#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Η υπεροχή του... καπιταλισμού

Του Σαντιάγκο Αλμπα Ρίκο 
 
Ας δούμε πρώτα απ' όλα τι δεν είναι καπιταλιστική κρίση.

*Το ότι 950 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από πείνα αυτό δεν είναι καπιταλιστική κρίση.

*Το ότι υπάρχουν 4,75 δισεκατομμύρια φτωχοί σε όλο τον κόσμο, αυτό δεν είναι καπιταλιστική κρίση.

*Το ότι υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο άνεργοι σε όλο τον κόσμο, αυτό δεν είναι καπιταλιστική κρίση.

*Το ότι πάνω από το 50% του παγκόσμιου οικονομικά ενεργού πληθυσμού εργάζεται σε επισφαλείς συνθήκες, αυτό δεν είναι καπιταλιστική κρίση.

*Το ότι 45% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε νερό, αυτό δεν είναι καπιταλιστική κρίση.

ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΖΕΙΣ


Οι αναμάρτητοι του 2010!!

  Η κυβερνητική προπαγάνδα εστιάστηκε από την αρχή σε τρεις πυλώνες:
α) την ειλικρίνεια, εντιμότητα και κοινωνική-δημοκρατική συνείδηση της κυβέρνησης. 
β) την αναξιοπιστία της χώρας.
γ) την συνυπευθυνότητα-συνενοχή των πολιτών για την κατάσταση της χώρας.
 Δέκα πέντε μήνες διακυβέρνησης ήσαν υπεραρκετοί για να τους συνειδητοποιήσουμε.
Να τους αναλύσουμε. Να τους αποδεχτούμε ή να τους απορρίψουμε.
  Στο ίδιο διάστημα η κυβέρνηση έπαιξε σε διάφορα ταμπλώ. Επαιξε με πιστόλια
και τραπέζια. Με τιτανικούς και χρεωκοπίες. Με απειλές, εκβιασμούς και διλήμματα.

Στην πράξη τι κάνουμε σύντροφε;

Να το δούμε συγκεκριμένα. Εξαρτάται ποια πράξη εννοείς.
Υπάρχει πχ η πρόσθεση κι η συγκόλληση ετερώνυμων δυνάμεων με διαφορετικό πρόγραμμα, με πρόσκαιρα εκλογικά οφέλη, που σπανίως εκφράζει μια ευρύτερη δυναμική και καταλήγει σε ένα αποτέλεσμα που είναι μικρότερο κι απ’ το άθροισμα των προηγούμενων μερών.

Κλασικό παράδειγμα ο χώρος του συν, με τις σαρανταπέντε τάσεις του κι εξήντα συνιστώσες. Και δεν είναι τυχαία η σημειολογική σύμπτωση με το όνομά του (συν) που είναι το σύμβολο της πρόθεσης...

1959-2011: 52 años de la Revolución Cubana!

Ο καπιταλισμός των ζόμπι και η αναβίωση του αντί–διαφωτισμού


 Απο ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ
του Στ. Καπάκου
Ο Κρούγκμαν σε ένα από τα πρόσφατα άρθρα του στους Times της Νέας Υόρκης εξανίσταται με την στάση του Ομπάμα, ο οποίος με πρόσχημα την κρίση υποχώρησε στους ρεπουμπλικάνους δίνοντας παράταση στις φορολογικές ελαφρύνσεις των πλουσίων. Όλο το τελευταίο διάστημα ο γνωστός νομπελίστας ασκεί κριτική στον Ομπάμα επειδή ενδίδει στις πιέσεις της αμερικανικής...

Όργιο προσλήψεων – αποσπάσεων στο γραφείο του υπουργού Υγείας


Πέρα από κάθε φαντασία είναι ο ρυθμός πρόσληψης συμβούλων στο γραφείο του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου και των υφυπουργών.
Στο γραφείο του κ. Λοβέρδου έχουν τοποθετηθεί πάνω από 40 συνεργάτες και ειδικοί σύμβουλοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αποσπασμένοι από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Ε.Βενιζέλος: Η «αναθεώρηση» των κομμάτων πιο σημαντική από την αναθεώρηση του Συντάγματος

Η «αναθεώρηση» των κομμάτων είναι πιο σημαντική από την αναθεώρηση του Συντάγματος, σύμφωνα με άρθρο του Ευάγγελου Βενιζέλου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα www.aixmi.gr.
 
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζει ότι δεν φταίει το Σύνταγμα αλλά τα κόμματα και πως δεν μπορείς να έχει αποκέντρωση του κράτους αν δεν έχεις αποκέντρωση του κόμματος. Επισημαίνει, δε, πως μέσα σε αυτό το σύστημα σκέψης θα δούμε και το θέμα του εκλογικού συστήματος στη Βουλή και την τοπική αυτοδιοίκηση. "Αν δεν έχεις λειτουργία του κόμματος, οργανωμένη, ελεγχόμενη, θεσμική, μπορείς να πας στην κατάργηση του σταυρού προτίμησης ή σε...

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 10.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟ 2010. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ


Από τα επίσημα κρατικά στοιχεία....
Περισσότεροι από 10.000 νεκροί στο Αφγανιστάν, είναι ο θλιβερός απολογισμός της χρονιάς που πέρασε. Εξ αυτών, οι νεκροί πολίτες φτάνουν το ποσοστό του 20%, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα ακριβή στοιχεία που αφορούν στον πόλεμο και τα θύματά του, το βράδυ της Κυριακής. Το 2010...8.560 άνθρωποι - πολίτες, αστυνομικοί και αντάρτες - έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, οι οποίες ξεκίνησαν το 2001, μεταξύ αφγανικών και διεθνών στρατιωτικών δυνάμεων και ανταρτών Ταλιμπάν.

Η Ευρώπη του γερμανογερμανικού άξονα


Το 2010 ενίσχυσε την ηγεμονία του Bερολίνου, αλλά το 2011 η κρίση απειλεί να περάσει από την περιφέρεια στον πυρήνα της Ευρωζώνης

Του Πετρου Παπακωνσταντινου

Αν τα διεθνή περιοδικά αναδείκνυαν όχι το πρόσωπο, αλλά τη χώρα του 2010, η Γερμανία θα κέρδιζε χωρίς συναγωνισμό. Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση εδράζεται στο τρίγωνο Βρυξέλλες - Στρασβούργο - Λουξεμβούργο, που φιλοξενούν την Κομισιόν, το Ευρωκοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αντίστοιχα. Στο εξής θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα μιας Ευρώπης, όπου οι κρίσιμες αποφάσεις θα λαμβάνονται στο τρίγωνο με κορυφές το Βερολίνο, έδρα της γερμανικής καγκελαρίας, τη Φρανκφούρτη, όπου φιλοξενείται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.... 

Τι γράφει ο γερμανόφωνος τύπος για την Ελλάδα σήμερα

Ο φράχτης στα ελληνοτουρκικά σύνορα για την ανάσχεση λαθρομεταναστών έκανε την Ελλάδα πρωτοσέλιδο στο γερμανικό τύπο, ενώ μία εφημερίδα αναφέρεται διεξοδικά στη νέα χρονιά και τα νέα μέτρα και τις περικοπές.

«Η Ελλάδα απειλεί με την κατασκευή φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία», «Φράχτης στα ελληνοτουρκικά σύνορα». Με αυτούς και άλλους παρόμοιους τίτλους ο γερμανικός τύπος αναφέρεται από...

ΓΑΠ:επίσκεψη-προσκύνημα (;) στο λίκνο του κεμαλισμού, το Ερζερούμ...

Ο Γιώργος Παπανδρέου τις πρώτες ημέρες του 2011 σχεδιάζει να παραβρεθεί σε συνέδριο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο θα λάβει χώρα στο λίκνο του κεμαλικού καθεστώτος και ιδεολογίας, στο Ερζερούμ! Ο Έλληνας πρωθυπουργός, από το σημείο που ο Μουσταφά Κεμάλ απεργάστηκε την καταστροφή του Μικρασιατικού ελληνισμού, θα μιλήσει για τις… ελληνοτουρκικές σχέσεις.

2011: Έτος θυελλωδών ανέμων και ρήξεων...

Του Θύμιου Παπανικολάου
http://www.resaltomag.gr/
  
Ο χρόνος που έφυγε θα περάσει στην ιστορία σαν ο χρόνος της κατοχικής βαρβαρότητας των μαφιών του χρήματος και των ανδρεικέλων τους.
Ο χρόνος που έφυγε
σφραγίζει ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά και κοινωνικά δράματα της ελληνικής ιστορίας.
Τίποτα δεν άφησαν όρθιο οι δυνάστες,
οι ληστές και τα δωσίλογα ιερατεία τους: φρενοβλαβής λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, ασύλληπτη και αυθάδης κοινωνική αναλγησία, εθνικά...

1 χρόνος agwnas.com – 35 χρόνια ΔΚΚΦ ΑΓΩΝΑΣ!


Αγαπητοί συμφοιτητές/τριες,

Η Δ.Κ.Κ.Φ ΑΓΩΝΑΣ σας εύχεται μια ευτυχισμένη Νέα Χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα και πρόοδο. Είθε το 2011 να φέρει ελευθερία στην πατρίδα μας, την απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων, την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και την πλήρη εφαρμογή του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Εχουμε χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα


  Η είδηση που μας δίνει ο Χρήστος Ζέρβας στην σημερινή «Ελευθεροτυπία» είναι εφιαλτική και μόνο σε καθεστώτα στυγνής δικτατορίας θα μπορούσες να την συναντήσεις. Πραγματικά δυσκολεύεσαι να βρεις λέξεις να σχολιάσεις τον τρόπο με τον οποίον το αστικό καθεστώς θωρακίζει το νομικό του οπλοστάσιο χωρίς να κρατάει το παραμικρό πρόσχημα απέναντι στα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα περί αστικής νομιμότητας.

Αναδημοσιεύουμε
το κείμενο –με δικές μας υπογραμμίσεις- και αναρωτιόμαστε: Αν αυτό το καθεστώς που έχουμε σήμερα δεν είναι χούντα, τότε τι είναι;

Φτωχοί σε χρήμα, πλούσιοι σε χιούμορτης Γεωργίας Λινάρδου


«Τα καψούρικα της κρίσης», το νέο CD του Γιώργου Παπανδρέου που αναμένεται να σπάσει ταμεία με δύο ολοκαίνουρια hits: «Στο άδειο μου ταμείο» και «Ο Αλμούνια βγήκε παγανιά»! Κυκλοφορεί από την PASOK Records!
Πώς ξορκίζουμε την κρίση; Φυσικά με χιούμορ! Διότι, όπως λέει και ο σοφός λαός, το ψωμί τρώγεται καλύτερα με ζάχαρη παρά με πιπέρι. Και αφού ψωμί γιοκ (ακόμη και το γουρουνάκι κουμπαράς αδυνάτισε λόγω... αφαγίας), ας προτιμήσουμε τη ζάχαρη της δημιουργίας. Οσο για την παραπάνω διαφήμιση, μην ψαρώνετε... τα τραγούδια ούτε που ακούγονται!

Οriginal αποκαλύψεις μόνο - ''Eλληνική'' Αστόρια, Nέα Υόρκη, Ομογένεια Β. Αμερικής... Τα καλά, τα κακά και τα άσχημα

«Φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας»

(Σε αυτό το Blog, ότι γράφεται είναι ΓΕΓΟΝΟΣ που δεν ''σηκώνει'' αμφισβήτηση)
''Λέω παραμύθια να ξορκίσω το κακό, να γίνουν όλα μαγικά μ' έναν χορό...''
Tα βράδυα είναι ατέλειωτοι, αιώνες μαζεμένοι μέσα στον ύπνο τον βαθύ, πολυταξιδεμένοι.
'Αλλοι γυρνάνε με το νου και άλλοι στα εμπόδια άλλοι ψηλά αρμενίζουνε κι έχουν φτερά στα πόδια.
Κι εγώ που θέλησα πολλά, έμεινα με τα λίγα μα γρήγορα συνήθισα τα νιάτα μου τ' ατίθασα,
έπλασα κόσμο μυστικό και μπήκα σε λημέρι ξέχασα τις αγάπες μου, που μου 'στησαν καρτέρι.
Να 'σαι μονάχoς σου θα πει, να είσαι αντρειωμένος, να μη σε πιάνει πανικός, ούτε και ο ίδιος ο θεός.
Αλλιώς, στα πάγια κολλάς, σέρνεσαι, βρίζεις και πονάς αγάπες σε κυκλώνουνε και στο μαντρί σε χώνουνε...

Σαν τίτλος:
Τα όργια (οι ''θεοφοβούμενες'' κι ''ευλογημένες'', πάνε χεράκι-χεράκι...)
ή ''των ρασοφόρων του Βαρθολομαίου το κάγκελο''


Τα ψώνια του Ευριπίδη στα βόρεια προάστια … συνοδεία αστυνομικού!!!

Τι κι αν ο ελληνικός λαός πεινάει, βιώνοντας ουσιαστικά μόνο αυτός την κρίση, οι πολιτικοί μας συνεχίζουν αμέριμνα τα χόμπι τους!!! Στην προκειμένη περίπτωση ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης συνεχίζει απτόητος το shopping therapy στα βόρεια προάστια των Αθηνών και πιο συγκεκριμένα στην Κηφισιά!

Αγέρωχος και απτόητος, ο πρώην υπουργός είναι η προσωποποίηση... 

ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ

Αφιερωμένο, σε όλους όσοι...

...επιλέγουν να εθελοτυφλούν ακόμα και δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν το προφανές, ότι ζούμε μια νέα υποδούλωση κι υπό το καθεστώς μιας κατοχικής κυβέρνησης, που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σ' ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα προς χάριν των τραπεζών, των "θεσμικών" λαμόγιων, των κρατικοδίαιτων "επιχειρηματιών" και γενικά όλου εκείνου του ληστοσυρφετού που έφερε τον λαό μας και την πατρίδα μας στα γόνατα.
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣΤο πραγματικό δίλημμα.

Μόνον οι αθεράπευτα ανόητοι δεν μπορούν πλέον να διακρίνουν το προφανές: το μοντέλο της ελληνικής εκπόρνευσης είναι το πρώτο "μετακαπιταλιστικό" πείραμα στο ευρωπαϊκό έδαφος.
Η Ελλάδα επιλέχθηκε ως ο αδύναμος κρίκος μιας αλλαγής παραδείγματος, μιας αντιστροφής των πόλων μητρόπολης - περιφέρειας. Η "γενική διάνοια", που αντικαθιστά πλέον την ζωντανή εργασία ως κύρια πρόσοδος υπεραξίας, απαιτεί τη δημιουργία "ασιατικών" εργασιακών μοντέλων και στην Ευρώπη: το μοντέλο....

Με εκβιασμούς στρώνουν το έδαφος για νέα μέτρα


Να ανοίξουν τα βιβλία του δημόσιου χρέους, στοιχειώδες δημοκρατικό αίτημα
Με το ενδεχόµενο των πρόωρων εκλογών τον Απρίλη θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να επιβάλει τα ακραία αντιλαϊκά µέτρα που ζητούν κεφάλαιο, ΔΝΤ και ΕΕ για να εκταµιευτεί η τέταρτη δόση του δανείου, ύψους 15 δισ. ευρώ. Ήδη τα παπαγαλάκια του Μαξίµου έχουν αρχίσει να σείουν απειλητικά το ενδεχόµενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες σε µια προσπάθεια οι κοινωνικές αντιδράσεις να παραµείνουν καθηλωµένες και υποτονικές. Στην πραγµατικότητα ακόµη και να ήθελε ο...

Ξυπνάτε!


Μετά  από 2 ανεβάσματα στο θέμα  http://redwildwind.blogspot.com/2010/12/1994-2010.html  ήρθε η ώρα να συμπληρωθεί το παζλ. Η υποβάθμιση της παιδείας  και η μετατροπή των νέων ανθρώπων από το νηπιαγωγείο ακόμη  http://redwildwind.blogspot.com/2010/11/blog-post_247.html  μέχρι και την τριβάθμια εκπαίδευση, σε  πειθήνια όργανα των καπιταλιστών , εργαζόμενους χωρίς διάθεση αντίστασης, μοιρολάτρες, ατομιστές, μικροδιεφθαρμένους, γίνεται με πολύ συγκεκριμένα βήματα απολύτως στοχοπροσηλωμένα.
Με το συγκεκριμένο ανέβασμα ολοκληρώνεται το τρίπτυχο, θεωρώντας ότι είναι αρκετά για να βγάλετε τα αναγκαία συμπεράσματα. Επαναλαμβάνω όσο κι αν γίνομαι κουραστικός. 

"ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ"


Ευθεία επίθεση του δημοσιογράφου Φίλιππου Συρίγου κατά του άρτι επιστρέψαντος στη δημοσιογραφία βουλευτή και πρώην υφυπουργού Γιώργου Λιάνη.
Αφορμή ένα άρθρο του Λιάνη όπου «αφελώς» ανέφερε: «Η Ελλάδα τις τελευταίες της μεγάλες στιγμές τις έζησε και τις χρωστά στον αθλητισμό. Οπως και να το κάνουμε, οι τελευταίες μεγάλες στιγμές της Ελλάδας και της Αθήνας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.

Moody’s: «Βλέπει» σκηνές… Αργεντινής στις τράπεζες!

moodys_logo
Σκηνές από το παρελθόν της Αργεντινής, με τους εξαγριωμένους καταθέτες που έχασαν σε μια νύχτα το 75% των χρημάτων τους, προβάλλει στο μέλλον της Ελλάδας το τμήμα αναλύσεων του οίκου Moodys (Moodys Analytics). Η έκθεση με προβλέψεις για τον επόμενο χρόνο προδιαγράφει ως σχεδόν βέβαιη την αποτυχία των πολιτικών του μνημονίου και προχωρά σε ανατριχιαστικούς παραλληλισμούς Ελλάδας-Αργεντινής.
Σύμφωνα με την έκθεση, για την Ελλάδα και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης τα σκληρά προγράμματα λιτότητας δεν θα είναι αρκετά για να αντιμετωπισθεί...

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΚΑΣΤΑ


Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Η πρόταση μου για την δημιουργία Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης με Πρωθυπουργό και Υπουργούς τεχνοκράτες είχε ορισμένες πολιτικές αφετηρίες, αυτονόητες για τις ώριμες Δημοκρατικά χώρες. Ακολούθησε μια παράλληλη πρόταση του κ. Μητσοτάκη που κινήθηκε σε μια λογική κάλυψης μεν του κενού αλλά στα πλαίσια συντήρησης των
τελματικών για την χώρα ισορροπιών και όχι υπέρβασης τους.

Μποναμάς της κυβέρνησης σε Αγιον Ορος - Βατοπέδι

Χριστουγεννιάτικο «δωράκι» 2.250.000 ευρώ πήραν από τον κρατικό προϋπολογισμό οι μονές του Αγίου Ορους τη στιγμή που το δώρο Χριστουγέννων μισθωτών και συνταξιούχων της χώρας ψαλιδίστηκε λόγω μνημονίου. Τα μέτρα λιτότητας και οι αυστηρές επιταγές της τρόικας για περικοπές των δημόσιων δαπανών φαίνεται ότι δεν κατόρθωσαν να «παραβιάσουν» το... κατοχυρωμένο με αυτοκρατορικά χρυσόβουλα άβατο των κρατικών χρηματοδοτήσεων στις ήδη πάμπλουτες μονές του Αγίου Ορους.

Ετσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη …

Οι 700 Θεσπιείς…

γράφει ο oldboy

Πριν 2.490 χρόνια, το έτος 480 π.χ. οι Έλληνες αντιστάθηκαν στους Πέρσες του Ξέρξη. Στη μάχη στα στενά των Θερμοπυλών αντιτάχτηκαν ηρωικά και θυσιάστηκαν 700 παλικάρια.
Δεν αναφέρω τους 300 Σπαρτιάτες, γιατί απλά αυτοί κάμανε την «δουλειά» τους και καρπώθηκαν ούλη τη δόξα, ενώ τα original αλάνια τα λησμόνησαν, όλοι? Όχι βέβαια! Τους τιμούνε στους Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα
Όταν λοιπόν οι Πέρσες κατηφόριζαν για να καταλάβουν την Ελλάδα...