#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ OΙ 22 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟYΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟ 2011!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 22 «ΒΑΣΙΚΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ»ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ!
ΟΡΙΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ SPREADS!

Δείτε τη λίστα


Με κοινή απόφασή τους την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, όρισαν του 22 Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην αγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου για το 2011.

Το 2011, έτος Τιμής και Αντίστασης!...Γράφει ο Δευκαλίων

Για όλους τους αξιοπρεπείς ανθρώπους, το 2010 θα μείνει στην μνήμη τους σαν το έτος της ντροπής και υποτέλειας!
Ήταν το έτος που το νέο-ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και η περί αυτόν ηγετική ομάδα, κατάφεραν να μας πιάσουν όλους στον ύπνο και να στείλουν την χώρα μας στα νύχια του ΔΝΤ.
Κανείς μας δεν θα μπορούσε να πιστέψει, πέρσι τέτοιες ημέρες, ότι ήταν δυνατόν να βρίσκονταν εκλεγμένη Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία είτε βάσει συνειδητού πολιτικού σχεδιασμού, είτε βάσει ανοησίας και παντελούς έλλειψης σχεδιασμού, θα κατέληγε γονυπετής να ζητάει την οικονομική βοήθεια του ΔΝΤ και της ΕΕ. Και στη συνέχεια να εφαρμόζει, προκειμένου να λάβει την οικονομική βοήθεια που ζήτησε, τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα προγράμματα του ΔΝΤ.

ΠΑΓΚΑΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

   Είναι γραφτό της πολιτικής οικογένειας των Παγκάλων  να δύουν βουτηγμένοι σε ένα πολιτικό αλτσχάιμερ.  Πρώτος διδάξας ο παππούς Πάγκαλος τα έβαλε με τις μίνι φούστες. Ο εγγονός του ακολουθεί κατά πόδας. Βρήκε τον ένοχο του Ελληνικού Ξεπεσμού. Είναι για αυτόν οι  Δημόσιοι Υπάλληλοι και Λειτουργοί.

   Φανερά ενοχλημένος που δεν κατάφερε να πετύχει τον πολιτικό διορισμό της γυναίκας του στη θέση της Δημάρχου (θεωρώντας ότι του και της το χρωστάει η Ιστορία), αριβίστας που φτύνει εκεί που έγλυφε...

Δεν έχει ευχές! Αγώνα έχει!


http://i1237.photobucket.com/albums/ff480/LeeJun_tk/vip/Happy-New-Year-2011.jpg
 Κατεβάζουμε επιτέλους την καλύτερή μας ενδεκάδα το νέο έτος για....


 1.  Να στείλουμε την τρόϊκα στον διάολο
 2.  Να στείλουμε το πασόκ να της κάνει παρέα
 3.  Να ξαποστείλουμε και την νδ, να τριτώσει το καλό
 4.  Να καθήσουμε τα κόμματα εξουσίας στο σκαμνί
 5.  Να σκουπίσουμε μια κι΄ έξω τα σκουπίδια των ΜΑΤ κτλ
 6.  Να καθαρίσουμε δημόσιο, πανεπιστήμια, ΔΕΚΟ από τα δικομμασκατά
 7.  Να κάνουμε σε Προβόπουλους, Δασκαλόπουλους και Σία, τζα!
 8.  Να βάλουμε βρωμόχερο στα κανάλια-οχετούς
 9.  Να περιλάβουμε τους εργατοπατέρες της πασκε και δακε
10. Να δώσουμε τέλος στην φρίκη του φασισμού/ναζισμού στην Ελλάδα
11. Να φέρουμε τα...κάτω πάνω, γιατί σαν πολύ κάθησαν όλα τα καθήκια πάνω μας


Λαέ μπορείς, μπορείς να απελευθερωθείς! 

Νέο πακέτο στήριξης των τραπεζών - Θα περιλαμβάνει εγγυήσεις 30 δισ.

Επιδιώκοντας να αποτρέψει κάθε συστημικό κίνδυνο που θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών από διεθνείς οίκους αξιολόγησης, το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει ένα νέο πακέτο στήριξης των τραπεζών. Θα περιλαμβάνει πρόσθετες εγγυήσεις 15-20 δισ. ευρώ, που θα δώσουν τη δυνατότητα στις ελληνικές τράπεζες να συνεχίσουν να αντλούν την αναγκαία ρυστότητα από την ΕΚΤ.

Πέθαναν στην πείνα για το...ευρώ!


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Δεκαεπτά είναι από χθες οι χώρες της ευρωζώνης. Μια μικρή χώρα της Βαλτικής, η Εσθονία, με πληθυσμό μόλις 1.300.000 κατοίκους, από τους οποίους περίπου 400.000 είναι Ρώσοι, θα έχει ως νόμισμα το ευρώ.

Η δεξιά κυβέρνηση της χώρας... έλιωσε στην πείνα τους Εσθονούς για να τους βάλει στην ευρωζώνη. Εφάρμοσε μια εξοντωτική πολιτική λιτότητας, που καταβαράθρωσε το ΑΕΠ της χώρας κατά 14,1% (!) το 2009, το οποίο είχε ήδη ρίξει κατά 5% το 2008. Μείωσε συνολικά τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων σχεδόν κατά 20%, ενώ στον ιδιωτικό...

Τράπεζες: Αστρονομικά κέρδη και «παιχνίδια κυριαρχίας»...


ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ καταβρόχθισαν δεκάδες τρισεκατομμύρια δολάρια, φέτος παρουσιάζουν τα δεύτερα μεγαλύτερα έσοδα στην ιστορία τους και συνεχίζουν να καταβροχθίζουν...
Ο λόγος, φυσικά, για τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, που βγαίνουν από την κρίση αλώβητες και απίστευτα ενισχυμένες.
ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ αποκαλύφθηκαν τα ποσά που πήραν από το πακέτο «σωτηρίας» της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed, στη διάρκεια της κρίσης, τα περισσότερα από το πακέτο «σωτηρίας» πήγαν στη Citigroup (2.2 τρισ.), ενώ ακολουθούν Merrill Lynch (2.1 τρισ.), Morgan Stanley (2 τρισ.), Bank of America (1.1 τρισ.), Bear Stearns (960 δισ.), Goldman Sachs (620 δισ.), J. P. Morgan Chase (260 δισ.) και Wells Fargo (150 δισ.).
ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ της «Γουόλ Στριτ Τζιόρναλ», πριν από μια βδομάδα, αποκάλυπτε μιαν ακόμη πτυχή των δραστηριοτήτων αυτών των «ευαγών ιδρυμάτων» του καπιταλισμού. Συγκεκριμένα...

ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΩΝ...

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ.ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 ΕΠΙΤΟΚΟΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ «ΑΝΑΙΤΙΑ» ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ !!!


Της Γαληνης Φουρα
ΠΡΕΖΑ TV

 Μία «εργολαβία» καισαρικών πλουτίζει ορισμένους μαιευτήρες, αλλά και οδηγεί τουλάχιστον 20.000 επιτόκους κάθε χρόνο στη χώρα μας «αναίτια» στο χειρουργείο. Οι εκτιμήσεις που προκύπτουν από τις επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος, φωτίζοντας και τα ερωτήματα που προκύπτουν. Πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Επιτροπής Θηλασμού και του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού έδειξε...

Για όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1950-1985...


Μετά από απαίτηση 100αδων Αναγνωστών ξανά δημοσιεύουμε το Άρθρο του φίλου μας JIM-KYM

H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε.
Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή:
περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να
περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο
ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές
έπρεπε να.....


Στη χώρα της ατιμωρησίας...


Του Νίκου Κοτζιά
 
Πολλοί αναγνώστες ρωτάνε το λόγο για τον οποίο ουδείς τιμωρείται σε αυτό τον τόπο. Οι απαντήσεις πολλές και σύνθετες. 
Σήμερα θα ήθελα να παρουσιάσω μία από αυτές: την ιστορική παράδοση καθώς και την πολιτική-ηθική ατμόσφαιρα που δημιουργεί αυτή στη χώρα σήμερα. 
Ο εμφύλιος στον 20ό αιώνα μας κληροδότησε έναν άκρως αρνητικό παράγοντα: στο σχηματισμό των κυρίαρχων ελίτ συμμετείχαν συνεργάτες της τριπλής κατοχής, ιδιαίτερα των Γερμανών. Πολλοί εξόσων είχαν πλουτίσει στη διάρκεια της Κατοχής ως δωσίλογοι, μαυραγορίτες, εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα.

Πολιτική και κοινωνία: Ελλάδα, ο σιτευτός μόσχος του ιμπεριαλισμού

Του Πέτρου Αργυρίου

Υπάρχουν πολλές πτυχές σε αυτό που ζούμε στην Ελλάδα σήμερα και οι αναλύσεις της κάθε πτυχής μπορεί να είναι εξίσου έγκυρες, βάσιμες ή σκόπιμες. Η οικονομική κρίση συνεξελλίσεται με μια κρίση πολιτειακή, οδηγεί σε μια ανθρωπιστική, ενώ μέσα της φωλιάζουν κρίσεις αισθητικές, ηθικές, πνευματικές και προσωπικές. Είναι λογικό. Η οικονομία, από δείκτης κοινωνικός, μέσα στα πλαίσια της επικρατούσας σημερινής ανιδεολογίας έχει μετατραπεί σε αυτοσκοπό και πρόταγμα. Οι κοινωνίες γίναν αγορές, η έξοδος από την κρίση ταυτίζεται με την επάνοδο στις διεθνείς αγορές, κεκτημένα δικαιώματα έχουν μετατραπεί σε ομήρους που εκτελούνται σταδιακά για να διαπραγματευτεί η ελληνική κυβέρνηση λύτρα από το σύστημα της διεθνούς κερδοσκοπίας.

ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ.


thalamofilakas 

Παρεπιμπτόντως, κύριε Πάγκαλε, σας θαυμάζω για την σοκαριστική σας ειλικρίνεια να αποδεχθείτε πως τα φάγατε μαζί με αυτούς που διορίζατε (τους κοπρίτες όπως τους αποκαλέσατε) προκειμένου να σας ψηφίζουν και να διατηρείστε στην εξουσία ή στην βουλευτική σας έδρα.
Προτείνω, λοιπόν, ως πρώτο δείγμα έμπρακτης μεταμέλειας της καταστροφής που δημιουργήσατε προκειμένου να αποκομίσετε προσωπικά οφέλη, να... 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΟΒΕΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Kαταδικάζουν  το κλείσιμο προξενείου
Η Ελληνική Κοινότητα Ανόβερου Γερμανίας καταδικάζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας σε αυτήν την πόλη, που όπως δικαιολογείται από έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών, γίνεται για λόγους «δημοσιονομικής προσαρμογής» και «εξορθολογισμού των δαπανών». Η Κοινότητα σημειώνει ότι δεν πάρθηκε υπ' όψιν η αγανάκτηση που προκάλεσε η εν λόγω απόφαση και τα προβλήματα που δημιουργεί σε περίπου 35.000 Ελληνες μετανάστες.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ