#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Πόσο μαλάκες είμαστε;


Οποιος ενδιαφέρεται και έχει το χρόνο ας ρίξει μια ματια στο link. Τα νούμερα ασφαλώς και δεν είναι αληθινά αλλά "τρέχουν" σε καθεστώς προσομοίωσης. http://www.economist.com/content/global_debt_clock
Πόσο αναξιοπρεπείς και υποδουλωμένος πρέπει να είναι κάποιος ώστε να έχει συνεχώς αυτή τη συμπεριφορά διατηρώντας και επεκτείνοντας όλες τις ιδιότητες μιας συνεχούς συνάρτησης από το μαθηματικό λογισμό; 
Αναρωτιόμουν για ποιο λόγο τα μέλη μίας ολόκληρης κοινωνίας (όχι βέβαια στο σύνολό τους αλλά ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών), δέχονται να τους αποκαλούν κοπρίτες, ανίκανους, μαλάκες, μάτσο αγράμματων και αδαών...

Αν η υποκρισία ήταν εργόχειρο... θα έφτανε να περιφράξεις ολόκληρη τη χώρα


 Αν η υποκρισία ήταν εργόχειρο... θα έφτανε να περιφράξεις ολόκληρη τη χώρα! Ετσι τιτλοφορείται η φωτογραφική σύνθεση που παραθέτουμε και βρήκαμε στο indymedia.
Ο τίτλος απευθύνεται, φυσικά στον Χ. Παπουτσή και έχει σχέση με την απόφαση του υπουργού Μπάτσων και Καταστολής να φτιάξει ένα τοίχος στον Εβρο για να εμποδίσει –υποτίθεται-, τους κυνηγημένους από τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές –που σε αρκετές περιπτώσεις συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση-, να βρουν καταφύγιο στην χώρα μας.

O κόσμος στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα: Σημαντικές αλλαγές.

Ασία ,ένας γίγαντας.
Ασία , ένας γίγαντας.

Οι γίγαντες της Ασίας ενισχύονται ενώ διατηρούν τις διαφορές τους.

Στη τελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα καθώς και στη πρώτη του 21ου, ξεδιπλώθηκε μια μεγάλη μετακίνηση πλούτου και ισχύος από τη Δύση προς την Ανατολή. Μετακίνηση που δημιουργεί αμφιβολίες κατά πόσο η σημερινή κρίση είναι παγκόσμια κρίση. Διότι όλοι οι δείκτες δείχνουν περισσότερο να είναι μια κρίση της Δύσης. Η ύφεση διέτρεξε τις δικές της οικονομίες, και ορισμένες όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, συνεχίζει να τις διατρέχει. 

Η Ιστορία της υποδούλωσης σου


Η ωμή αλήθεια γύρω από την εκμετάλλευση των ανθρώπινων κοινωνιών από τους εξουσιαστές που, μέσα στους αιώνες, αυτοπροσδιορίζονται ως "ιδιοκτήτες της ανθρωπότητας" (χωρίς αυτό να αποτελεί κανενός είδους υπερβολή).

Μια σύντομη αφήγηση της εξέλιξης των ανθρώπινων κοινωνιών, δοσμένη με τρόπο τέτοιο, ώστε να καταφέρει να "αφυπνίσει" ακόμα και τον πιο πειθήνιο και "δουλικό" υπηρέτη του συστήματος.


Κεντρικός στόχος του βίντεο είναι να δείξει πως
αυτό που μας πλασάρουν ως ελευθερία είναι μια αόρατη φυλακή, μια κατάσταση διαρκούς εκμετάλλευσης της ανθρώπινης δημιουργικότητας (που παράγει κέρδη και εξουσία για τα μεγαοαφεντικά του πλανήτη) και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ελευθερία.

Κβαντική Καρυάτιδα


Ν. Λυγερός
Η διεκδίκηση της Καρυάτιδας δεν πρέπει να είναι μόνο παθητική. Η αναμονή σε τέτοια θέματα είναι επικίνδυνη. Όπως το προτείναμε και σε προηγούμενα άρθρα, πρέπει να αναδείξουμε την ελληνική τεχνογνωσία στον αρχαιολογικό αλλά και στον τεχνικό τομέα. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προτείνουμε την αντικατάσταση του γνήσιου με ένα αντίγραφο ελληνικής παραγωγής, για να μην υπάρξει έλλειψη στο British Museum. Όμως από την πλευρά του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, αυτή η πρόταση δεν αλλάζει τίποτα. Γι’ αυτόν τον λόγο σκεφτήκαμε ότι θα πρέπει να το ενισχύσουμε με μια καινοτόμα προσπάθεια. Η ιδέα έχει ως εξής. Η μουσειολογία προβλέπει τώρα ένα κενό στη θέση της Καρυάτιδας που βρίσκεται στην Αγγλία. 

Aπάντηση από 2 αγράμματους και αδαείς χωριάτες , Κολοκοτρώνη και Καραϊσκάκη , στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ΓΑΠ.

Από πολλά  blog  και εφημερίδες ο "κύριος" αντιπρόεδρος φέρεται να δήλωσε σε ομιλία του στην Οξφόρδη μεταξύ άλλων. Αντιγράφω από το http://news247.gr  το σχετικό κομμάτι.
Χαρακτήρισε τους Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821, ένα "μάτσο αγράμματους και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι γι' αυτό το λόγο (επειδή ήταν αγράμματοι) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία.
Τη στάση που τήρησε  η άρχουσα τάξη της Αγγλίας εκείνη την περίοδο νομίζω δε χρειάζεται να την αναφέρω. ΄Ομως θα απαντήσουν στον αντιπρόεδρο 2 αγράμματοι.
Το απόσπασμα που διαβάζετε είναι από το βιβλίο του ΤΑΣΟΥ ΒΟΥΡΝΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. σελίδα 192. 
Αν ψάχνεις το λόγο κ . αντιπρόεδρε που στην κρίσμη στιγμή σώθηκε η επανάσταση θα τον βρεις σε αυτό το απόσπασμα. 

Ο Πάγκαλος και ο ρόλος του


Κανονικά δεν έπρεπε να δίνουμε την παραμικρή σημασία σ’ αυτόν τον ελεεινό χουλιγκάνο της πολιτικής. Κανονικά δεν έπρεπε να βρίσκεται όχι στο προσκήνιο, αλλά ούτε καν ανάμεσά μας. Η όλη διαδρομή του χαρακτηρίζεται από κατάπτυστες συμπεριφορές, φασιστική νοοτροπία, θρασύτητα και αλητεία. Είναι προσβολή και να τον ακούς και να τον βλέπεις. Όμως αυτό τον ρόλο του ανέθεσαν, αυτόν υπηρετεί με πάθος και ικανοποίηση. Τον ρόλο του αποπροσανατολιστή, που τραβάει τα φώτα των πρόθυμων ΜΜΕ από τα πραγματικά φλέγοντα θέματα στην αθλιότητα των κατά καιρούς δηλώσεών του. Και γι αυτό δεν τον κουνάει κανείς. 

ΜΕΓΑΛΕ ΥΠΟΥΡΓΕ" ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ".....

Χ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ: "O ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ"

 

ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΒΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ!!! 

 

 

 

Χρέωσαν σε δημοτική επιχείρηση 3.000 ευρώ για αγορά γυναικείων εσωρούχων!...

Από το "Παπατζήδες"
  

Δείτε γιατί πραγματικά λέμε το κράτος μπουρδέλο! Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικού blog, Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης εκτός από την αγορά σωλήνων και άλλων υλικών που έχουν σχέση με τις δραστηριότητές της ασχολείται κατά όπως φαίνεται και με άλλες αγορές. Υπάρχει τιμολόγιο που είναι... περασμένο στα βιβλία τής επιχείρησης για αγορά κόκκινων... γυναικείων εσωρούχων αξίας 3.000€!!!
Πρόκειται
για την...
 ΔΕΥΑΓ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Γρεβενών) και την είδηση έχει το τοπικό ιστολόγιο aetos το οποίο καλό θα ήταν να παρουσιάσει και το τιμολόγιο, γιατί είναι δύσκολο να γίνει πιστευτή μια τέτοια είδηση. Εύλογα αναρωτιέται κάποιος αναγνώστης "μα είναι δυνατόν" και μείς υποψιασμένοι ρωτάμε "δηλαδή το τιμολόγιο έγραφε και το χρώμα;"
http://taxalia.blogspot.com/

Η Τουρκία: Ένας γίγαντας με πήλινα πόδια


Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού    
                       
«Κοινωνίες με ριζικά αποδυναμωμένη και φθαρμένη εθνική συνείδηση, δεν έχουν πεδίο στρατηγικής λογικής, θέτουν σε κίνδυνο την ιστορική τους ύπαρξη, περιθωριοποιούνται στη διεθνή σκακιέρα».
                                           

Αχμέτ Νταβούτογλου
Ο μέντορας του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στοχοποιεί με την ανωτέρω φράση του, κατευθείαν και χωρίς περιστροφές, την ελληνική κοινωνία, που έχει «ριζικά αποδυναμωμένη και φθαρμένη εθνική συνείδηση».

Ντιντής σε απόγνωση παρενόχλησε.... τον Ψωμιάδη!!!


 Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως η νέα χρονιά θα είναι καλή. Γιατί πόσο χειρότερα να γίνουν τα πράγματα;
-Στην εξωτερική  πολιτική της χώρας ο Δημήτρης  Δρούτσας. Η χαριτωμένη, χαμογελαστή  έκφραση που μπορεί να κολλήσει  στον τοίχο όποιον επιβουλεύεται  τη χώρα. Με τις πλάτες βέβαια και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Μην το ξεχνάμε αυτό
-Στο Υπουργείο  Εργασίας η Άννα Νταλάρα, είναι  μια εγγύηση...

Μαγειρεύουμε βλέποντας Τούρκικα μεχρι να βλακέψουμε εντελως

Η ιδιωτική τηλεόραση του τόπου μας δίνει ρέστα ποιότητας.
Οποια ώρα να ανοίξεις και όποιο καναλι να επιλέξεις, έιναι σίγουρο οτι θα πετύχεις κόσμο να μαγειρεύει.
Απο φασολάδα, μεχρι και κότσι ελέφαντα με ίχνη τρούφας περασμένο απο κόκκους γύρης τριαντάφυλλου με οσμή αμπελοφάσουλου και φετα τυρογαρίδας σε.....
σαλτσα κουκουναροκέρασου.
Τα υπόλοιπα, ολο και θα παίζουν καμμιά Τούρκικη υπερπαραγωγή της πλάκας με φουλ κλάμα και καταστάσεις που αν τις παρακολουθούσαμε πριν απο 30 χρόνια θα γελούσαμε μεχρι θανάτου.
Τωρα τα σκουπίδια κάνουν και υψηλά νουμερα τηλεθέασης
Ποσο πιο χαμηλα θα πέσει το επιπεδο μας; 


Sorusu beni anlayabilir böyle biri?
Εvet ya da değil?

Προτείνουμε το κουμπάκι που κλείνει την TV


OXI ALLO KAPBOYNO

Αν έχεις τείχη διάβαινε ...

Άκης Τζάρας
FREE photo hosting by Fih.grΕίμαστε πλέον στην εποχή των συνειδητοποιήσεων. Η αστική τάξη συνειδητά με όλα τα πολιτικά της όπλα επιτίθεται στιςFREE photo hosting by Fih.gr κατακτήσεις του προλεταριάτου. Επειδή όμως η οικονομία δεν είναι αποχωρισμένη από το πολιτικό και νομικό εποικοδόμημα, η ανασύνταξη του αστικού κράτους στη βάση πιο αυταρχικών μορφών είναι ο απαραίτητος πολιτικός όρος για την αναπαραγωγή -λέμε τώρα- του καπιταλισμού. Το τείχος του Έβρου συμπυκνώνει ανάγλυφα όλα τα τείχη που υψώνει η νέα πραγματικότητα στα κύματα των ανέργων και των νεόφτωχων, είναι το ωμό σύμβολο των διαχωρισμών που η αστική κοινωνία παράγει. Το τείχος δεν είναι τίποτα άλλο από την ελληνική εκδοχή της Ευρώπης-φρούριο, αλλά και μια επίδειξη πυγμής του ελληνικού κράτους, μιας πυγμής που όμως αδυνατεί να κρύψει την ολοκληρωτική του χρεοκοπία. Η κυβέρνηση με τόνους ψεμάτων και ρατσιστικής ιδεοληψίας στοχοποιεί τους μετανάστες και χτίζει το τείχος γιατί αναζητά βραχυπρόθεσμα την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας, αλλά ουσιαστικά χτίζει τη συναίνεση στη βάση της πιο αποκρουστικής πρακτικής και ρητορικής. Είναι άλλη μια εκδοχή των σωτήρων της πατρίδας που στήνουν συμμαχίες ποντάροντας στην καθυστέρηση, το φόβο και το ρατσισμό
 

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Κ Υ Π Ρ Ο Υ 22/05/2011


Οι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο Κύπριοι εκλογείς, που την ημέρα των βουλευτικών εκλογών (22 Μα­ΐου 2011) θα βρίσκονται στο εξωτερικό (μόνιμοι κάτοικοι ή επισκέπτες), καλούνται να υποβάλουν δήλωση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος στο εξωτερικό, καθώς και τη χώρα και το εκλογικό κέντρο της επιλογής τους.
Τη δήλωση μπορούν να την συμπληρώσουν ηλεκτρονικά, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα http://www.elections.com.cy/, είτε...
 επικοινωνώντας με τους εκπροσώπους των κομμάτων ή τις πρεσβείες στην χώρα διαμονής των.
Οι εγγραφές γίνονται μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2011