#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Τα ελλειματα του δημοσίου εκτός ελέγχου παγκοσμίως.

Εφιάλτες και σε ΗΠΑ-Ιαπωνία

Όλες οι χώρες έχουν πατήσει φρένο στις δημόσιες δαπάνες και μέσω συννενοήσεων και μηχανισμών προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. Οι χρόνιες στρεβλώσεις όμως που έκαναν πάρτι και αφέθηκαν ελεύθερα να αναπτυχθουν μέσα στο φιλελευθερο οικονομικό συστημα όλων των ανεπτυγμένων χωρών, δεν θα διορθωθούν εάν πρώτα δεν.....

Στείλτε τους στην Κρεμάλα!!!


Πάνε να περάσουν ως νόμιμη πράξη την καταπάτηση ελληνικής γης ή ακόμα και νησιού στις Κυκλάδες!!!


Εισήγηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανάβει το πράσινο φως σε κάθε είδους καταπατητές, με το σκεπτικό ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ιδιοκτησία στα Κυκλαδονήσια, αφού εκεί το ελληνικό κράτος δεν ...

Μάλλον δεν θα προλάβετε να τα μαζέψετε και να εξαφανιστείτε σαν τουρίστες…


…μετά τις θέσεις της Pimco
Και είστε γελασμένοι αν νομίζετε πως δεν θα
λογοδοτήσετε σε λαϊκά δικαστήρια, για τα χρήματα του ελληνικού λαού που προσφέρατε στις τράπεζες… για τις συντάξεις και τους μισθούς που περικόψατε…
Η Λαϊκή οργή δεν θα είναι σαν αυτή της Αργεντινής…
Κατάντια… 

Κάτι ιδέες ...Μέχρι τώρα ξέραμε για σωματεία και συλλόγους που ιδρύονται για να εξυπηρετήσουν «ευγενείς σκοπούς» είτε για να δραστηριοποιηθούν για κοινωνικά ζητήματα κλπ. Τώρα μάθαμε ότι ιδρύονται και σωματεία έχοντας αποκλειστικό σκοπό τα μέλη τους να «δέρνουν πολιτικούς».

Όχι δεν κάνουμε πλάκα. 

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ 11ΜΗΝΟ!ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ! ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ!
ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΩΡΑ!
Εδώ και αρκετό καιρό, κάθε μήνας που περνάει, φέρνει όλο και πιο μαύρες ειδήσεις, σχετικά με τις προοπτικές του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως αυτό λειτουργεί σήμερα.
Καταρχήν, τα πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αποτυπώνουν μια άνευ προηγουμένου φυγή καταθέσεων, από τις ελληνικές τράπεζες προς τις τράπεζες άλλων χωρών της Ευρωζώνης, και όχι μόνο. Από τις αρχές του χρόνου, καταθέσεις συνολικού ύψους, € 29,1 δις έχουν «αποδημήσει» κατακρημνίζοντας το συνολικό ποσό των καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών στα € 208,6 δις.

ΑΚΡΙΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑ
Ακριβότερο χρήμα για όλες τις κατηγορίες των δανείων προγραμματίζουν οι τράπεζες, ενώ στο προσκήνιο επανέρχονται τα εφιαλτικά σενάρια για «Αργεντινοποίηση» της Ελλάδας, αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και απώλεια τμήματος των καταθέσεων.
Οι τραπεζίτες βρίσκονται στα όρια νευρικής κρίσης, καθώς διαπιστώνουν ότι με την πάροδο του χρόνου οι δανειολήπτες αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις στις πιστωτικές κάρτες και τα δάνεια να έχουν σκαρφαλώσει σε επικίνδυνα όρια, ξεπερνώντας σε ορισμένες τράπεζες ακόμη και το 40% επί των συνολικών χορηγήσεών τους.

Έκτακτη είδηση: Το πασόκ έλυσε οριστικά το μεταναστευτικό!http://personal.pblogs.gr/files/125852-Drut_kolczasty_cm01.jpg

Εθνικό πανεπιστήμιο και εθνική στρατηγική

e-mail
 
Ν. Λυγερός

Η συμβολή του Ποντιακού στον ελληνισμό δεν περιορίζεται στο συμβατικό πλαίσιο της προσφυγιάς. Υπάρχουν πλούσια νοητικά σχήματα που δεν έχουν εξεταστεί ακόμα και δεν είναι απαραίτητα λόγω άγνοιας. Ένα από αυτά αφορά τη σχέση που υπάρχει μεταξύ εκπαίδευσης και στρατηγικής.

Συν 2 ο λαός, μείον 4 οι βιομήχανοι


«Μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με μεγαλύτερη ασφάλεια, με περισσότερη εμπιστοσύνη, με αυτοπεποίθηση (...). H χρονιά που έρχεται, το 2011, είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών. Είναι χρονιά δημιουργίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και ενότητας. Είμαι και θα είμαι κοντά στα καθημερινά προβλήματά σας. Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ ότι μαζί θα τα καταφέρουμε. Εύχομαι σε όλους μία χρονιά υγείας και προόδου. Και στο μέλλον να θυμόμαστε το 2011 ως χρονιά δημιουργίας. Δημιουργίας της Ελλάδας που μας αξίζει, της Ελλάδας που δικαιούνται τα παιδιά μας. Χρόνια πολλά».

Κύπρος: Κοντά στις 2.000 οι εκκρεμείς υποθέσεις αγνοουμένων

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται 1.970 υποθέσεις αγνοούμενων Ελληνοκυπρίων δήλωσε σήμερα ο Ξενοφώντας Καλλής από την Διευρευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ).

«Πρόκειται για τεράστιο αριθμό» σχολίασε ο ίδιος. «Κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από την πορεία των ερευνών» δήλωσε στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό ΡΙΚ o Ξ. Κάλλης


Όπως ανέφερε ο Ξ. Κάλλης αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εκσκαφές στον Πενταδάκτυλο και την Καρπασία καθώς και σε ελεύθερες περιοχές της Κύπρου με σκοπό τον εντοπισμό οστών αγνοούμενων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον ίδιο από το 2005 έως σήμερα έχουν ταυτοποηθεί και παραδοθεί στις οικογένειες τους τα λείψανα ή μέρος αυτών, 170 Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων, 39 39 πεσόντων και 54 Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων.


Πηγή:Πρέζα TV

Προμηνύεται λαϊκό ξέσπασμα!

Γράφει ο Καφενόβιος

Το 2011 ξεκινά με μπαράζ ανατιμήσεων σε όλα τα είδη διατροφής, λόγω αύξησης του ΦΠΑ από 11% σε 13%. Ολα γίνονται ακριβότερα: καθημερινές μετακινήσεις με ταξί και μέσα μεταφοράς, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, υπηρεσίες υγείας, εισιτήρια κινηματογράφων κ.λπ.
Οσο για το «καλάθι της νοικοκυράς», θα αδειάσει ακόμη περισσότερο, αφού ο νέος συντελεστής επηρεάζει όλα τα είδη διατροφής που πωλούνται στα ράφια των σουπερμάρκετ, στους φούρνους, σε κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία κ.λπ.

Χρωσταμε σε οσους ηρθαν και περασαν...σ'αυτους που θα περασουν...κριτες θα μας δικασουν "οι αγεννητοι νεκροι". Καλο κουραγιο...Καλη χρονια.


Καναβούρης Κ.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, μόνο ένα πράγμα μπορούμε να ευχηθούμε για την καινούργια χρονιά: Καλό κουράγιο.
Να το ευχηθούμε με όλη μας τη δύναμη και στον εαυτό μας και σε όλους τους άλλους
. Ή μάλλον καλύτερα θα ήταν να μην το ευχηθούμε, αλλά να το υποσχεθούμε έτσι που το "καλό κουράγιο" να μην είναι...

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ....

Ο Μύθος της Ανάπτυξης σε συνθήκες νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησηςτου ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΟΥ
Η ευρωπαϊκή ιστορία του 16ου, 17ου και 18ου αιώνα καταγράφει ως προοδευτικό το κίνημα των δυνάμεων της ανατροπής και της αστικής μετεξέλιξης του παρακμασμένου κοινωνικοοικονομικού συστήματος του δυτικού Φεουδαρχισμού και της «ελέω θεού» Μοναρχίας. Ένα κίνημα που ολοκληρώθηκε με τη γαλλική επανάσταση του 1789 και στη συνέχεια έγινε παγκόσμιο και πολιτογραφήθηκε ως καπιταλιστικό σύστημα.

Το Δόγμα του ΣΟΚ, και η άνοδος του Καπιταλισμού της καταστροφής

                                                 
 ΠΗΓΗ: ΠΡΙΝ (19-12-2010)
του Σπ. Κότσια
 Τα εμπροσθοβαρεί μέτρα του κ Παπακωσταντίνου τα οποία υπαγορεύτηκαν από το πρώτο Μνημόνιο που υπέγραψε η Ελληνική Κυβέρνηση  με την τρόϊκα δεν στάθηκαν ικανά να βγάλουν τη χώρα από την κρίση όπως διαβεβαίωναν το λαό.

Τώρα μας λένε ότι χρειάζεται να παρθούν και άλλα μέτρα και ζητούν από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους νέες θυσίες για να σωθεί η χώρα από την πτώχευση και την καταστροφή.

Το τέλος του «τέλους της ιστορίας»Από το "Δρόμο" 31/12/2010

Το ζοφερό έτος 2010, κατά κάποιον τρόπο, άρχισε τρία χρόνια πριν. Την άνοιξη του 2007. Όταν ο Αμερικανός πολίτης κ. Τζόνσον (ή ο ιρλανδικής καταγωγής κ. Ο’Μπράιαν ή ο Αφροαμερικανός κ. Γουίνστον, δεν έχει τόση σημασία) πήρε ειδοποίηση κατάσχεσης του ενυπόθηκου ακινήτου του για τις δόσεις του δανείου που καθυστερούσε να πληρώσει. Άλλο ένα ακίνητο εντάχθηκε στα χιλιάδες, στα εκατομμύρια ακίνητα που είχαν συσσωρεύσει οι αμερικανικές τράπεζες. Ακίνητα που έμειναν αζήτητα και απούλητα για μήνες, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι τιμές τους.

Η μεσαία αποσυμπίεση της τάξης……..

Η μεσαία τάξη είναι η βαλβίδα αποσυμπίεσης………… η ψευδαίσθηση της ασφάλειας…..
Δανεικά όνειρα και ονειρώξεις……..
Δημοκρατία, διαβάζω το συμφέρον μου κοιτάω εφημερίδα…….. οι μαυρόκαττοι λιγοστοί και άρρωστοι
Ο εθνικός κορμός διαπρέπει στις πλάτες των εξημερωμένων που τους κοιτάει με σάλια και δέος…….
Κουφάλες του εθνικού κορμού…………. Γεμάτες σάλια και πίσσα………

Η μεσαία τάξη είναι η βαλβίδα αποσυμπίεσης………. Η ψευδαίσθηση της ευτυχίας χωρίς ευδαιμονία……
Το ατομικό σύμπαν που κυριεύει τα πάντα…….. ανίκανο να δει πέραν του αυτονόητου……. Ανίκανο να δει πέραν του αδιανόητου…………. Το ατομικό σύμπαν καλύπτει τα πάντα…………. Και όλα τα βλέπει………… όλα τα βλέπει μέχρι την άκρη της κουφάλας…………. Και μετά σκοτάδι……….
Ο εθνικός κορμός θεριεύει………….. σε ενώνει, σε προστατεύει μέσα στις κουφάλες του……. Γεμάτες σάλια και πίσσα…………  κολλάς, κολυμπάς……. Πνίγεσαι και κοχλάζεις……………. Αλλά ανοίγει η βαλβίδα και ο εθνικός κορμός ανασαίνει……………..
Η μεσαία τάξη είναι το μεσαίο δάκτυλο…………..  αναλόγως πως το χρησιμοποιείς………

http://osr55.wordpress.com/

EUROGENDFOR -Σύντομα στην Ελλάδα για να κατευνάσει τις λαϊκές αναταραχές και τα φαινόμενα εξέγερσης

H ειδική ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη, EUROGENDFOR (EUROpean GENDarmerie FORce) έρχεται σύντομα στην Ελλάδα για να κατευνάσει τις λαϊκές αναταραχές και τα φαινόμενα εξέγερσης που συνοδεύουν τη δυσαρέσκεια του κόσμου για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα στρατό που έχουν στη διάθεσή τους τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και μπορούν να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να φανεί ότι στα φαινόμενα καταστολής της εξεγέρσεων δεν αναμειγνύεται...