφερόντων είναι πεπεισμένες πως οι δωρεές τους θα έχουν -αν μη τι άλλο- μεσοπρόθεσμα θετικές συνέπειες.

ΟΙ Χριστιανοδημοκράτες έλαβαν τη μερίδα του λέοντος

Εφιάλτης το 2010, κόλαση το 2011


Του Γιώργου Δελαστικ

Nα πάει στον αγύριστο και να μην ξανάρθει ποτέ χρονιά φριχτή σαν το 2010 είναι η ευχή που θα ήθελαν να ανταλλάξουν οι Έλληνες. Πέρσι τέτοιες μέρες, ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, την οποία με τόσες ελπίδες για καλύτερη ζωή είχαν εκλέξει θριαμβευτικά, θα οδηγούσε την Ελλάδα στη μεγαλύτερη εθνική ταπείνωση και στο μεγαλύτερο διεθνή διασυρμό της σύγχρονης ιστορίας της και τον ελληνικό λαό στη μεγαλύτερη οικονομική μιζέρια μετά τη ναζιστική Κατοχή.

Δημόσια υγεία: Το βρώμικο παιχνίδι των μεταλλαγμένωνΤου Πέτρου Αργυρίου


Γενετικά τροποποιημένος οργανισμός ονομάζεται εκείνος του οποίου το γονιδίωμα έχει τροποποιηθεί με την τεχνητή εισαγωγή σε αυτό γονιδίων από διαφορετικούς οργανισμούς. Η ¨γονιδιακή επέμβαση¨ αυτού του τύπου γίνεται είτε με τη χρήση πλασμιδίων ή ιών ως κομιστών των γονιδίων είτε με το βομβαρδισμό κυττάρων με το ¨gene gun¨ (γονιδιακό όπλο). Το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης είναι ένας οργανισμός με διαφορετικό γονότυπο ή και φαινότυπο (τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του) όπως π.χ., η εισαγωγή ενός γονιδίου μέδουσας σε ωάρια πιθήκων είχε ως αποτέλεσμα να γεννηθούν πίθηκοι που φωσφόριζαν ελαφρά.

Το βρώμικο παιχνίδι των μεταλλαγμένων και η συμβολή των wikileaks στο ξεσκέπασμά του


(περισσότερα για το συγγραφέα και το έργο του στο http://agriazwa.blogspot.com- μεγάλο κομμάτι της έρευνας προέρχεται από το επί τέσσερα χρόνια αδημοσίευτο βιβλίο του συγγραφέα Θανάσιμες Θεραπείες)

Οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (genetic modified organisms-GMOs) παρέμεναν μια θεωρητική δυνατότητα μέχρι το 1973 όταν οι Cohen και Boyer δημιούργησαν τον πρώτο μεταλλαγμένο οργανισμό. Σήμερα, οι δυνατές...